Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Ugli Fruit bevordert het hart, taille immuunsysteem

Socca maken

 1. Het lijkt niet erg leuk om een ​​vrucht een naam te geven op basis van zijn uiterlijk, maar ik ga het deze keer laten glijden met ugli-fruit - omdat deze zeer onaantrekkelijke vrucht alleen lelijk is op het oppervlak.

 2. Ugli-fruit is een kruising fruit gevonden in een tropisch klimaat, en het is een ongelooflijke bron van vitamine C, vezels en andere voedingsstoffen, zoals pectine en coumarine. Het bestaat pas ongeveer de laatste 100 jaar, maar heeft in die tijd een zeer specifieke reputatie van een unieke zoete maar pittige smaak ontwikkeld.

 3. Technisch gezien is ugli-fruit de Jamaicaanse vorm van tangelo, die over het algemeen een ras van mandarijn en grapefruit is. Dus laat je niet misleiden door het uiterlijk - ugli-fruit is het waard. Waarom? Omdat ugli-fruit prachtige gezondheidsvoordelen heeft, zoals helpen bij gewichtsverlies, het stimuleren van de immuniteit en het ondersteunen van het hart, onder andere.

Voordelen van Ugli Fruit

 1. Bovendien ondersteunt de aanwezigheid van pectine en vezels ook de gezondheid van het cardiovasculaire systeem. Van pectine is aangetoond dat het de cholesterolspiegel verlaagt, met name bij patiënten met een risico op kransslagaderaandoeningen wanneer het in het dieet wordt geïntroduceerd zonder andere wijzigingen in het dieet of de routine. (9) Cholesterolconcentraties hangen nauw samen met het geval van hartziekten, dus het handhaven van een gezond cholesterolniveau is belangrijk voor de bescherming van het hart tegen toekomstige ziekten.

 2. Een vezelrijk dieet is ook gerelateerd aan een vermindering van het risico op hartaandoeningen. Vezel wordt geassocieerd met een gereguleerd cholesterolgehalte en bloedtriglyceriden. Hoe meer uitgesproken de vezelinname, hoe minder waarschijnlijk een persoon risico loopt op het ontwikkelen van hypertensie en andere factoren voor hartaandoeningen, waaronder het metabool syndroom. Dit is de reden waarom de mediterrane bevolking zo'n lage mate van hartaandoeningen heeft in vergelijking met westerse mensen. (10)

 3. Er zijn zelden gezond voedsel dat op geen enkele manier uw risico op kanker beïnvloedt. Dit komt omdat voedingsmiddelen met een positieve voedingswaarde het vermogen van uw lichaam om ziekten te bestrijden vergroten, terwijl het typische dieet van een Amerikaan de meeste voedingsmiddelen bevat die het tegenovergestelde doen. Kanker is gewoon een verzameling beschadigde cellen die samenkomen, en daarom geloof ik echt in het gebruik van natuurlijke kankerbehandelingen in plaats van gevaarlijke chemotherapie.

 4. Naast zijn kankerbestrijdende antioxidanten bevat ugli-fruit ook andere voedingsstoffen waarvan bekend is dat ze beschermen tegen kanker. Ten eerste veroorzaakt pectine apoptose (geprogrammeerde celdood) in darmkankercellen onder bepaalde omstandigheden en kan een nuttige aanvulling zijn op een dieet dat is ontworpen om het lichaam te helpen darmkanker te bestrijden. (11)

 5. Ugli-fruit bevat ook coumarine, een chemische verbinding die van nature voorkomt in veel verschillende soorten planten. Coumarin is recenter onderzocht als een alternatief voor traditionele chemotherapie-medicijnen, die een lange lijst hebben van afschuwelijke bijwerkingen en problemen met resistentie tegen meerdere geneesmiddelen (wanneer het lichaam bepaalde geneesmiddelen niet langer op de juiste manier kan verwerken). Aan de andere kant is coumarine een plantaardige stof met vrijwel geen bijwerkingen en zonder een probleem met de resistentie tegen geneesmiddelen. In feite is coumarine momenteel een hot topic in de wereld van het onderzoek naar kanker, omdat het een duidelijk effect heeft op een grote verscheidenheid aan kankersoorten via verschillende werkingsmechanismen, niet slechts één. (12)

