Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Te vermijden voedingsmiddelen met bronchitis

Gezonde vetten

 1. Wanneer u ziek bent van bronchitis, is het verleidelijk om te veel te eten aan vet, zout of zoet troostvoedsel om de hoest, piepende ademhaling en keelcongestie die deze ziekte vergezellen te helpen kalmeren. Als alternatief wilt u misschien helemaal niets eten.

 2. Wees voorzichtig: zowel voedingsoverschot [!?

Dieet en bronchitis

 1. Bronchitis is een ontsteking van de buizen die lucht van en naar uw longen voeren. Het ontwikkelt zich meestal na een verkoudheid op de borst en komt in twee vormen: acuut, of van korte duur, en chronisch, die jaren kan duren. Omdat bronchitis een ontstekingsziekte is, wordt aanbevolen om ontstekingsbestendig voedsel te eten als je ziek bent van de ziekte en vermijd ontstekingsvoedsel zoals rood vlees te eten. [! 76779 => 1140 = 2!

 2. Zoals de auteurs van de studie aangeven, zijn de voedingsmiddelen die je eet wanneer je bronchitis bestrijdt, die waaruit het mediterrane dieet bestaat. Dit voedingspatroon omvat veel onbewerkt plantaardig voedsel zoals fruit en groenten, granen, noten, zaden en bonen; een lage tot matige hoeveelheid zuivel, gevogelte en vis; en een lage inname van rood vlees.

 3. Het voedsel dat moet worden vermeden als het ziek is met bronchitis, is echter het voedsel dat deel uitmaakt van het westerse dieet. Dit dieet, dat wijdverbreid is in veel ontwikkelde landen, zoals de VS, wordt gekenmerkt door een hoge consumptie van desserts en snoep, verwerkt en rood vlees, friet en ander gefrituurd voedsel en vetrijke zuivelproducten zoals kaas en melk.

Beperk desserts en zoete drankjes

 1. Een onderzoek uit oktober 2015, gepubliceerd in het Nutrition Journal, vond een verband tussen het drinken van frisdranken gezoet met high-fructose glucosestroop (HFCS) [!?

 2. Veel desserts bevatten niet alleen HFCS, maar bevatten ook veel bewerkte en geraffineerde koolhydraten, die weinig gezondheidsbevorderende voedingsstoffen bevatten. Als u op zoek bent naar suikerachtig troostvoedsel voor bronchitis, is fruit uw beste keuze. Fruit voor bronchitis [!?

Consumptie van bepaald vlees verminderen

 1. Verwerkt en rood vlees zijn niet de voedingsmiddelen om te eten als u lijdt aan bronchitis. In een multi-etnisch cohortonderzoek van juni 2017 gepubliceerd in het Journal of the American College of Nutrition, ontdekten onderzoekers dat het eten van verwerkt en rood vlees positief gecorreleerd is met markers van ontsteking bij mannen en vrouwen.

 2. Het is het beste om naar ontstekingsremmende eiwitbronnen te reiken als u bronchitis heeft. In plaats van verwerkt of rood vlees te eten, probeer vette vis zoals zalm, sardines, makreel en tonijn. Een studie uit februari 2015, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, toonde aan dat verhoogde inname van vis omgekeerd evenredig is met het risico op chronische obstructieve longziekte, waaronder chronische bronchitis.

 3. Verwerkt en rood vlees zijn niet de voedingsmiddelen om te eten als u lijdt aan bronchitis. In een multi-etnisch cohortonderzoek van juni 2017 gepubliceerd in het Journal of the American College of Nutrition, ontdekten onderzoekers dat het eten van verwerkt en rood vlees positief gecorreleerd is met markers van ontsteking bij mannen en vrouwen.

 4. Het is het beste om naar ontstekingsremmende eiwitbronnen te reiken als u bronchitis heeft. In plaats van verwerkt of rood vlees te eten, probeer vette vis zoals zalm, sardines, makreel en tonijn. Een studie uit februari 2015, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, toonde aan dat verhoogde inname van vis omgekeerd evenredig is met het risico op chronische obstructieve longziekte, waaronder chronische bronchitis.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407