Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Turkije: goed voor hoog cholesterol?

De onderste regel

 1. Kan een Thanksgiving-favoriet het antwoord zijn op het verlagen van uw cholesterol?

 2. Als u uw cholesterolspiegels in de gaten houdt, weet u dat het belangrijk is om te kijken naar het cholesterolgehalte, evenals verzadigde en transvetten, in het voedsel dat u consumeert. Turkije kan een uitstekende keuze zijn als u uw verzadigde vetten wilt beperken, maar het zit natuurlijk allemaal in de manier waarop u het bereidt.

 3. Als u een kalkoen in vetrijke olie bakt, zal dit uiteraard het vetgehalte van het vlees verhogen. Of het verzadigde of transvetgehalte al dan niet wordt verhoogd, wordt bepaald door het type olie waarin je frituurt. Aan de andere kant, als je het vlees braadt en het vet in een aparte pan laat druppelen, kun je het vetgehalte verlagen de kalkoen.

 4. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA), bevat een portie geroosterde kalkoen van 3 ons ongeveer 22,5 gram eiwit, 4,7 gram vet en 1,3 gram verzadigd vet. Als je alleen die hoeveelheid wit vlees eet (d.w.z. zonder de schil) krijg je 27 gram eiwit, iets meer dan 2 gram vet en 0,6 gram verzadigd vet.

 5. Geroosterd donker vlees - inclusief vlees en huid - heeft iets meer dan 22 gram eiwit, ongeveer 5 gram totaal vet en ongeveer 1,5 gram verzadigd vet. Donker vlees zonder vel heeft 21,7 gram eiwit, bijna 9,2 gram vet en ongeveer 2,7 gram verzadigd vet.

Hoeveel cholesterol moet ik hebben?

 1. Volgens de American Heart Association (AHA) mag de dagelijkse cholesterolinname van een persoon niet hoger zijn dan 300 mg. Op basis daarvan krijg je 16 procent van licht vlees zonder vel 16 procent daarvan, en zonder vel donker vlees je 22 procent. Als je de huid eet, neem je nog 3 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in.

 2. Heeft u een hoog cholesterolgehalte of heeft u een bestaand hartprobleem? In dat geval zegt de AHA dat u niet meer dan 200 mg cholesterol per dag moet hebben.

 3. Meer informatie: bevatten avocado's cholesterol? >>

Donker versus wit vlees

 1. Is wit vlees gezonder dan donker vlees? Meestal zeggen artsen ja. Maar volgens een onderzoek uit 2012 kan taurine, een voedingsstof in donker vlees, het risico op hart- en vaatziekten verlagen bij vrouwen met een hoog cholesterolgehalte. Artsen zeggen dat de voedingsstof ook mensen kan beschermen tegen hoge bloeddruk en diabetes.

 2. In de studie hadden vrouwen met een hoog cholesterolgehalte en een hoog taurinegehalte 60 procent minder kans op het ontwikkelen of sterven aan hart- en vaatziekten dan vrouwen met een laag taurinegehalte.

 3. Naast de keuze tussen wit of donker vlees, kan het kiezen van een gezondere snede helpen het vetgehalte van het vlees te verlagen. Zoek naar mager of extra mager soorten kalkoen. Gemalen kalkoen wordt bijvoorbeeld gemarkeerd met het vet in het vlees op het voedingsetiket, zodat u een meer geïnformeerde aankoop kunt doen.

Aan de slag

 1. Probeer enkele van deze hart-gezonde kalkoenrecepten op internet!

 2. De dikke chef biedt dit hart-gezonde kalkoen chili recept. Om meer vet uit de gemalen kalkoen te verwijderen, kunt u deze na het koken afvoeren. U kunt ook gemalen kalkoen kiezen die is gemaakt van 100 procent kalkoenfilet. De blogger heeft een aantal goede aanbevelingen voor gezonde toppings, waaronder avocado, die niveaus van goed voor u high-density lipoprotein (HDL) kunnen verhogen.

 3. Een indrukwekkende combinatie van gemalen kalkoen en hart-gezonde tomaten, overgoten met spaghettipompoen, markeer dit recept. Dit is een koolhydraatarme maaltijd die ook hartgezond is, vooral als je geen kaas toevoegt. Ontvang het recept!

 4. Naast enkele gezonde vervangingen - denk aan magere kaas in plaats van gewone volle kaas - dit recept gebruikt gemalen kalkoenfilet in plaats van rundergehakt.

 5. Naast het gebruik van vlees met minder vetgehalte, proberen veel mensen die hun cholesterol willen verlagen, meer groenten in hun dieet op te nemen. Dit recept doet precies dat en kan zelfs gezonder worden gemaakt door een niet-vetarme kaas te gebruiken.

 6. Als u het beu bent om dezelfde oude kalkoenburgers te eten, probeer ze dan in soep te veranderen. Nee echt! Deze gezonde kalkoensoep maakt gebruik van verse kruiden voor een aroma dat hartig is, maar niet droog.

 7. Gebruik voor een koolhydraatarme Aziatische favorieten, sla als wrap. Met paprika, gember en knoflook barsten deze wraps van smaak - en gezonde voedingsstoffen. Ontvang het recept!

 8. Baker by Nature brengt je dit smaakvolle recept dat kalkoen in Sriracha gehaktballetjes opneemt. Dit recept gebruikt Panko-broodkruimels, die doorgaans minder natrium bevatten dan gewone broodkruimels.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407