Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Soba-noedels: de glutenvrije noedels die hartziekten bestrijden

 1. Op zoek naar een alternatief voor op tarwe gebaseerde noedels die geweldige gezondheidsvoordelen bieden? Soba-noedels, warm of koud gegeten, zitten boordevol boekweitvoeding, vooral als je ervoor zorgt dat je de authentieke, 100 procent boekweitvariëteit koopt. Verrassend genoeg is boekweit geen tarwe of zelfs gerelateerd aan tarwe. Boekweit is eigenlijk een oud graan dat consumenten voorziet van aminozuren, vitamines, mineralen en antioxidanten. Wanneer u puur boekweit soba-noedels koopt, zijn ze niet alleen glutenvrij, ze bieden ook enkele echt gewenste gezondheidsvoordelen van het verbeteren van de spijsvertering tot het ondersteunen van de cardiovasculaire gezondheid. (1)

 2. Als je naar je taille kijkt, kan het overschakelen op boekweitnoedels uit gewone witte pasta je calorie-inname met ongeveer de helft verminderen. Dit is slechts een van de redenen dat soba-noedels door experts worden beschouwd als een van de gezondste pasta's. (2)

 3. Wat zijn soba-noedels precies? Het zijn noedels gemaakt van boekweitmeel die veel worden gebruikt in de Japanse keuken. Met hun rijke, aardse smaak maken boekweitnoedels elk recept dat veel bevredigender en smaakvoller is. Ze zijn ook een goede keuze voor mensen die een macrobiotisch dieet volgen. Op zoek naar wokgerechten? Soba-noedels zijn een perfecte keuze. Met hun veelzijdigheid, uitgesproken smaak en tal van gezondheidsvoordelen, zijn er veel goede redenen om sobanoedels toe te voegen aan een gezond, goed afgerond dieet.

7 gezondheidsvoordelen van Soba Noodles

 1. In wezen worden prebiotische verbindingen voedingsbronnen of "brandstof" voor de nuttige bacteriën (probiotica) die in uw darmen leven. Prebiotica, samen met probiotica, openen de deur voor verhoogde niveaus van gezondheid in het algemeen, zodat bijna iedereen het zich kan veroorloven om ze vaker in hun voeding op te nemen.

 2. Een dierstudie uit 2003 toonde aan dat boekweit waarschijnlijk als een prebiotisch voedingsmiddel kan worden beschouwd. (3) Onderzoek heeft aangetoond dat hogere inname van prebiotisch voedsel tal van probiotische micro-organismen kan verhogen, waaronder Lactobacillus rhamnosus GG, L. reuteri, bifidobacteria en bepaalde stammen van L. casei of de L. acidophilus-groep. (4)

 3. Spataderen komen in het lichaam voor wanneer druk op de bloedvaten wordt uitgeoefend, wat resulteert in samenvoeging van het bloed en uitpuilen van de aderen. Spataderen hebben vaak invloed op de benen, omdat ze het verst van het hart zijn en de zwaartekracht het moeilijker maakt voor het bloed om omhoog te stromen. Ik ken niemand die spataderen wenselijk vindt.

 4. Het goede nieuws is dat er veel huismiddeltjes tegen spataderen zijn, waaronder veranderingen in het voedingspatroon. Soba-noedels zijn rijk aan rutine, een bioflavonoïde die de vaatwanden kan ondersteunen en hen kan helpen beter te werken, waardoor soba-noedels een uitstekende voedselkeuze zijn voor het voorkomen en verminderen van spataderen. (5)

 5. Wist u dat soba-noedels de lijst met aanvaardbare macrobiotische voedingsmiddelen maken? Het macrobiotische dieet is een plantaardig dieet dat is geworteld in de yin-yang-theorie en afkomstig is uit Azië. Volgens de macrobiotische theorie wordt balanceren tussen yin en yang bereikt door het eten van een voornamelijk vegetarisch, vetarm dieet met een balans van verschillende macronutriënten (eiwitten, koolhydraten en vetten), voedingsmiddelen met verschillende energetische kwaliteiten en een breed scala aan vitaminen en mineralen van planten. Men gelooft dat deze benadering van eten het beste de landbouw, de lokale landbouw, de spijsvertering en zelfs het geestelijk welzijn ondersteunt.