 6. Een andere veel voorkomende voedingsklasse in fruit, inclusief ugli-fruit, is terpeen. Deze grote classificatie van organische verbindingen heeft verschillende doeleinden in verschillende lichaamssystemen, waaronder "biosynthetische bouwstenen in bijna elk levend wezen". Vooral terpenen in citrusvruchten zijn veelbelovend gebleken bij het krimpen van kwaadaardige tumoren in de borst en de alvleesklier.

 7. De terpenen in ugli-fruit die mogelijk in staat zijn kanker te bestrijden, zijn dezelfde die potentie vertonen om galstenen en nierstenen op te lossen. Een daarvan in het bijzonder, bekend als limoneen, wordt al enige tijd in Japan precies voor dit doel gebruikt.

 8. Ugli-fruit heeft een laag caloriegewicht per portie en bevat geen koolhydraten of vet, waardoor het een no-brainer is voor diegenen die proberen af ​​te vallen, samen met een uitgebalanceerd dieet en trainingsroutine.

 9. Niet alleen het lage aantal calorieën van deze vrucht helpt. De aanwezigheid van vezels in ugli-fruit is ook een sleutel tot gewichtsverlies. Vezelrijke diëten zijn van cruciaal belang voor het behoud van gezond gewicht of afvallen, als u dit moet doen. (1) Een reden hiervoor is dat vezels je helpen om je na het eten langere tijd vol te voelen, zodat je langer kunt wachten om weer te eten zonder meteen honger te krijgen. Een hoge vezelinname kan ook de opname van gifstoffen in je darmen verminderen en de hormoonsecretie in je spijsverteringskanaal verbeteren.

 10. Er is een soort vezel dat specifiek in citrusvruchten voorkomt, bekend als pectine, dat verschillende bewezen voordelen heeft, waaronder de hulp bij gewichtsverlies. In een onderzoek uit 1997 bleek pectine de eetlust te verminderen, de verzadiging te verbeteren en deelnemers te stimuleren wanneer ze zelfs een kleine hoeveelheid innamen. (2)

 11. Zoals de meeste citrusvruchten is ugli-fruit een geweldige bron van antioxidanten, waaronder (maar niet beperkt tot) vitamine C. (3) Antioxidanten zijn belangrijke voedingsstoffen omdat ze de schade bestrijden die buitensporige vrije radicalen bestrijden kan het lichaam doen. Helaas bieden de westerse levensstijl en voeding een onnatuurlijk hoge blootstelling aan vrije radicalen die oxidatieve stress in het lichaam veroorzaken. De mutaties en ziekten veroorzaakt door vrije radicalen zijn de grote moordenaars zoals kanker, hartziekten, beroerte en vele anderen. Omgekeerd biedt het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals bladgroenten, fruit en thee, je lichaam regelmatig de afweer die het nodig heeft om te functioneren zoals het is ontworpen om te werken. Vergeet niet dat je lichaam bedoeld is om ziekten te bestrijden.

 12. Vitamine C is een zeer populaire antioxidant en met 70 procent van de dagelijkse aanbevolen waarde in slechts de helft van een ugli-fruit, weet u zeker dat u regelmatig de vruchten plukt van het eten van ugli-fruit door te zien een boost in je immuunfunctie. Vitamine C stimuleert de productie van witte bloedcellen in uw bloedbaan en beschermt ze ook tegen oxidatie. (4)

 13. Ugli-fruit bevat ook 8 procent van de dagelijks aanbevolen inname van voedingsvezels per portie. Vezels zijn belangrijk voor zoveel van uw lichaamssystemen, inclusief het immuunsysteem. Als je voldoende vezels eet, is je darm behoorlijk "vol" en in staat om kankerverwekkende stoffen en andere toxines uit je systeem te vegen, evenals het legen van je maag en het verhogen van het percentage voedingsstoffen dat door je systeem wordt opgenomen. Omdat het grootste deel van uw immuunsysteem zich in uw darmen bevindt, is de gezondheid van de darmen zeer nauw verbonden met een sterke mate van immuniteit voor ziekte en ziekte. Uit een onderzoek uit 2013 dat zich concentreerde op eierstokkanker, bleek zelfs dat een hoge vezelinname kan bijdragen aan een verlaagd risico op kanker. (5) Vezel is ook verantwoordelijk voor het versterken van de dikke darmwanden, wat ook bijdraagt ​​aan de gezondheid van het immuunsysteem.

