Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Tijgernoten: de antibacteriële, 'vezelige' noot kan zelfs je seksleven een boost geven

Recepten etherische olie van Fir Needle

 1. Wat smaakt naar een noot, lijkt op een tijger, maar is dat geen van beide? Je hebt het geraden! Antioxidant-rijke, antibacteriële tijgernoten.

 2. Tijgernoten zijn bekend onder vele namen, waaronder gele notenboom, chufa en notengras. In feite maken ze geen deel uit van de notenfamilie en zijn volledig veilig voor mensen met elke soort notenallergie. "Tijgernoot" verwijst eigenlijk naar de knol van zijn grotere plant, Cyperus esculentus, die op grote schaal wordt geteeld in Spanje, maar in veel andere landen als een wiet wordt beschouwd. (1)

 3. Een populair gebruik van tijgernoten is de creatie van een zoete, melkachtige drank bekend als "horchata de chufa", die vooral populair is in Spanje.

 4. Het is echter niet alleen een smakelijk ingrediënt voor snacks of drankjes. Tijgernoten zijn ook een antioxidantvoedsel en kunnen hartaandoeningen helpen voorkomen, waardoor het een handige toevoeging is aan je voorraadkast.

Voordelen van tijgernoten

 1. Een voorlopig onderzoek uit 2015 onderzocht hoe de consumptie van tijgernoten het mannelijke copulatoire gedrag bij ratten beïnvloedde. De resultaten van het onderzoek toonden aan dat tijgernoten de geslachtsprestaties van de ratten verbeterden, wat ook een mogelijk voordeel opleverde voor de seksuele prestaties van menselijke mannen. Onder andere factoren vertoonden de ratten kortere pauzetijden en verhoogde testosteronniveaus. (11)

 2. Je hoort waarschijnlijk het woord "antioxidanten" veel, maar weet je wat ze zijn en de geweldige dingen die ze kunnen doen?

 3. In het lichaam kunnen vrijstromende zuurstofmoleculen vrije radicalen vormen, ook wel oxidatieve schade genoemd. Deze schade kan uiteindelijk leiden tot ziekten, zoals hartaandoeningen en kanker.

 4. Het is belangrijk om een ​​dieet te hebben dat rijk is aan antioxidanten om uzelf na verloop van tijd te beschermen tegen oxidatieve schade, en tijgernoten zijn een geweldige bron van antioxidanten. (2) Met een hoog vitamine E-gehalte en oliezuur helpen deze "noten" u uw lichaam tegen ziekten te beschermen.

 5. Bepaalde bereidingsstijlen veranderen de antioxiderende eigenschappen van tijgernoten, hoewel ze allemaal nuttig voor u zijn. Bij het bereiden van horchata helpt het gebruik van gekiemde tijgernoten bijvoorbeeld om een ​​hoger antioxidantgehalte te behouden dan het gebruik van verse tijgernoten. (3)

 6. Een portie tijgernoten heeft maar liefst 10 gram vezels, waardoor u bijna de helft van uw dagelijkse behoefte krijgt! Vezel is een belangrijk, als niet begrepen, onderdeel van voeding. Wanneer het niet wordt opgenomen door je spijsverteringsstelsel, passeert het je systeem, vangt het gifstoffen, afval, vet- en cholesteroldeeltjes op en verdrijft ze uit je systeem.

 7. Vezel helpt u om u consistent vol te voelen, de spijsvertering te behouden, hartaandoeningen te voorkomen, gewicht te verliezen en diabetes te voorkomen. Dat is goed nieuws voor fans van tijgernoten, aangezien ze meer vezels per portie bevatten dan veel andere aanbevolen vezelrijke voedingsmiddelen, zoals quinoa of chia-zaden. (4)

 8. Een ander voordeel van de tijgernoot is het vermogen om bacteriën in het menselijk lichaam te bestrijden. Een studie gepubliceerd in Ancient Science of Life ontdekte dat extracten van Cyperus esculentus bacteriebestrijdende effecten hadden op verschillende gevaarlijke menselijke pathogenen, waaronder salmonella en E coli. (5)

 9. Cyperus esculentus staat ook op een lijst van verschillende dieetplanten die kunnen worden gebruikt tegen veel voorkomende bacteriële infecties, vooral voor diegenen die antibioticaresistentie hebben ontwikkeld in derdewereldlanden. (6)

 10. Waar u ook woont, het is belangrijk om uw dieet te vullen met immuunsysteemboosters zoals tijgernoten. Bacteriënbestendig voedsel helpt u infecties en virussen te bestrijden, dus vergeet dit belangrijke deel van de voeding niet.