 6. Als u geïnteresseerd bent in het volgen van een macrobiotisch dieet of gewoon wat meer macrobiotisch voedsel in uw dieet opneemt, zijn sobanoedels een geweldige keuze met hun zeer wenselijke balans van macronutriënten.

 7. Meestal is het moeilijk om een ​​significante dosis eiwit uit een noedel te halen, maar sobanoedels zijn vrij uniek in hun hoge eiwitgehalte. Slechts twee gram van 100 procent boekweit soba-noedels bevatten meer dan acht gram eiwit. (6) Eiwitten worden letterlijk beschouwd als de bouwstenen van het leven, dus het is cruciaal om dagelijks voldoende eiwitten in je dieet te krijgen.

 8. Soba-noedels zijn een geweldige niet-dierlijke eiwitbron voor iedereen, maar vooral vegetariërs en veganisten. Eiwitvoeding helpt de energie te verhogen, nieuwe spiermassa te behouden en op te bouwen en de levensduur te bevorderen, naast andere belangrijke gezondheidsvoordelen.

 9. Een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition keek naar het effect van het eten van boekweit en haver op risicofactoren voor hartziekten. Haver en boekweit bleken allebei indrukwekkend te zijn op de 850 onderwerpen. Met name boekweit bleek zowel het totale serumcholesterol als het LDL-cholesterol ("slecht") te verlagen. Boekweitinname werd ook geassocieerd met een hogere verhouding van HDL ("goed") tot totaal cholesterol. (7) Volgens de Centers for Disease Control and Prevention kan het hebben van hogere niveaus van HDL-cholesterol het risico op zowel hartaandoeningen als beroertes verlagen. (8)

 10. Als u coeliakie of glutenintolerantie heeft, kunt u absoluut geen gewone pasta eten. Udon-noedels, een andere Japanse noedel, zijn ook verboden omdat ze ook van tarwe zijn gemaakt. Gelukkig zijn sobanoedels een geweldige, voedzame, tarwevrije optie voor iedereen die gluten moet vermijden. Je moet er alleen voor zorgen dat je favoriete sobanoedels 100 procent boekweitmeel bevatten, wat betekent dat er geen tarwemeel is toegevoegd. Het is echt belangrijk om niet te veronderstellen dat alle sobanoedels glutenvrij zijn, dus lees die ingrediëntenetiketten zorgvuldig door.

 11. Hoewel soba-noedels een aanzienlijke hoeveelheid koolhydraten per portie bevatten, helpen hun hoge vezel- en eiwitgehalte de vertering van de koolhydraten te vertragen, wat geweldig nieuws is voor het handhaven van normale bloedsuiker. Studies hebben zelfs aangetoond dat boekweit potentieel kan worden gebruikt bij het ontwerpen van voedingsmiddelen met lagere glycemische indexeigenschappen. (9)

Wat zijn Soba-noedels?

 1. Soba-noedels komen oorspronkelijk uit Japan, maar hun populariteit blijft wereldwijd groeien. "Soba" is de Japanse naam voor boekweit. Soba-noedels zijn een dunne strook vers of gedroogd boekweitdeeg die wordt gekookt voordat ze worden gegeten. Ze lijken qua dikte op spaghetti.

 2. Het hangt ervan af wie de noedels maakt, maar meestal bevatten sobanoedels minstens 40 tot 100 procent boekweitmeel. (10) Gedroogde soba-noedels variëren in kleur van lichtbeige tot een donkerbruine, grijsachtige kleur. Een donkerdere bruine sobanoedel betekent meestal dat het een hoog boekweitgehalte heeft. Dankzij de voeding van boekweitmeel zijn sobanoedels rijk aan mangaan, magnesium, fosfor, niacine, zink, ijzer, vitamine B6, foliumzuur en pantotheenzuur.

