Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Tarwekiemen: hoe kan het uw gezondheid ten goede komen?

De onderste regel

 1. Zetmeel is het belangrijkste koolhydraat in het dieet en een belangrijk deel van veel basisvoedsel.

 2. In moderne diëten zijn voedingsmiddelen met veel zetmeel vaak zeer verfijnd en ontdaan van hun vezels en voedingsstoffen. Deze voedingsmiddelen bevatten geraffineerd tarwebloem, bagels en maïsmeel.

 3. Om een ​​gezond voedingspatroon te behouden, moet u uw inname van deze voedingsmiddelen beperken.

 4. Een dieet met veel geraffineerde zetmelen is gekoppeld aan een hoger risico op diabetes, hartaandoeningen en gewichtstoename. Bovendien kunnen ze ervoor zorgen dat de bloedsuikerspiegel snel stijgt en dan scherp valt.

 5. Dit is vooral belangrijk voor mensen met diabetes en prediabetes, omdat hun lichaam suiker niet efficiënt uit het bloed kan verwijderen.

 6. Anderzijds mogen hele, onverwerkte zetmeelbronnen zoals sorghummeel, haver, aardappelen en andere niet worden vermeden. Ze zijn geweldige bronnen van vezels en bevatten een verscheidenheid aan vitamines en mineralen.

Wat is tarwekiemen en waar kan ik het vinden?

 1. Tarwekiemen maken deel uit van een tarwekorrel en zijn verantwoordelijk voor het helpen reproduceren en uitzetten van nieuwe tarwe. Hoewel het wordt verwijderd uit de meeste bewerkte tarweproducten, is het een belangrijke voedingscomponent van volkoren tarwe.

 2. Tarwekiemen, samen met de schil, worden verwijderd uit geraffineerde tarweproducten - zoals producten die witte bloem gebruiken - zodat ze langer kunnen worden bewaard.

 3. Tarwekiemen worden toegevoegd aan sommige granola, ontbijtgranen en maïsbrood en het is ook rauw verkrijgbaar. Het is een populaire topping voor vlaaien, yoghurt, ijs en warme of koude ontbijtgranen. Het kan een gezonder alternatief zijn voor broodkruimels in gehaktballetjes, gehaktbrood en paneren voor vlees.

 4. Tarwekiemen zijn ook verkrijgbaar in vloeibare en gelcapvorm. Het kan worden gebruikt als additief voor levensmiddelen of als voedingssupplement.

Wat kan tarwekiemen voor mij doen?

 1. Tarwekiemen hebben een uitstekende voedingswaarde als voedingssupplement, zeggen experts. Het is een geweldige bron van plantaardige eiwitten, samen met vezels en gezonde vetten. Het is ook een goede bron van magnesium, zink, thiamine, folaat, kalium en fosfor.

 2. Tarwekiemen bevatten veel vitamine E, een essentiële voedingsstof met antioxiderende eigenschappen. Men denkt dat antioxidanten de vrije radicalen in het lichaam verminderen en onderzoek suggereert dat natuurlijke bronnen van antioxidanten het beste zijn om ziekten te voorkomen.

 3. Sommigen suggereren dat tarwekiemen kunnen helpen bij het stimuleren van uw immuniteit en helpen om uw hart en cardiovasculaire systeem gezond te houden. Onderzoek suggereert dat volle granen het risico op hartaandoeningen kunnen verminderen en u kunnen helpen een gezond gewicht te behouden.

 4. Volgens de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) is er voldoende bewijs om te suggereren dat tarwekiemolie het cholesterolgehalte kan helpen beheersen. Ze zeggen echter dat er niet genoeg bewijs is om een ​​aantal andere claims te ondersteunen, zoals suggesties dat het de huid kan beschermen tegen vroegtijdige veroudering, de bloeddruk kan helpen, de hersenfunctie of de spijsvertering kan helpen.

 5. Tarwekiemen en lijnzaad zijn beide gebruikt om de gezondheid van het hart te behouden bij vrouwen in de overgang. Sommige onderzoeken suggereren dat tarwekiemen ook kunnen helpen bij de behandeling van overgangsklachten, maar het onderzoek is niet overtuigend.

 6. Avemar, een gefermenteerd tarwekiemextract, wordt onderzocht als een behandeling voor kanker en auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis.

Zijn er bijwerkingen?

 1. Mensen die glutenintolerant zijn of glutenallergieën hebben, moeten tarwekiemsupplementen vermijden, omdat het gluten bevat.

 2. Mensen die een koolhydraatarm dieet volgen, moeten rekening houden met hun portie tarwekiemen, omdat een kopje bijna 60 gram koolhydraten bevat.

 3. Tarwekiemolie is rijk aan triglyceriden, een soort vet. Mensen met hartaandoeningen, evenals mensen met een hoog risico op hartaandoeningen, moeten hun inname controleren, omdat hoge triglycerideniveaus worden geassocieerd met nadelige gezondheidseffecten.

 4. Tarwekiemenextract kan bij sommige mensen milde bijwerkingen veroorzaken. Deze omvatten diarree, misselijkheid, gas en duizeligheid.

 5. U moet met uw arts praten over de voordelen en risico's van het toevoegen van vormen van tarwekiemen aan uw dieet.

 6. Mensen die glutenintolerant zijn of glutenallergieën hebben, moeten tarwekiemsupplementen vermijden, omdat het gluten bevat.

 7. Mensen die een koolhydraatarm dieet volgen, moeten rekening houden met hun portie tarwekiemen, omdat een kopje bijna 60 gram koolhydraten bevat.

 8. Tarwekiemolie is rijk aan triglyceriden, een soort vet. Mensen met hartaandoeningen, evenals mensen met een hoog risico op hartaandoeningen, moeten hun inname controleren, omdat hoge triglycerideniveaus worden geassocieerd met nadelige gezondheidseffecten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407