Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vegetarische diëten: gezonder dan we dachten

De onderste regel

 1. Er bestaat al lange tijd consensus dat vegetarische diëten gezonder zijn dan diëten die sterk afhankelijk zijn van vlees. Maar we beginnen misschien pas te leren hoeveel gezonder ze kunnen zijn.

 2. Nieuw onderzoek suggereert dat als we allemaal een vegetarisch dieet zouden eten, een derde van de vroege sterfgevallen zou kunnen worden vermeden.

 3. Experts zeggen dat we de voordelen van plantaardig eten misschien wel onderschatten.

 4. "We hebben net een aantal berekeningen uitgevoerd om de vraag te bekijken hoeveel we de sterfte kunnen verminderen [!door

 5. "Dat gaat niet eens over lichamelijke activiteit of niet roken, en dat zijn allemaal sterfgevallen - niet alleen sterfgevallen door kanker," voegde hij eraan toe. "Dat is waarschijnlijk een onderschatting, maar houdt ook geen rekening met het feit dat zwaarlijvigheid belangrijk is en we controleren op zwaarlijvigheid."

Voedingsexperts zijn niet verrast

 1. "Absoluut niet," zei Melissa Halas-Liang, een diëtiste en woordvoerster van de California Academy of Nutrition and Dietetics. "We zijn letterlijk wat we eten."

 2. "Ik ben eigenlijk helemaal niet verrast", voegde Kristin Kirkpatrick, MS, RD, LD, een erkende, geregistreerde diëtist en wellnessmanager aan het Cleveland Clinic Wellness Institute toe.

 3. "Ik denk dat wanneer mensen horen dat 'één op de drie doden kan worden voorkomen', dat het moeilijk is om de omvang hiervan te geloven," merkte Ginger Hultin op, een diëtist en woordvoerster van de Academie van Voeding en diëetkunde. "Maar in feite is er goed bewijs voor de gezondheidsvoordelen van een vegetarisch dieet."

 4. De organisatie van Hultin concludeerde in 2009 dat "goed geplande vegetarische diëten, inclusief totale vegetarische of veganistische diëten, gezond, nutritioneel voldoende zijn en gezondheidsvoordelen kunnen bieden bij de preventie en behandeling van bepaalde ziekten."

 5. In het bijzonder zijn deze diëten gebonden aan een lager risico op hartaandoeningen, hoge bloeddruk, obesitas, kanker en chronische ziekten.

 6. "Meer naar een vegetarisch dieet leunen heeft een positief effect op auto-immuunziekten," zei ze.

 7. Een studie in 2013, gedeeltelijk gefinancierd door het American Institute for Cancer Research (AICR), concludeerde dat vegetariërs een bijna 10 procent lager risico hadden op het ontwikkelen van kanker dan niet-vegetariërs.

 8. Over het algemeen heeft de AICR verklaard dat meer dan een derde van de kankergevallen in de VS kan worden voorkomen door een gezond dieet te volgen en een gezond gewicht te behouden.

Overschakelen naar vegetarisch is niet zo eenvoudig

 1. Moeten we niet allemaal vegetarisch zijn met al die mogelijke voordelen?

 2. Het is niet zo eenvoudig.

 3. Hultin zei dat ze vaak mensen die chronische aandoeningen zoals hartaandoeningen of diabetes type 2 proberen te beheersen of voorkomen, "de vleesinname verminderen terwijl ze meer plantaardig voedsel eten". [! 448 => 1140 = 3!

 4. "Voor sommige mensen kan het ongelooflijk moeilijk zijn om kaas of een hamburger op vrijdagavond op te geven. De patiënt doet het beter als ze een trek voelen om het dieet uit te proberen, in plaats van dat het hem verteld wordt om dat te doen, "zei ze.

 5. Halas-Liang zei dat ze een collega heeft die al hun klanten zegt vegan te worden. Ze heeft hen gewaarschuwd dat de klanten "je gewoon gaan afwijzen."

 6. "Eten is heel persoonlijk. Mensen hebben herinneringen aan eten," voegde Halas-Liang eraan toe. "Ik vind dat zwaar beperkende diëten kunnen leiden tot ongeordend eten dat kan leiden tot eetstoornissen."

 7. Hoewel Halas-Liang al meer dan 20 jaar geen vlees heeft gegeten, legt ze vooral de nadruk op het vermijden van verwerkt vlees en het gebruik van vlees als een accent in plaats van het middelpunt van elke maaltijd.

 8. "Als iemand graag een paar keer per week gaat zitten voor een biefstuk en je zegt: 'Hé, je moet vegetariër zijn', dan ga je ze helemaal uitschakelen, "Zei Halas-Liang. "Het gaat erom een ​​klant te bereiken waar ze zijn."

 9. Moeten we niet allemaal vegetarisch zijn met al die mogelijke voordelen?

 10. Het is niet zo eenvoudig.

 11. Hultin zei dat ze vaak mensen die chronische aandoeningen zoals hartaandoeningen of diabetes type 2 proberen te beheersen of voorkomen, "de vleesinname verminderen terwijl ze meer plantaardig voedsel eten". [! 448 => 1140 = 3!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407