Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


VN: Wereldbevolking kan verdubbelen tegen 2100 en we zijn niet uitgerust

Voordat u naar de kassa gaat

 1. Weinig mensen in de ontwikkelde wereld beschouwen het enorme aantal mensen dat onze planeet bewoont, tenzij ze natuurlijk in de file staan ​​of in de rij staan ​​te wachten bij hun favoriete restaurant.

 2. Maar deskundigen van de Verenigde Naties zeggen dat het onwaarschijnlijk is dat de wereldbevolking in de 21e eeuw wordt gestabiliseerd, en de snelheid waarmee mensen zich voortplanten zal ernstige problemen opleveren die middelen kunnen belasten en de menselijke gezondheid in gevaar kunnen brengen.

 3. Gerelateerd nieuws: overbevolking en over het hoofd gezien mondiale volksgezondheid >>

Een steeds groter wordende wereldbevolking

 1. Er zijn momenteel 7,2 miljard mensen op aarde, maar nieuwe projecties met gegevens van de VN tonen aan dat er een kans van 95 procent is dat de bevolking tegen het jaar 2100 zal groeien naar tussen 9 en 13,2 miljard.

 2. Afrika zal naar verwachting de grootste groei zien. Experts schatten met 95 procent vertrouwen dat de Afrikaanse bevolking tegen 2100 zal groeien van één miljard naar tussen 3,1 en 5,7 miljard, waardoor de bevolkingsdichtheid in Afrika op het huidige niveau van China komt. De bevindingen zijn vandaag gepubliceerd in het tijdschrift Science.

 3. Experts schrijven driekwart van de toename van de bevolkingsgroei toe aan mensen met meer kinderen die langer leven. Andere delen van de wereld, zoals Azië en Latijns-Amerika, hebben sinds 1950 een daling van het geboortecijfer, aldus de onderzoekers.

 4. Azië zal naar verwachting een piek bereiken van 5 miljard mensen in 2050, en Noord-Amerika, Europa en Latijns-Amerika en het Caribisch gebied zullen naar verwachting elk onder 1 miljard mensen blijven.

 5. "In een bepaald jaar en land is het vruchtbaarheidscijfer misschien een half kind hoger, maar de kans dat het in alle jaren in alle jaren in de toekomst een half kind hoger zal zijn in alle landen is zeer laag , "zei overeenkomstige auteur Adrian Raftery, een professor in de statistiek en sociologie aan de Universiteit van Washington, in een verklaring.

 6. In Afrika, waar voorbehoedsmiddelen vaak schaars en duur zijn, is het mediane aantal kinderen per vrouw 4,6. De bevolkingsgroei in Afrika - met beperkte beschikbare middelen om voor meer mensen te zorgen - draagt ​​bij aan slechte levensomstandigheden, hongersnood en de verspreiding van ziekten zoals malaria en ebola. West-Afrika bevindt zich momenteel midden in de ergste uitbraak van het ebolavirus in de geschiedenis.

Een wereldwijde wake-up call

 1. Het nieuwe rapport concludeert dat de groeiende wereldbevolking nieuw beleid op het gebied van milieu, economie, gezondheid, overheid en sociaal beleid nodig heeft.

 2. "We moeten dit serieus nemen. Dit is geen grap meer," zei Mora, die niet bij het nieuwe onderzoek betrokken was. "We hebben een breder verantwoordelijkheidsgevoel nodig bij het krijgen van kinderen. Wanneer je dat in een gesprek brengt, zullen mensen beledigd zijn, maar we moeten dit gesprek voeren."

 3. Een groeiende zorg is het aantal mensen in de werkende leeftijd dat oudere leden van de samenleving kan ondersteunen, vooral omdat mensen langer blijven leven met nieuwe medische vooruitgang. Van ontwikkelde landen, zoals Duitsland en de Verenigde Staten, wordt verwacht dat de verhouding tussen werknemers en gepensioneerden in de loop van de tijd met de helft wordt teruggebracht.

 4. De sleutel is niet alleen om meer mensen in de werkende leeftijd te hebben, maar om mensen te hebben met de opleiding en het vermogen om kwalitatief hoogwaardige banen te werken die gespannen economieën kunnen ondersteunen, zei Mora. Dit omvat overheidsinvesteringen in onderwijs, gezinsplanningsdiensten en meer.

 5. "Uiteindelijk komt het op jou aan en neem ik verantwoordelijkheid. We zeggen niet dat ik geen kinderen heb. We zeggen dat je moet nadenken over de gevolgen van dat veel kinderen, "zei Mora. "We moeten vragen, willen we een overvolle planeet of een betere planeet?"

 6. De ballonvarende wereldbevolking komt neer op twee problemen, zei Mora. Een daarvan is de noodzaak om te overwegen wat het betekent om meer kinderen te krijgen dan u gewoon zal vervangen. In het verleden omvatte het gemiddelde gezin 2,1 kinderen, met twee kinderen om de ouders te vervangen en 0,1 om het kindersterftecijfer te verklaren. Nu, met meer medische vooruitgang, raden experts één kind aan voor elke twee ouders.

 7. Het tweede probleem is ervoor zorgen dat mensen toegang hebben tot voorbehoedsmiddelen. Dit betekent dat ze beschikbaar, betaalbaar - of gratis in arme gebieden - en sociaal acceptabel zijn om regelmatig te gebruiken.

 8. "We moeten die middelen ter beschikking stellen en hen toestaan ​​het te gebruiken, waarvoor verandering in religie of sociale barrières nodig is," zei Mora.

 9. Meer informatie: wat zijn mijn opties voor noodanticonceptie? >>Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407