Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Tomaten telen (inclusief mijn favoriete variëteiten!)

Laatste gedachten

 1. Zoek je zelf hoe je 'tomaten kunt telen' dit groeiseizoen? Je bent niet alleen. Experts zeggen zelfs dat tomaten de meest populaire teelt in eigen tuin zijn die in Amerika wordt geteeld. Het is de vrucht van keuze voor 85 procent van de hoveniers in de VS (1)

 2. Als u nieuw bent in het kweken van voedsel en net de tuinmuis hebt opgelopen, bent u in goed gezelschap. Tussen 2008 en 2013 is het aantal mensen dat thuis of in gemeenschapstuinen voedsel verbouwde met 17 procent toegenomen tot 42 miljoen huishoudens. Jongere huishoudens vertegenwoordigen de grootste toename van nieuwe tuiniers, een stijging van 63 procent sinds 2008. (2) Als je een van deze nieuwkomers bent, vraag je je waarschijnlijk af hoe je tomaten kunt telen. Gelukkig is het een vrij eenvoudige teelt, als je maar een paar belangrijke factoren begrijpt.

 3. En zeker, tomatenvoeding heeft veel te bieden, maar u kunt er zeker van zijn dat hoveniers dit geliefde gewas opvoeden om één belangrijke reden: ongelooflijke, rijpe wijnstok die u gewoon kunt niet van in de winkel gekochte versies. Als je ooit een tomaat uit de tuin hebt gegeten en nog steeds warm van de zon bent, weet je precies waar ik het over heb.

 4. Afgezien van dat, tomaten zijn vrij gemakkelijk geconserveerd door conserven en invriezen, wat betekent dat je een bumpergewas kunt laten groeien om zelfs in de wintermaanden van te genieten.

Interessante feiten over tomaten

 1. Maar genoeg over leuke feiten over tomatenplanten. Laten we de basisprincipes van het planten van tomaten leren.

Tomaten kweken: de basis, uitgaande van transplantaties van tomatenzaden

 1. Als u volledig nieuw bent in tuinieren en een tuinbed moet bouwen en andere basisbeginselen van tuinieren begrijpt, raad ik ten zeerste aan om Ed Smith's The Vegetable Gardener's BIBLE bij de hand te hebben.

 2. Controleer de kalender. Ontdek de vorstvrije datum van uw regio en sluit deze vervolgens aan op een tuiniercalculator om de beste tijd te bepalen om tomatenzaden binnen te starten of grotere transplantaties buiten te planten. Uitzoeken wanneer je tomaten moet planten (en binnen zaden beginnen) is afhankelijk van je lokale klimaat en varieert in de VS. Om hartzeer in de tuin te voorkomen, plaats je geen tomatenplanten in de grond voordat alle vorstgevaar is verdwenen.

 3. Verrijk de grond. Voeg wat doe-compost of hoogwaardige compost toe aan uw tuinbed in het voorjaar om de bodemvruchtbaarheid te vergroten. Gezonde grond is de basis van biologisch tuinieren.

 4. Inchecken met verlenging. Het is een goed idee om contact op te nemen met de extensiedienst van uw staat om een ​​grondtest te krijgen, te controleren op tomatenziekten die in uw regio voorkomen en te vragen naar aanbevolen tomatensoorten voor uw staat.

 5. Focus op de volle zon. Tomatenplanten hebben volle zon in de tuin nodig. Geen schaduwrijke plekken.

 6. Containers werken ook. Sommige tomatensoorten zijn geschikt voor containers, dus als je geen ruimte hebt voor tuinbedden, kun je bepaalde tomaten nog steeds in potten of hangende manden laten groeien, zolang je maar voldoende volle zon hebt.

 7. Niet in de buurt van andere zware voeders planten. Tomaten hebben veel grondvoedingsstoffen nodig, dus Mary Higby van High Mowing Seeds raadt aan om andere planten uit de Solanaceae-familie, zoals aardappelen, uit de buurt van uw tomaten te houden. In plaats daarvan beveelt ze aan om meer compatibele "light feeders" in de buurt van uw tomaten in de tuin te planten. Deze omvatten bieslook, peterselie, goudsbloemen, Oost-Indische kers en wortelen.

 8. Ken het verschil tussen Bepaal versus Onbepaald. Dit is echt belangrijk als je voor het eerst onderzoekt hoe je tomaten kunt telen. Dat komt omdat tomaten kunnen worden onderverdeeld in plantensoorten, legt Higby uit: Bepaal of "bush" -rassen en onbepaalde, of "wijnstokken" -rassen.

 9. "Bepaalde tomaten zijn compacter en zetten slechts één keer fruit in de loop van het seizoen, rijpen rondom dezelfde tijd; nadat het fruit is gerijpt, stopt de plant met groeien en beëindigt zijn levenscyclus ," ze zegt. "Onbepaalde tomaten zullen groeien en fruit produceren totdat ze worden gedood door vorst."

 10. Omdat ze het hele seizoen door groeien, kunnen onbepaalde tomaten tot een hoogte van maximaal 10 voet lang worden en hebben ze meestal latwerk nodig om ze gezond en rechtop te houden. Ongeacht het type, moeten alle tomatenplanten waar mogelijk rechtop worden gehouden om bodemgebonden ziekten te voorkomen. Voor de verzorging van tomatenplanten is mogelijk snoei nodig om een ​​goede luchtstroom te garanderen en meeldauw en schimmels te ontmoedigen.

 11. Higby zegt dat de gemakkelijk te kweken tomatensoorten van High Mowing een goede plek zijn voor beginnende tuinders die tomaten uit zaad willen starten. Sommige van de biologische zaadbedrijven, andere populaire rassen zijn Rose de Berne, Iron Lady F1, Montesino en Sweet Cherry.

 12. Cherokee Purple, Brandywine, Black Krim en Mortgage Lifter zijn populaire biefstuk, erfstuktomaten. Black Cherry is een heerlijke kersentomaatoptie. Ik ben gedeeltelijk voor Juan Flamme.

 13. Lees de volgende: Dirty Dozen-lijst: eet u de meest vervuilde producten op aarde?

 14. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n enigma, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407