 14. Pectine in citrus kan ook helpen diarree te verlichten, wat het spijsverteringsstelsel en de immuunreacties negatief beïnvloedt.

 15. Omdat ugli-fruit een caloriearm voedingsmiddel is dat nul gram vet of cholesterol bevat, staat het laag op de glycemische indexschaal. Hoewel een dieet dat rijk is aan voedingsmiddelen met een lage glycemische index, eigenlijk niet helpt bij gewichtsverlies, zijn volgens langetermijnonderzoek voedingsmiddelen met een lage GI belangrijk bij het beheer van diabetes. (6) De aanwezigheid van vezels in ugli-fruit helpt ook om de bloedsuikerspiegel gezond te houden.

 16. Een andere manier waarop ugli-fruit nuttig kan zijn bij het bestrijden van diabetes, is de aanwezigheid van citruspectine die ik hierboven heb genoemd. Een onderzoek uit 2016 in China suggereerde dat de pectine die specifiek in citrus voorkomt, een grote hulp kan zijn om de symptomen van diabetes type II te verlichten. (7) Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat pectine de activiteit vertraagt ​​van enzymen die zetmeel en suiker in het spijsverteringsstelsel afbreken, helpen beschermen tegen pieken in de bloedsuikerspiegel en de opname van suiker en koolhydraten vertragen.

 17. Ugli-fruit heeft ook verschillende voordelen om het hart tegen ziekten of abnormale functies te beschermen, gedeeltelijk vanwege de hoge antioxidantbelasting. (8)

Ugli Fruit Nutrition Feiten

 1. Dus, wat is precies een ugli-vrucht? Simpel gezegd, het is een combinatie van drie vruchten: grapefruit, sinaasappel en mandarijn. De naam "UGLI" is een handelsmerk van Cabel Hall Citrus Ltd., de distributeur die dit gekruiste fruit in de handel brengt. De soort wordt Citrus reticulata x Citrus paradisi genoemd. Het werd eigenlijk in het wild gevonden, vergelijkbaar met de manier waarop grapefruit tot stand kwam in Jamaica.

 2. Ugli-fruit bevat enkele van de verbazingwekkende voedingsvoordelen van zijn drie "ouder" fruit, terwijl het zelfs een van hen verbetert - maar daar kom ik later op.

 3. Een portie ugli-fruit (1/2 fruit, ongeveer 122 gram) bevat ongeveer: (13)

 4. Zoals alle vruchten bevatten ugli-vruchten ook ongelooflijke antioxidanten (naast vitamine C) en andere belangrijke voedingsstoffen.

 5. De ugli-vrucht komt qua voedingswaarde het dichtst bij de sinaasappel, hoewel de twee niet identiek zijn. Sinaasappels leveren meer calorieën per portie op dan ugli-fruit, maar ze bevatten ook meer vezels en suiker. Ze verdubbelen ook ugli-fruit in aanwezigheid van vitamine C. Hoewel ugli-fruit absoluut uit voedingsoogpunt waardevol zijn, bieden gewone sinaasappels vergelijkbare en (soms) betere voedingswaarde.

 6. Niemand wil echter elke dag hetzelfde eten, toch? Ugli-fruit heeft een andere smaak dan traditionele citrusvruchten omdat ze meer dan één smaak combineren en ze zijn een leuk fruit om in je dieet te introduceren.