 3. Voedingskundig gezien zijn sobanoedels een geweldige bron van gezonde vezels, eiwitten en complexe koolhydraten dankzij boekweit. Wat is boekweit? Om te beginnen is het eigenlijk helemaal geen tarwe. Ik weet dat het moeilijk te geloven is om op zijn naam te oordelen, maar boekweit is een pseudocereal, geen echte graankorrel. Granen (zoals tarwe) komen uit graszaden, maar pseudo-granen komen uit de zaden van niet-grassen. Pseudocereal en graankorrel kunnen op vergelijkbare manieren worden gebruikt en kunnen er zelfs hetzelfde uitzien, maar ze hebben een heel verschillende oorsprong. Quinoa en amarant zijn andere voorbeelden van glutenvrije pseudo-granen.

 4. Als u boekweit soba-noedels wilt consumeren, is het goed om te weten dat er enkele noedelgerechten met soba in hun naam zijn, zoals yakisoba en chukasoba, die eigenlijk geen boekweitnoedels bevatten.

 5. Om soba-noedels te bereiden, kook je ze eenvoudig in kokend water of bouillon zoals je met andere pasta zou doen. Ze worden meestal ongeveer vijf minuten gekookt of tot ze beetgaar zijn. Een eenvoudig en smakelijk recept voor soba-noedels houdt eenvoudigweg in dat u tahini combineert met een saus op basis van gember en deze over koude soba-noedels giet. [! 32845 => 1130 = 4!

 1. Hoe verhouden soba-noedels zich tegen andere noedels?

 2. Soba-noedels

 3. Udon Noodles

 4. Rijstnoedels

 5. Gewone noedels

 6. Zoals ik eerder zei, als je tarwe en gluten wilt vermijden, koop dan soba-noedels die zijn gemaakt van 100 procent boekweitmeel.

 7. Boekweitnoedels zitten boordevol voeding, maar ze bevatten ook een aanzienlijke hoeveelheid koolhydraten per portie. Een portie van 100 gram boekweit soba-noedels bevat bijvoorbeeld ongeveer 35 gram koolhydraten. Om de glycemische lading soba-noedels in evenwicht te houden, zorg er dan voor dat je wat hoogwaardige eiwitten en gezonde vetten in je maaltijd opneemt.

 8. Het is mogelijk om een ​​boekweitallergie te hebben. Als u een boekweitallergie of -intolerantie heeft, moet u sobanoedels vermijden. Je moet vooral voorzichtig zijn als je een glutenvrij dieet volgt en allergisch bent voor boekweit, omdat veel glutenvrije producten boekweit gebruiken. Boekweit is een belangrijk voedselallergeen in Korea en Japan. (11)

 9. Gezien hun inherente voedingsstoffengehalte en de vele wetenschappelijke onderzoeken, lijken soba-noedels tegenwoordig echt een van de gezondste noedelkeuzes te zijn. Het is echt allemaal te danken aan hun voeding van boekweitmeel, die rijk is aan mangaan, magnesium, fosfor, niacine, zink, ijzer, vitamine B6, foliumzuur en pantotheenzuur. Soba-noedels bieden ook een echt uitgebalanceerde dosis voeding met een indrukwekkende hoeveelheid gezondheidsbevorderende eiwitten en vezels.

 10. Dus of u nu een glutenvrij, macrobiotisch, vegetarisch, veganistisch of een uitgebalanceerd dieet voor hele voedingsmiddelen volgt, ik raad u ten zeerste aan soba-noedels te proberen als u ze al niet eet. Ze bieden gunstige probiotica en eiwitten, kunnen spataderen ontmoedigen en de gezondheid van het hart verbeteren door de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte in evenwicht te brengen - dit alles terwijl ze ook glutenvrij zijn.

 11. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407