Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vegetarisch dieet vermindert overlijden met hartaandoeningen met 40 procent

Vegetarisch dieet vermindert overlijden met hartaandoeningen met 40 procent

 1. Momenteel worden vegetarisme en veganisme in de Verenigde Staten steeds populairder.

 2. Aangeprezen als een gezondere optie, werken veel mensen aan het verminderen van hun vleesinname.

 3. In de afgelopen decennia hebben talloze onderzoeken aangetoond dat het beperken van vlees op een aantal positieve manieren invloed heeft op het lichaam.

 4. Van een plantaardig dieet is bijvoorbeeld aangetoond dat het het risico op obesitas, diabetes type 2 en het metabool syndroom vermindert. Vegetarisme en veganisme kunnen zelfs beschermen tegen bepaalde vormen van kanker.

 5. Een recent overzicht, nu gepubliceerd in het tijdschrift Progress in Cardiovascular Disease, gericht op de voordelen van een plantaardig dieet op cardiovasculaire gezondheid, in het bijzonder.

Plantaardige voeding en gezondheid van het hart

 1. De onderzoekers - van de Physicians Committee for Responsible Medicine in Washington D.C. - onderzochten de bundels recente, relevante onderzoeken.

 2. Door informatie te verzamelen uit een groot aantal klinische onderzoeken en observationele onderzoeken, ontdekten ze dat een plantaardig dieet consistent was gekoppeld aan verbeterde maatregelen voor de gezondheid van het hart.

 3. Ze concludeerden, voor personen die een plantaardig dieet volgen, dat:

 4. Ook totaal cholesterol en lipoproteïne met een lage dichtheid, of 'slechte' cholesterolwaarden zijn veel lager bij vegetariërs dan bij niet-vegetariërs. Bovendien bleek een plantaardig dieet geassocieerd te zijn met gewichtsverlies.

 5. "Een plantaardig dieet kan niet alleen hartaandoeningen voorkomen, maar ook beheersen en soms zelfs omkeren - iets dat geen enkele drug ooit heeft gedaan."

 6. Dr. Kahleova merkt ook op dat gezondere voeding en levensstijl het risico op een hartaanval met 81-94 procent verlagen, terwijl medicijnen dit risico slechts met 20-30 procent kunnen verlagen.

Hoe beschermt vegetarisme het hart?

 1. Er lijken veel redenen te zijn waarom een ​​plantaardig dieet gezonder voor het hart is dan een vleesgerecht. Het lijkt erop dat planten een aantal voordelen bieden, terwijl vlees bepaalde risico's verhoogt.

 2. Planten zijn bijvoorbeeld rijk aan vezels en fytonutriënten, waarvan bekend is dat ze ontstekingen en oxidatieve stress verminderen. Ook bevatten dierlijke producten vaak veel vet, cholesterol, heemijzer en milieuverontreinigende stoffen.

 3. Dit is echter een complexe interactie en er kunnen nog veel meer factoren bij betrokken zijn die nog onbekend zijn.

 4. Hartziekte is verantwoordelijk voor de dood van meer dan 600.000 Amerikaanse individuen per jaar, en het blijft wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak. Deze bevindingen tonen echter aan dat als de samenleving zachtjes zou kunnen worden gestoten op plantaardige voeding en weg van overmatige vleesconsumptie, de hartgezondheid van de mensheid aanzienlijk zou kunnen worden verbeterd.

 5. Zoals Dr. Kahleova opmerkt, met meer dan een vleugje positiviteit, "is hartziekte 's werelds belangrijkste doodsoorzaak. Deze studie bewijst dat het niet hoeft te zijn."

 6. Er lijken veel redenen te zijn waarom een ​​plantaardig dieet gezonder voor het hart is dan een vleesgerecht. Het lijkt erop dat planten een aantal voordelen bieden, terwijl vlees bepaalde risico's verhoogt.

 7. Planten zijn bijvoorbeeld rijk aan vezels en fytonutriënten, waarvan bekend is dat ze ontstekingen en oxidatieve stress verminderen. Ook bevatten dierlijke producten vaak veel vet, cholesterol, heemijzer en milieuverontreinigende stoffen.

 8. Dit is echter een complexe interactie en er kunnen nog veel meer factoren bij betrokken zijn die nog onbekend zijn.

 9. Hartziekte is verantwoordelijk voor de dood van meer dan 600.000 Amerikaanse individuen per jaar, en het blijft wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak. Deze bevindingen tonen echter aan dat als de samenleving zachtjes zou kunnen worden gestoten op plantaardige voeding en weg van overmatige vleesconsumptie, de hartgezondheid van de mensheid aanzienlijk zou kunnen worden verbeterd.

 10. Zoals Dr. Kahleova opmerkt, met meer dan een vleugje positiviteit, "is hartziekte 's werelds belangrijkste doodsoorzaak. Deze studie bewijst dat het niet hoeft te zijn."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407