Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Top 4 Madeira-wijnsubstituten

Top 4 Madeira-wijnsubstituten

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 18 juni 2018

Wat is Madeira-wijn?

 1. Madeira-wijn is een versterkte wijn afkomstig van de Portugese Madeira-eilanden, die net voor de kust van Marokko liggen. De alcohol kan worden gemaakt van rode of witte druiven en wordt zodanig verwarmd en geoxideerd dat hij altijd een barnsteenkleur krijgt. De zoetere types van Madeira gaan heel lang ongeopend mee - soms zelfs honderden jaren. Vanwege het verrijkingsproces heeft het een alcoholgehalte van 20% en bevat het ongeveer 140-170 calorieën per portie.

Types

 1. Er zijn veel soorten Madeira-wijn, waaronder Sercial, Verdelho, Boal of Bual en Malmsey.

Madeira wijnvervanger

 1. Hoewel het een veelgebruikt ingrediënt is in recepten, is het niet altijd mogelijk om Madeira-wijn buiten Europa te vinden. Gelukkig is er een reeks Madeira-wijnvervangers, zoals Port, Marsala, droge vermout en bouillon.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 3. Hoewel het een veelgebruikt ingrediënt is in recepten, is het niet altijd mogelijk om Madeira-wijn buiten Europa te vinden. Gelukkig is er een reeks Madeira-wijnvervangers, zoals Port, Marsala, droge vermout en bouillon.

 4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407