Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vegetarische diëten die het beste zijn voor de gezondheid en het milieu, zeggen voedingsdeskundigen

Vegetarisch dieet het beste voor gezondheid en milieu, zeggen voedingsdeskundigen

 1. Update van hun positie in 2009 over plantaardig dieet, zegt de Academie dat een "goed gepland" vegetarisch of veganistisch dieet geschikt is voor "alle stadia van de levenscyclus" en dergelijke diëten in de kindertijd aannemen kan het risico op chronische ziekten op latere leeftijd verminderen.

 2. Bovendien zegt de krant dat plantaardige voedingspatronen milieuvriendelijker en duurzamer zijn dan voedingspatronen die rijk zijn aan dierlijke producten, en merkt op dat ze de uitstoot van broeikasgassen tot 50 procent kunnen verminderen.

 3. "Vegetarisch worden kan gunstig zijn voor de persoonlijke gezondheid en het milieu," zegt Vandana Sheth, een woordvoerder van de Academie voor voeding en diëtetiek.

 4. Het nieuwe artikel is onlangs gepubliceerd in het Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

Vegetarische diëten: gezond als 'goed gepland'

 1. Volgens een peiling in 2016 van The Vegetarian Resource Group is ongeveer 3,3 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten vegetarisch of veganistisch.

 2. Hoewel een vegetarisch dieet algemeen wordt gezien als een dieet dat eenvoudig vlees, gevogelte en vis uitsluit, zijn er veel variaties.

 3. Deze omvatten een lacto-vegetarisch dieet (zonder vlees, gevogelte en vis, maar inclusief zuivelproducten) en een pescatarian dieet (vlees, gevogelte, zuivel en eieren uitgesloten, maar vis toegestaan ). Een veganistisch dieet sluit vlees, gevogelte, vis, eieren, zuivelproducten en van dieren afgeleide producten uit. Het kan ook honing uitsluiten.

 4. Een aantal onderzoeken heeft de gezondheidsvoordelen van een plantaardig dieet geprezen, waaronder een lager risico op obesitas en diabetes. Sommige studies hebben echter gesuggereerd dat vegetarische diëten meer kwaad dan goed doen.

 5. Een studie gepubliceerd in 2014, bijvoorbeeld, koppelde een vegetarisch dieet aan een verhoogd risico op allergieën, kanker en psychische stoornissen. Zulke gezondheidsproblemen zijn te wijten aan het ontbreken van essentiële voedingsstoffen uit dierlijke producten.

 6. De Academie voor Voeding en Dieetleer, echter, zegt een "goed gepland" plantaardig dieet - rijk aan groenten, fruit, noten, zaden, peulvruchten en volle granen - kan een rijkdom aan gezondheidsvoordelen.

Diabetesrisico 62 procent lager met een plantaardig dieet

 1. Voor het nieuwe artikel - geschreven door voedingsdeskundige Susan Levin van de Physicians Committee for Responsible Medicine in Washington, DC en co-auteurs - beoordeelde de Academie een verscheidenheid aan onderzoeken naar de effecten van planten -dieet op gezondheid en milieu.

 2. Volgens het bewijs tot nu toe zeggen de auteurs dat het gebruik van een plantaardig dieet het risico op prostaatkanker met 35 procent kan verminderen, terwijl het algemene kankerrisico met 18 procent kan worden verminderd met een plant- op basis van dieet.

 3. Wat de gezondheid van het hart betreft, zegt de Academie dat een plantaardig dieet het risico op een hartaanval met 32 ​​procent en het risico op hartaandoeningen met 10-29 procent kan verlagen.

 4. Bovendien zeggen de auteurs dat het risico op diabetes type 2 met 62 procent kan worden verminderd met een plantaardig dieet.

 5. "Mensen die vegetarische diëten aannemen, hebben lagere lichaamsmassa-indexen [!BMI's

Een plantaardig recept 'zou' s nachts een kaskraker worden '

 1. De krant merkt op dat een plantaardig dieet in de kindertijd en adolescentie aanzienlijke voordelen kan hebben voor de gezondheid van vandaag en later.

 2. De auteurs wijzen op studies die hebben aangetoond dat kinderen en adolescenten met een vegetarisch dieet minder kans hebben op overgewicht of obesitas dan hun vleesetende tegenhangers.

 3. "Kinderen en adolescenten met BMI-waarden in het normale bereik liggen waarschijnlijk ook binnen het normale bereik als volwassenen, wat resulteert in een significante vermindering van het ziekterisico," voegen ze toe.

 4. "Andere voordelen van een vegetarisch dieet in de kindertijd en de adolescentie zijn een grotere consumptie van fruit en groenten, minder snoep en zoute snacks, en een lagere inname van totaal en verzadigd vet. Vroeg in evenwicht gebalanceerd vegetarisch dieet het leven kan gezonde levenslange gewoonten tot stand brengen. "

 5. De auteurs wijzen ook op de milieuvoordelen van een plantaardig dieet, en merken op dat een vegetarisch dieet en een veganistisch dieet de uitstoot van broeikasgassen met respectievelijk 29 en 50 procent kunnen verminderen.

 6. Ze zeggen dat dit komt omdat vegetarische diëten minder water, fossiele brandstoffen, pesticiden en meststoffen gebruiken dan diëten op basis van vlees.

 7. Als voorbeeld zeggen de auteurs dat het produceren van 1 kilo eiwit uit bruine bonen "18 keer minder land, 10 keer minder water, negen keer minder brandstof, 12 keer minder kunstmest en 10" zou vereisen keer minder pesticide in vergelijking met het produceren van 1 kilo eiwit uit rundvlees. "

 8. Ter afsluiting van hun artikel zegt de American Academy of Dietetics dat vegetarische diëten onze gezondheid en het milieu kunnen beschermen in vergelijking met omnivore diëten.

 9. "Als je een op planten gebaseerd recept zou kunnen bottelen, zou het 's nachts een kaskraker worden. Deze manier van eten creëert niet alleen een efficiënte energiebron voor de planeet, maar ook voor ons lichaam.

 10. Welk ander medicijn verhoogt het metabolisme, verlaagt de bloeddruk, stabiliseert de bloedsuikerspiegel en in plaats van het risico op hartaandoeningen of diabetes te verhogen - stopt het in zijn sporen? "

 11. Lees over een onderzoek dat suggereert dat een vegetarisch dieet kan bijdragen aan de klimaatverandering.

 12. Persbericht Academy of Nutrition and Dietetics, bezocht op 2 december 2016.

 13. Nieuws van de commissie voor verantwoorde geneeskunde, bezocht op 2 december 2016.

 14. Aanvullende bronnen:

 15. Mayo Clinic, vegetarisch dieet: de beste voeding krijgen, toegankelijk op 2 december 2016.

 16. Voeding en gezondheid - Het verband tussen eetgedrag en verschillende gezondheidsparameters: een matched sample study, Nathalie T. Burkert et al., PLOS One, doi: 10.1371 / journal.pone.0088278, gepubliceerd 7 februari 2014.

 17. De Vegetarian Resource Group, hoeveel volwassenen in de VS zijn vegetarisch en veganistisch ?, bezocht op 2 december 2016.

 18. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet.

 19. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 20. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407