Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Staan Amerikanen op het punt noten te gaan eten voor pecannoten?

Maak contact met ons

 1. Foto met dank aan de National Pecan Shellers Association

 2. Hoewel vaak geassocieerd met calorierijke vakantiedesserts en heerlijke zoete lekkernijen, onderscheiden pecannoten zich niet alleen als een verleidelijk smakelijke noot, maar ook als een verrassend gezond voedsel.

 3. Een van de weinige boomnoten die inheems zijn in Noord-Amerika, pecannoten zijn vitamine- en minerale krachtpatsers die thiamine, foliumzuur, magnesium, calcium, kalium en zink bevatten, maar ook cholesterolverlagende omega- 6 en omega-3-vetzuren. Ze zitten boordevol antioxidanten en een oliegehalte dat verrassend hoge niveaus van oliezuur bevat - hetzelfde hart-gezonde enkelvoudig onverzadigde vetzuur dat je in olijven vindt. Bovendien tonen laboratoriumtests aan dat gamma-tocoferol, de vorm van vitamine E in pecannoten, is aangetoond dat het prostaatkankercellen remt zonder gezonde weefsels aan te tasten.

 4. Er zijn ook aanwijzingen dat het hoge gehalte aan antioxidanten in pecannoten een rol kan spelen bij het beschermen van het zenuwstelsel en het vertragen van de progressie van degeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer of amyotrofische laterale sclerose (ALS).

 5. Dus wat betekent al dit onderzoek voor pecantelers en liefhebbers?

 6. Plus: The Great American Hazelnut Hunt

Een krachtig dieethulpmiddel

 1. Luis Cisneros-Zevallos, Ph.D., universitair hoofddocent voedselwetenschappen en voeding aan de Texas AM University, nadert de laatste fase van een tweejarig onderzoek naar de ontstekingsremmer van de pecan eigenschappen. Resultaten tot nu toe hebben aangetoond dat pecannoten de vetophopingen in vetcellen verminderen en ontstekingen in cellen verminderen, waardoor ze potentieel nuttig zijn voor de behandeling van obesitas en zelfs de preventie van ziekten zoals kanker.

 2. Stress en stoornissen kunnen leiden tot veel vrije radicalen in het lichaam. Dit zijn reactieve moleculen die bijdragen aan weefselschade. Wanneer vrije radicalen toenemen, kunnen ze ontstekingen veroorzaken, die Cisneros-Zevallos noemt "de moeder van alle grote problemen die u zult tegenkomen bij ziekten, zoals diabetes, kanker en de ziekte van Alzheimer." Het consumeren van antioxidanten, zoals die van pecannoten, kan het niveau van deze vrije radicalen verminderen en daarmee ontstekingen verminderen, waardoor deze ziekten worden voorkomen.

 3. Cisneros-Zevallos en zijn team proberen nu te begrijpen hoe de chemische verbindingen in pecannoten - met name polyfenolen, die antioxidantrijke fytochemicaliën geloofden te beschermen tegen sommige gezondheidsproblemen en de effecten van veroudering - Kan diabetes type 2 beïnvloeden. "Wanneer mensen deze noten consumeren, consumeren ze een product boordevol nuttige chemische verbindingen," zegt Cisneros-Zevallos. "Pecannoten zijn rijk [!in polyfenolen

 4. Toch bevatten pecannoten, zoals de meeste noten, ook veel calorieën (maar liefst 684 calorieën per kop!), En om deze reden willen degenen die op hun gewicht letten ze met mate willen eten. De American Heart Association beveelt vier tot vijf porties (1/3 kop of 1,5 ounces per portie) noten, zaden of peulvruchten per week aan als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet, hoewel onderzoekers die laboratoriumstudies uitvoerden aan de Universiteit van Massachusetts Lowell ontdekten dat eten pecannoten kunnen een rol spelen bij de bescherming van het zenuwstelsel. In elk geval suggereert de Mayo Clinic rauwe of droog geroosterde noten in plaats van die gekookt in olie, en voegt eraan toe dat pecannoten en andere noten een uitstekend alternatief zijn voor verzadigde vetten, zoals die gevonden worden in vlees, eieren en zuivelproducten.

 5. Plus: totaal noten: deze boerderij draait op walnootschelpen

Planten voor de toekomst

 1. Het ziet er echter goed uit. In mei 2016 kondigde het Amerikaanse ministerie van Landbouw de goedkeuring aan van een federale marketingorder die onder andere financiering zal verstrekken voor de georganiseerde promotie van pecannoten vergelijkbaar met die voor pistachenoten, amandelen en andere noten.

 2. Om aan de verwachte toename van de vraag te voldoen, hebben telers in het hele land de afgelopen jaren duizenden hectaren nieuwe bomen geplant. Hoewel de exacte hoeveelheid nieuw areaal bijna onmogelijk te bepalen is, simpelweg omdat het niet duidelijk is hoeveel van deze aanplantingen bedoeld waren om bestaande boomgaarden te vervangen of te verjongen - en ook vanwege het onduidelijke onderscheid tussen beheerde boomgaarden en hobbyboerderijen - schatten de alleen al voor Georgia, op ongeveer 25.000 nieuwe hectare in de afgelopen vijf jaar. En het is ongeveer hetzelfde in het zuidwesten.

 3. "Alleen al in ons gebied zijn recentelijk enkele duizenden nieuwe hectaren geplaatst", zegt John White van de Western Pecan Growers Association in New Mexico. "Dit is ook het geval in Arizona."

