Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Soorten gezonde donkere chocolade

Hoe donkerder hoe beter

 1. Antioxidant flavonoïden, aanwezig in gezonde donkere chocolade, hebben door onderzoekers ontdekt dat ze een positieve invloed hebben op de cardiovasculaire gezondheid wanneer ze in het dieet worden geïntroduceerd. Je hebt misschien gehoord dat flavonoïde-rijke chocolade goed voor je is, maar vraag je af welke soorten chocolade het beste zijn. Sommige merken en soorten chocolade verwijderen deze positieve voedingsstoffen zelfs.

 2. Het hoogste flavonoïdengehalte ligt volgens de Mayo Clinic in de donkerste chocolaatjes. Fabrikanten van natuurlijke chocolaatjes zouden aan dat criterium toevoegen dat er geen warmte verfijning is. Toch is een vuistregel die geldt dat hoe hoger het percentage cacao (cacao), hoe groter het flavonoïde-gehalte mogelijk is. De hoogste percentages cacao worden eerst gevonden in pure chocolade en vervolgens in melkchocolade. De uitzondering is witte chocolade; de verwerking ervan verwijdert alle flavonoïden.

Swiss

 1. De vraag naar gezonde pure chocolade heeft meester-chocolatiers, zoals Lindt en Toblerone, ertoe aangezet om producten met een extreem hoog cacaogehalte op de markt te brengen. Deze geïmporteerde merken bevatten waarschijnlijk veel hogere flavonoïden dan reguliere Amerikaanse snoeprepen, maar lager dan koudgeperste natuurlijke chocolaatjes.

 2. Hoewel Zwitserse chocolaatjes van Lindt zijn verfijnd en suiker bevatten, zijn ze verkrijgbaar in zeer donkere 85% en 99% cacaoformuleringen. Dit soort chocolade is met mate goed voor je. Het is het verzadigde vet en de calorieën in cacaoboter die enigszins afbreuk doen aan de voordelen van donkere chocolade.

Natuurlijk

 1. Naarmate meer en meer gezondheidsbewuste consumenten zich realiseren dat chocolade goed voor je is, proberen chocolatiers de gezonde voordelen te optimaliseren door zoveel mogelijk flavonoïden te behouden. Natuurlijke chocolademakers zoals Dagoba en Xocai presenteren superieure gezonde donkere chocolaatjes, Dagoba neemt de biologische route en Xocai heeft zijn koude productieproces.

 2. Dagoba biedt een cacaobar van 87 procent, terwijl Xocai een volledige 100 procent flavonoïde voedingsstoffen belooft, ongeacht het percentage cacao in zijn natuurlijke chocoladeproducten. De onbewerkte chocoladerepen bevatten ook geen verwerkte suikers.

Enhanced

 1. Door voedingsmiddelen als amandelen en bosbessen aan chocolade toe te voegen - of door gezonde donkere chocolade aan andere voedingsmiddelen toe te voegen - kunt u meer antioxidanten krijgen. Het kan ook calorieën toevoegen, dus eet deze "verbeterde" chocolade met nog grotere mate.

 2. Zowel Xocai als Dagoba maken met fruit versterkte repen die donkere chocolade combineren met acaibessen. Zwitserse makers zorgen ervoor dat hun chocolade goed voor je is door hazelnoten, amandelen, honing en andere gezonde ingrediënten toe te voegen. Amandelproducent Blue Diamond brengt een amandelmelkdrank op de markt die is verrijkt met vitamine A en E, calcium en - ja - hart-gezonde chocolade.

 3. Door voedingsmiddelen als amandelen en bosbessen aan chocolade toe te voegen - of door gezonde donkere chocolade aan andere voedingsmiddelen toe te voegen - kunt u meer antioxidanten krijgen. Het kan ook calorieën toevoegen, dus eet deze "verbeterde" chocolade met nog grotere mate.

 4. Zowel Xocai als Dagoba maken met fruit versterkte repen die donkere chocolade combineren met acaibessen. Zwitserse makers zorgen ervoor dat hun chocolade goed voor je is door hazelnoten, amandelen, honing en andere gezonde ingrediënten toe te voegen. Amandelproducent Blue Diamond brengt een amandelmelkdrank op de markt die is verrijkt met vitamine A en E, calcium en - ja - hart-gezonde chocolade.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407