Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsmiddelen die nitraten bevatten

Groenten in onoplosbare vezels

 1. Nitraten zijn ingrediënten die aan veel voedingsmiddelen worden toegevoegd om smaak, kleur en stabiliteit te bereiken. Bovendien helpen ze beschermen tegen bacteriegroei en ranzig worden, de smaak van voedingsmiddelen verbeteren en houdbaarheid aan producten toevoegen. Volgens Foodreference.com is voorzichtigheid geboden bij het toevoegen of consumeren van nitraten, omdat een teveel schadelijk kan zijn.

Vleeswaren en spek

 1. Nitraten worden toegevoegd aan vleeswaren en spekproducten. Medical News Today stelt dat consumptie van deze nitraatbevattende voedingsmiddelen schadelijk kan zijn voor uw gezondheid. Meer dan 90 procent van de nitraten is carcinogeen gebleken in veel lichaamsorganen. Een rapport uit 2006 in Medical News Today stelt dat nitraten nitrosaminen kunnen worden in zure omgevingen, zoals je maag; nitrosamines zijn kankerverwekkende middelen. Elimineer of beperk uw consumptie van gezouten vlees en spek om uw dieet te verbeteren.

Groenten en fruit

 1. Volgens een studie uit 2009 gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition", kan het consumeren van plantaardige voedselbronnen van nitraten een rol spelen bij het verbeteren van uw gezondheid. Deze studie verklaarde dat ongeveer 80 procent van de nitraten in het dieet in groenten en fruit zit. Deze studie wees uit dat inname van nitraten uit groenten en fruit een rol kan spelen bij het verlagen van uw bloeddruk, maar concludeerde dat meer onderzoek naar de potentiële voordelen van nitraatconsumptie nodig is.

Drinkwater

 1. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie of de WHO kunnen nitraten aanwezig zijn in anorganische meststoffen, wat bijdraagt ​​aan de aanwezigheid van deze stoffen in drinkwaterbronnen. De nitraatconcentratie van zowel het oppervlakte- als het grondwater is meestal laag, maar kan hoge niveaus bereiken als gevolg van uitspoeling uit de bodem of verontreiniging door menselijk of dierlijk afval. De WHO zegt dat een richtlijn inname waarde voor nitraat 50 milligram per liter is; elke hoeveelheid hoger dan dit kan schadelijk zijn, met name voor zuigelingen. De gezondheidsproblemen in verband met de inname van nitraat door zuigelingen worden methemoglobinemie genoemd, een aandoening waarbij de bloedcellen niet in staat zijn zuurstof efficiënt door het lichaam te transporteren. Dit kan leiden tot onvoldoende toevoer van zowel zuurstof als voedingsstoffen naar vitale organen en de hersenen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407