 4. Idem voor de Lone Star State, waar Cindy Wise van de Texas Pecan Growers Association zegt dat de boomkwekerij booming is.

 5. Het is niet verrassend dat dit al enkele van de beste staten van de natie zijn die pecannoten produceren. De USDA meldt dat voor 2015 leiders in de gebruikte productie Georgië (93 miljoen pond), New Mexico (73 miljoen), Texas (35 miljoen), Arizona (22,5 miljoen) en Oklahoma (13 miljoen) omvatten. Overal in de pecannoot, van Florida tot Californië, is er een gevoel van optimisme over wat de Federal Marketing Order voor de industrie kan doen. Naast nieuwe aanplant, beheren telers overal beter bestaande bomen, waarvan sommige traditioneel werden verwaarloosd tijdens perioden van lage pecannoten. Als gevolg hiervan zou de Amerikaanse pecannootoogst de komende jaren aanzienlijk kunnen toenemen - volgens Wise met maar liefst 50 procent, die me ook vertelde dat een dergelijke toename van de productie duurzaam zou zijn dankzij de superieure boombeheerspraktijken van vandaag.

 6. Hilton Segler, uitvoerend directeur van de National Pecan Growers Council, zegt dat de productie zelfs het bannerjaar zou kunnen overschrijden dat de industrie in 2007 zag, toen de export in de schaal naar China steeg tot 22.000 ton, tegen zesduizend het voorgaande jaar. De export is sindsdien min of meer gestaag toegenomen, hoewel een groot aantal marktfactoren, waaronder de waarde van de Amerikaanse dollar ten opzichte van andere wereldmunten, evenals de inherente, alternerende neiging van pecannoten zelf - waarin zware gewassen het ene jaar wordt gecompenseerd door lichtere gewassen het volgende - maak toekomstige productie- en exportwaarden moeilijk te voorspellen. Hoe dan ook, Segler zegt dat consumenten de komende jaren meer voor deze noten zouden kunnen gaan betalen.

 7. "Waarschijnlijk geen grote toename", zegt Segler. "Ze zijn nu behoorlijk hoog. Ik heb pecannoten zien verkopen voor ergens tussen de $ 10 en $ 15 per pond. Maar naarmate de vraag toeneemt, zullen de prijzen voor pecannoten of een ander product enigszins stijgen."

 8. Het gevaar zit natuurlijk in te dure pecannoten. Hoewel velen geloven dat er geen vervanging is voor deze noot in een recept dat erom vraagt, hebben consumenten zeker de keuze om noten te kopen. Prijs het gewas te laag en er is altijd ruimte voor groei. Te hoog, en bakkers kunnen hun gehakte pecannotenrecepten aanpassen met een andere noot, of ze helemaal vermijden. Waar is de drempel?

 9. "We komen er nu vrij dicht bij", zegt een van de pecantelers waarmee ik heb gesproken.

 10. Plus: het verhaal van Brazil Nuts is Kind of Nuts

Meer Amerikanen kennis laten maken met pecannoten

 1. Alex Willson, chief operating officer bij Sunnyland Farms, in Albany, Georgia, vertegenwoordigde onlangs zijn bedrijf op de International Restaurant and Foodservice Show in New York, waar hij bezoekers introduceerde bij pecannoten, velen voor de eerste keer. "Sommige bezoekers zouden komen en ze wisten niets van pecannoten," vertelde Willson me tijdens een recent bezoek.

 2. Gelukkig is dit aan het veranderen. De nieuwe Federal Marketing Order is bedoeld voor de georganiseerde promotie van pecannoten op de binnenlandse markt, iets dat tot nu toe nog niet is gebeurd. "We gaan een aanzienlijke hoeveelheid binnenlandse promotie zien", zegt Wise. "Er is een enorm potentieel om de binnenlandse consumptie te verhogen."

 3. Segler is het daarmee eens. "Dit is waar de echte markt is, meer dan internationaal", zegt hij. "We voelen dat de vraag niet eens in de buurt komt van waar het in de toekomst zal zijn. Er zijn zoveel voordelen voor de gezondheid van het eten van pecannoten. Wij geloven dat ze een zeer mooie toekomst hebben."

 4. Dat geldt ook voor Cisneros-Zevallos aan de Texas A M University. "Tot voor kort besteedde niemand veel aandacht aan pecannoten," legt hij uit. "Om de een of andere reden waren ze onder de radar. Maar met onderzoek waaruit bleek dat ze zo'n krachtig voedingsmiddel kunnen zijn, krijgen pecannoten de aandacht die ze verdienen."

 5. En de financiering en aanvullende ondersteuning van de federale marketingorder belooft dit bericht te versterken. "Ik denk dat pecannoten het volgende grote ding wordt," vertelde Cisneros-Zevallos me. "Ze zijn inheems in de VS. Ze zijn een uniek voedingsmiddel en zeer gunstig voor onze gezondheid. Daar moeten we trots op zijn."

 6. Meer van de moderne boer: sta deze geiten toe tarotkaarten voor u te kiezen 5 ongebruikelijke maïskolven die u moet bezoeken deze herfstboerderij naar Fido's Bowl: hoe zelfgemaakt hondenvoer te maken 6 nieuwe boeken We lees dit najaar waar Hillary Clinton en Donald Trump landen over voedsel- en landbouwkwestiesDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407