Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vijgen drogen

Vijgen drogen

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 17 oktober 2018

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Hoe vijgen te drogen?

 1. Hoewel het eten van verse vijgen een zeer populaire manier is om van dit fruit te genieten, zijn gedroogde vijgen ook erg populair, vooral omdat je ze gemakkelijk thuis kunt drogen en de houdbaarheid van deze vruchten met maanden kunt verlengen . Er zijn ook een aantal verschillende manieren om vijgen te drogen, waaronder ze in de zon drogen of ze in de oven of een dehydrator laten ploffen. Het doel van het drogen van vijgen (of ander fruit) is om het meeste vocht te verwijderen (tussen 60-70%), waardoor het voedsel een meer geconcentreerde bron van voedingsstoffen is.

Zondrogende vijgen

 1. Je weet altijd wanneer een vijg rijp is, omdat hij op de grond zal vallen, wat aangeeft dat hij klaar is om te worden gegeten of gedroogd. Als je je vijgen hebt verzameld, was je ze grondig en dep je ze vervolgens droog. Snijd op dat moment alle vijgen in tweeën, dit versnelt het droogproces.

 2. Plaats de vijgenhelften op een hout of rooster in de volle zon, snij de kant naar boven en bedek de vijgen met kaasdoek om te voorkomen dat vuil of insecten de vrucht storen. Om goed te drogen, moet er zowel boven als onder de vruchten een open luchtstroom zijn.

 3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 4. Je weet altijd wanneer een vijg rijp is, omdat hij op de grond zal vallen, wat aangeeft dat hij klaar is om te worden gegeten of gedroogd. Als je je vijgen hebt verzameld, was je ze grondig en dep je ze vervolgens droog. Snijd op dat moment alle vijgen in tweeën, dit versnelt het droogproces.

 5. Plaats de vijgenhelften op een hout of rooster in de volle zon, snij de kant naar boven en bedek de vijgen met kaasdoek om te voorkomen dat vuil of insecten de vrucht storen. Om goed te drogen, moet er zowel boven als onder de vruchten een open luchtstroom zijn.

 6. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407