Ugli Fruit selecteren en eten

 1. Voordat ze rijpen, hebben ugli-vruchten een geelachtige groene schil. De meeste variëteiten worden echter oranje als ze rijpen, hoewel sommige bij het rijpen heldergeel of groen worden. Let bij het kiezen van ugli-fruit op uw lokale markt op eventuele uitdroging rond de navel en kies alleen die zonder gedroogde schil. De huid moet onder lichte druk licht in de huid komen en kleine deuken komen vaak voor. Vanwege de kleurverschillen bij de teelt van ugli-fruit, moet kleur geen overweging zijn bij het kiezen van individueel fruit.

 2. De meest voorkomende manier om ugli-fruit te eten is vergelijkbaar met hoe je een grapefruit kunt eten, door hem in tweeën te snijden en een lepel te gebruiken om het uit zijn schil te halen. Het concurreert de grapefruit in grootte, soms groter dan een kleine marge. Ugli-fruit is over het algemeen zoet genoeg om te eten zonder toegevoegde zoetstof, omdat het meer neigt naar de zoete kant van de sinaasappel versus de pittige mandarijn.

 3. Ugli-fruit wordt geacht elk seizoen tussen november en april in het seizoen te zijn en in dat seizoen algemeen verkrijgbaar in de meeste versfruitmarkten over de hele wereld.

 4. U kunt ugli-fruit op meer dan één manier eten. Als je geïnteresseerd bent in het toevoegen van wat zoet fruit aan je ochtend smoothie, kun je een Ugli Fruit Smoothie proberen die je een boost van antioxidanten en kalium geeft, samen met een heerlijke smaak.

 5. Hoe zit het met het officiële UGLI-recept voor een Ugli-salade voor een frisse salade met een ugli-toevoeging? Je kunt elke gewenste variatie toevoegen en het zal je zeker bevallen.

 6. UGLI bevat ook een recept op zijn officiële website voor een traditionele Caribische varkensvleesschotel die is gemaakt voor het hele gezin, als je zin hebt in iets avontuurlijkers.

 7. Ugli-fruit is de Jamaicaanse variant van de tangelo, waarmee oorspronkelijk in de late 19e eeuw werd geëxperimenteerd. De exacte variatie van ugli-fruit werd echter pas gevonden in 1917 toen een landgoedeigenaar genaamd G.G.R. Sharp ontdekte het op zijn land. Hij bestoofde vervolgens de plant met behulp van de cultivars met de minste zaden, en begon de planten in de jaren dertig naar Engeland en Canada te exporteren, later in 1942 uitgebreid naar New York.

 8. Deze pittige citrusvrucht verdiende zijn naam vanwege zijn onaantrekkelijke uiterlijk. De gerimpelde schil aan de buitenkant is zeer losjes bevestigd aan de binnenkant van het fruit en verzamelt zich bovenaan in een soort "outie" -knop. De binnenkant citrus is een pulpachtige sinaasappel, vergelijkbaar met sinaasappels met meer vlees overal dan een typische sinaasappel bevat.

 9. Tot op de dag van vandaag wordt ugli-fruit alleen in Jamaica verbouwd en naar andere delen van de wereld geëxporteerd.

 10. Zoals met elk voedsel, is het mogelijk allergisch te zijn voor ugli-fruit, hoewel er geen medisch gemelde gevallen van allergie voor het fruit zijn geweest. Als u enige vorm van inflammatoire bijwerkingen ervaart, zoals zwelling van de mond of netelroos, stop dan onmiddellijk met het eten van ugli-fruit en raadpleeg uw arts.

 11. Een belangrijk ding om op te merken is dat hoewel ugli-fruit een cultivar is die deels uit grapefruit komt, het niet dezelfde medicinale interacties heeft die met grapefruit zijn gevonden. Grapefruit beperkt de activiteit van een enzym dat verantwoordelijk is voor het afbreken van medicijnen in het lichaam, het verhogen van de resterende niveaus in het lichaam en het verhogen van bijwerkingen en negatieve interacties. Als het u vanwege deze interacties echter niet is toegestaan ​​grapefruit te eten, moet u veilig ugli-fruit eten.

 12. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n enigma, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407