Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Verjaardag Depressie: 12 manieren om de verjaardagsblues te veroveren

Bottom line

 1. Ah, verjaardagen. Van je tandarts tot je baas tot je Facebook-vrienden, iedereen wenst je een gelukkige. Veel mensen gaan helemaal uit voor hun verjaardagen, en organiseren uitgebreide feesten, zelfs als volwassenen, die elke verjaardag melken voor alles wat het waard is.

 2. Voor sommige mensen zijn verjaardagen echter een bron van ambivalentie, angst of depressie. Maar ze zijn onvermijdelijk en komen één keer per jaar, of we het nu leuk vinden of niet.

 3. Over het algemeen ben ik niet zo enthousiast over het vieren van mijn eigen verjaardag. Het is niet dat ik het precies haat, maar ik zie gewoon de noodzaak niet om er elk jaar veel over te doen. Mijn verjaardag valt toevallig ook samen met het begin van het drukke vakantieseizoen, dus mijn stress is al torenhoog.

 4. Tijdens het traject van november tot december probeer ik vakantieplanningen, werkeisen en gezinsreizen te achterhalen - om nog maar te zwijgen van Thanksgiving-menu's en winkelen en koken en schoonmaken en plannen en budgetteren en kerstcadeautjes en, nou, wie heeft er tijd voor een verjaardag?

 5. Omdat ik de neiging heb om de planner van mijn familie en mijn vriendengroep te zijn, is het meestal mijn taak om mijn eigen verjaardagsprogramma's te maken: een restaurant kiezen, een reservering maken, een oppas krijgen. Dit voegt alleen maar toe aan mijn takenlijst en stressniveau.

 6. Maar bovenal zie ik niet zo veel uit naar mijn verjaardagen omdat ik ooit een sleutelfiguur mis om met mij te vieren. Mijn vader is in 2003 overleden. Mijn verjaardagen zijn sindsdien gewoon niet meer hetzelfde.

 7. Mijn moeder wenst me natuurlijk altijd een gelukkige verjaardag. Maar het is moeilijk als een van de mensen die je heeft geholpen de wereld in te leiden niet langer bij je is om de dag dat je geboren bent te helpen vieren.

 8. Ik denk bij mezelf, wauw, het is 14 jaar geleden dat papa stierf. Over nog eens 13 jaar zal ik dezelfde leeftijd hebben als toen hij stierf. Het is jammer dat hij zijn enige kleinzoon nooit heeft ontmoet ... enzovoort!

Het gewicht van de verwachtingen van anderen voelen

 1. Er is ook de druk om bepaalde mijlpalen te halen of belangrijke dingen te bereiken op een willekeurige verjaardag.

 2. "Je bent 30 en nog niet getrouwd? Wanneer ga je kinderen krijgen?"

 3. "Weet je, je metabolisme begint echt te vertragen in je 40. Wacht maar tot je mijn leeftijd hebt."

 4. "U had al moeten gaan sparen voor uw pensioen."

 5. Ik heb mensen horen jammeren dat ze geen vakjes van carrièreprestaties, romantische relatiedoelen, familie-idealen, vastgoeddromen, creatieve bezigheden of de accumulatie van een bepaald niveau van rijkdom hebben afgevinkt tegen een bepaalde leeftijd.

 6. De gemiddelde leeftijd van eerste moeders in 2014 was 26. De gemiddelde leeftijd van een eerste keer homebuyer in de Verenigde Staten is 32 jaar oud. Ik bereikte geen van deze "mijlpalen" voordat ik de gemiddelde leeftijd ruim had overschreden - deels omdat ik in een van de duurste gebieden van de Verenigde Staten woon, maar ook omdat ik deze dingen gewoon volgens mijn eigen tijdschema deed , toen ik klaar was.

 7. Maar misschien veroorzaakt uw verjaardag een angst om ouder te worden en uw eigen sterfte onder ogen te zien. Dit is een legitieme angst die door velen wordt gedeeld. Eén studie wees uit dat verjaardagsstress mensen met een voorgeschiedenis van hoge bloeddruk een grotere kans gaf op een beroerte of een hartaanval op hun verjaardag. De studie vermeldt ook een vrouw die angstsymptomen ontwikkelde rond haar 75e verjaardag - omdat haar moeder op 75-jarige leeftijd was overleden.

De beste manier vinden om te vieren

 1. Persoonlijk heb ik een paar manieren om mijn verjaardag aangenamer te maken.

 2. Ik probeer dingen niet over te plannen of te veel gebeurtenissen op één dag te proppen. Ik zeg tegen mezelf dat het OK is om mijn vader te missen en verdrietig te zijn op mijn verjaardag. Als iemand de moeite neemt me een gelukkige verjaardag te wensen of me een cake of cadeau te geven, probeer ik het genadig te accepteren en waardeer ik dat mensen aan me denken en me het beste wensen.

 3. Ik denk ook aan enkele voordelen van ouder worden. Een paar studies hebben aangetoond dat er voordelen zijn bij het ouder worden. Een onderzoek bij volwassenen tussen 21 en 100 jaar vond dat er een verbetering was in de zelfgerapporteerde geestelijke gezondheid bij de oudere groep. Dit betekent dat de geestelijke gezondheid vaak gestaag toeneemt naarmate je ouder wordt.

 4. Een ander onderzoek wees uit dat jongere mensen neurotischer waren, terwijl oudere volwassenen vaker negativiteit vertoonden.

 5. Wat de reden voor uw verjaardagstress of ambivalentie ook is, ik vind het prima om uw verjaardag te markeren op een manier die u goed voelt. Als je liever alleen thuis zit en een boek leest, zou je dat moeten doen (eigenlijk is dat eigenlijk mijn ideale dag).

 6. Je hebt misschien een betere verjaardag als je de tijd neemt om na te denken over waarom je deze dag niet leuk vindt, wat het voor jou betekent, en wat je kunt doen om jezelf er op zijn minst een beetje tegen te vrezen minder.

 7. Ik ben een groot voorstander van het gezegde: "Help uzelf door anderen te helpen." Probeer anderen te vragen om te doneren aan een goed doel in uw naam in plaats van geschenken. Neem de dag om vrijwilligerswerk te doen in uw gemeenschap. Tijd doorbrengen in de natuur, rondhangen met kinderen of huisdieren, of sporten krijgen zijn ook een aantal goede verjaardag-bluesbusters.

 8. Voor mij vraag ik dat in plaats van een "Gelukkige verjaardag" mijn vrienden me een "Tolerabele verjaardag" wensen - of in ieder geval mijn wens respecteren om geen enorme verjaardag te hebben.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407