Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsmiddelen die u kunt eten na een hartbypass

Hydration

 1. Hart-bypass-operatie, ook bekend als bypass-operatie van de kransslagader, is een chirurgische procedure die beschadigde slagaders in het hart repareert. Deze operatie geneest hartziekten niet, maar vermindert symptomen zoals pijn op de borst en kortademigheid. Het helpt ook de doorbloeding van het hart en de hartfunctie te verbeteren. Hart bypass chirurgie is het meest effectief in combinatie met veranderingen in levensstijl. Na deze operatie is het belangrijk om regelmatig te oefenen en een dieet te volgen dat gewichtsverlies, lage bloeddruk en laag cholesterol bevordert. Het aanbrengen van deze levensstijlveranderingen zal de positieve effecten van uw bypass-operatie maximaliseren en uw hart gezond houden.

Hart-gezonde voeding

 1. Er zijn veel diëten die patiënten met een hartomleiding kunnen volgen na een operatie, enkele van de lekkerste zijn de mediterrane en DASH-diëten (dieetbenaderingen om hypertensie te stoppen). Deze diëten adviseren het eten van veel verse groenten en fruit, volle granen, noten en gezonde vetten, zoals olijfolie. Vis, gevogelte en ander mager vlees kunnen met mate worden geconsumeerd. Rood, bewerkt en gezouten vlees, geraffineerde koolhydraten, zuivelproducten en alcohol zijn doorgaans beperkt.

 2. Patiënten met een hart-bypass hebben ooit te horen gekregen dat vetrijke en cholesterolrijke voedingsmiddelen het belangrijkste voedsel zijn om te vermijden na een bypass-operatie. Dit is echter niet strikt waar. Gezonde vetten zijn belangrijk en verbeteren feitelijk de cardiovasculaire functie. Volgens een onderzoek uit 2018 in het New England Journal of Medicine bleek het mediterrane dieet aangevuld met extra vierge olijfolie of noten beter te zijn dan het verminderde dieet voor mensen met cardiovasculaire problemen.

Te vermijden voedingsmiddelen na een operatie

 1. Er zijn verschillende voedingsmiddelen geassocieerd met de ontwikkeling van hartaandoeningen. Volgens een studie uit 2012 in het Journal of Nutrition zijn dit de voedingsmiddelen die de cardiovasculaire gezondheid het meest beïnvloeden:

Recepten na een bypass-operatie

 1. Als uw vorige dieet veel kant-en-klaar maaltijden of afhaalmaaltijden omvatte, kan het moeilijk zijn om te weten wat u moet koken en hoe u het moet koken. Gelukkig vermeldt de American Heart Association, naast het vermelden van aanbevolen voedingsrichtlijnen, veel recepten voor een bypass-operatie. De Cleveland Clinic biedt ook recepten gericht op een hart-gezond dieet. Vergeet niet dat je niet beperkt bent tot flauw voedsel of alleen salades. Landen die zich houden aan het mediterrane dieet, zoals Spanje en Italië, staan ​​erom bekend dat ze het beste eten ter wereld hebben.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407