Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Top 10 voedingsmiddelen rijk aan zink

Voorzorgsmaatregelen

 1. Zink is een essentieel sporenmineraal dat een rol speelt bij meer dan honderd enzymatische reacties in het lichaam, daarom is het eten van voedingsmiddelen met een hoog zinkgehalte zo belangrijk.

 2. Dit mineraal is dagelijks in kleine hoeveelheden nodig om uw gezondheid te behouden en belangrijke functies uit te voeren. Zinkvoordelen komen van de aanwezigheid in al het lichaamsweefsel - het is nodig voor een gezonde celdeling en het werkt als een antioxidant, bestrijdt schade door vrije radicalen en vertraagt ​​het verouderingsproces.

 3. Het is nu bekend dat zinkgebrek wereldwijd een groot ondervoedingprobleem is, en onvoldoende inname van voedingsmiddelen met veel zink is een van de belangrijkste oorzaken. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie hebben miljoenen mensen over de hele wereld mogelijk onvoldoende zink in hun voeding. In feite is zinktekort de vijfde toonaangevende risicofactor voor het wereldwijd veroorzaken van ziekten. Het komt voor wanneer je niet genoeg voedsel met zink in je dieet hebt, of als je problemen hebt met het opnemen van zink uit voedsel vanwege spijsverteringsstoornissen of een zeer slechte darmgezondheid.

 4. Het goede nieuws is dat als mensen voldoende voedingsmiddelen met veel zink consumeren, zoals de top tien bronnen die hieronder worden vermeld, ze onvoldoende zinkgehaltes kunnen voorkomen en de voordelen van dit essentiële mineraal kunnen plukken.

Top 15 voedingsmiddelen rijk aan zink

 1. Vraagt ​​u zich af welke noten veel zink bevatten? Amandelenvoeding is echt opmerkelijk en veel studies tonen aan dat het vele aspecten van gezondheid ten goede komt, waaronder cardiovasculaire gezondheid en gewichtscontrole. Naast het zinkgehalte leveren amandelen ook vitamine E, mangaan, magnesium en riboflavine, naast andere belangrijke micronutriënten.

 2. Dierlijk voedsel is de beste bron van zink in vergelijking met plantaardig voedsel, zoals groenten, omdat de biologische beschikbaarheid van zink (de fractie zink die door het lichaam wordt bewaard en gebruikt) veel voedingsmiddelen bevat zoals dierlijk vlees en zeevruchten.

 3. Dit komt door de afwezigheid van verbindingen die zinkabsorptie in diervoeding remmen en de aanwezigheid van zwavelhoudende aminozuren die zinkabsorptie verbeteren, zoals cysteïne en methionine.

 4. Hoewel er plantaardig zinkvoedsel is, zijn ze minder biologisch beschikbaar vanwege hun hoge gehalte aan fytinezuur (of fytaten), wat zinkabsorptie remt. Rapporten suggereren dat mensen die geen vlees of dierlijke producten eten, zoals mensen met een vegetarisch of veganistisch dieet, tot 50 procent meer zink in hun voeding nodig hebben om te absorberen wat het lichaam nodig heeft.

 5. De remmende effecten van fytinezuur op de absorptie van zink kunnen echter worden geminimaliseerd met methoden zoals weken, verwarmen, kiemen, gisten en rijzen. Onderzoek toont ook aan dat de absorptie van zink kan worden verbeterd door brood op basis van gist en zuurdesembrood, spruiten en voorgeweekte peulvruchten.

 6. De beste manier om optimale zinkniveaus te bereiken, is om twee tot drie porties van deze zinkproducten per dag te consumeren:

 7. 3 gram: 6,7 milligram (45 procent DV)

 8. Lam is een rijke bron van veel vitaminen, mineralen. Lam bevat naast zink vitamine B12, riboflavine, selenium, niacine, fosfor en ijzer.

 9. 1 kopje: 6,6 milligram (44 procent DV)

 10. Pompoenpitten en pompoenpittenolie kunnen het risico op borstkanker bij postmenopauzale vrouwen verminderen, volgens onderzoek gepubliceerd in Nutrition and Cancer. Pompoenpitten zijn ook goed voor de gezondheid van de prostaat en ze bevorderen je geestelijke gezondheid.

 11. 1 ounce: 5 milligram (34 procent DV)

 12. Hennepzaden zijn niet alleen rijk aan zink, maar ze zijn ook een uitstekende bron van omega-3 en omega-6-vetzuren, die een gunstig effect hebben op uw cardiovasculaire systeem en helpen ontstekingen tegen te houden baai.

 13. 1 kop: 2,5 milligram (17 procent DV)

 14. Linzen staan ​​bekend om hun gezondheidsbevorderende effecten, omdat ze rijk zijn aan polyfenolen en micronutriënten, waaronder zink. Linzen dienen als een plantaardig eiwit, waardoor ze een uitstekend zinkrijk voedsel zijn voor vegetariërs.

 15. 1 ounce: 1,9 milligram (13 procent DV)

 16. Cacaopoeder is een goede bron van twee flavonoïden, epicatechine en catechine, die fungeren als antioxidanten die helpen ontstekingen en ziekten te voorkomen. Vanwege de aanwezigheid van flavonoïden in cacaopoeder helpt het ook de bloedstroom te verbeteren en de bloeddruk te verlagen.

 17. 1 kop: 1,4 milligram (10 procent DV) (waarden variëren)

 18. Kefir en yoghurt zijn gekweekte zuivelproducten die als probiotisch voedsel dienen. Zowel kefir als probiotische yoghurt ondersteunen een gezonde spijsvertering, stimuleren het immuunsysteem, bevorderen de cardiovasculaire gezondheid en reguleren uw humeur.

 19. 1/2 kop: 1,4 milligram (10 procent DV)

 20. Ricottakaas is een van de gezondste kaasopties omdat het opmerkelijke hoeveelheden gezonde vetzuren en micronutriënten bevat, waaronder zink. In vergelijking met veel andere kazen bevat ricotta ook minder natrium en verzadigd vet en wordt het beschouwd als een "verse kaas" omdat het niet verouderd is.

 21. 1 avocado: 1,3 milligram: (8 procent DV)

 22. Als u fruit zoekt dat zink bevat, pak dan een avocado. Het staat bekend als een van de gezondste voedingsmiddelen op aarde omdat het boordevol essentiële voedingsstoffen zit. En onderzoek toont aan dat avocadoconsumptie wordt geassocieerd met een betere voedingskwaliteit en opname van voedingsstoffen.

 23. 100 gram: 1 milligram (7 procent DV)

 24. Naast het zink dat aanwezig is in kip, is het ook een goede bron van B-vitamines, waaronder vitamine B12, niacine, vitamine B6 en pantotheenzuur. De vitamine B12 in kip helpt het energieniveau te behouden, de stemming te stimuleren, de gezondheid van het hart te behouden en de gezondheid van de huid te stimuleren.

 25. 1 ounce: 0,9 milligram (6 procent DV)

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van zink en voedingsmiddelen met veel zink

 1. Het regelmatig consumeren van voedselbronnen van zink helpt op de volgende manieren om uw gezondheid te verbeteren:

Recepten met voedingsmiddelen met veel zink

 1. Om er zeker van te zijn dat u voldoende zink consumeert om een ​​tekort te voorkomen en deze voordelen te ervaren, eet u elke dag twee tot drie porties voedsel met zink. Hier zijn enkele eenvoudige en gezonde recepten die je zinkinname kunnen stimuleren:

 2. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407