 11. Terwijl tijgernoten helpen bij het bestrijden van slechte bacteriën in uw lichaam, helpen ze ook uw spijsverteringskanaal door als een "resistent zetmeel" prebioticum te fungeren. Prebiotica werken door te dienen als energiebronnen (een soort "brandstof") voor de positieve darmbacteriën die uw hele spijsverteringssysteem soepel laten draaien.

 12. Omdat een snelle verschuiving in darmflora je maag tijdelijk van streek kan maken, is het een goed idee om geleidelijk 'resistente zetmeel'-prebiotica in je dieet op te nemen. Dit kan u helpen om tijdelijk gas of een opgeblazen gevoel te voorkomen dat u anders zou kunnen ervaren. (7) Van tijgernoten gegeten in goede, gezonde doses is ook bekend dat ze winderigheid en diarree verlichten, dus je hoeft je niet al te veel zorgen te maken over een kort opgeblazen gevoel. (8)

 13. Loopt u risico op diabetes of verhoogde suikerproblemen? Tijgernoten kunnen een geweldige aanvulling zijn op je snackkast. De onoplosbare vezels in deze knollen helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, omdat het een soort koolhydraat is dat de bloedsuikerspiegel niet verhoogt.

 14. Een studie uit 2015, gepubliceerd in het Journal of Pharmacy Bioallied Sciences, keek naar de effecten van Cyperus rotundus - die veel vergelijkbare antioxiderende eigenschappen heeft als de tijgernoot - op diabetische muizen. Na drie weken ontdekten onderzoekers dat de behandeling aangaf dat het antidiabetische effecten vertoont. (9) Dit vertoont positieve tekenen dat de tijgernoot werkt als een diabetesbehandeling.

 15. Hoewel er veel verkeerde informatie is over goede en slechte cholesterol, is het nog steeds belangrijk om een ​​gezond niveau van elk te behouden. Van tijgernoten is bewezen dat ze LDL-cholesterol verlagen en het cholesterolgehalte in evenwicht brengen door het beter te absorberen vanwege het vezelgehalte. (10)

Voedingsfeiten tijgernoten

 1. Een portie tijgernoten (30 gram) bevat ongeveer: (12)

Geschiedenis en gebruik van tijgernoten

 1. Cyperus esculentus was een van de vroegst geregistreerde planten die in het oude Egypte werden gekweekt, vaak gekookt in bier, geroosterd of geserveerd met honing. Tijgernoten werden ook medicinaal gebruikt, als orale medicijnen en klysma's.

 2. Tegenwoordig is Spanje de grootste producent van tijgernoten, die door een Arabische cultuur in de regio Valencia aan dit gewas is geïntroduceerd. Tijgernoten zijn nu ook te vinden in de VS, evenals in veel Afrikaanse landen en Spaanse regio's. Veel culturen eten ze rauw en gebruiken ze als diervoeder, terwijl Spaanse landen tijgernoten vooral gebruiken voor het maken van horchata chufa.

 3. In de VS wordt de Cyperus esculentus-plant vaak gezien als een wiet, die snel groeit in verschillende groente- en graangewassen. (13)

 4. Maar verre van "gewoon een wiet", is een interessant gebruik van tijgernoten het recent onderzochte potentieel als een nieuwe vorm van biobrandstof. (14) Het is ook gebruikt als een cosmetisch product, het helpt de veroudering van huidcellen te vertragen en als visaas.

 5. Wilt u tijgernoten eten in meer dan een snack? Een heerlijk recept dat tijgernoten in een smakelijk dessert opneemt, is voor balsamico rabarbertaartjes met tijgernoot korst, die zeker je zoetekauw zal bevredigen (zonder je schuldig te maken).

 6. Voor een zoete en kruidige traktatie, probeer een tijgernoot-trailmix die slechts vijf minuten duurt om te bereiden!

 7. Hoewel het uiterst zeldzaam is, zijn er enkele gevallen gemeld van allergieën voor tijgernoten. (15) Raadpleeg onmiddellijk uw arts als u symptomen van een allergische reactie ervaart.

 8. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407