Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde informatie over de soorten Aziatische noedels

Selecteer uw dressing zorgvuldig

 1. Noodle cuisine ontstond rond 5.000 v.Chr. in China. Aziatische noedels zijn evoluerend uit de eenvoudige tarwemoedel en zijn ruim en vullen vele gerechten aan. Gebakken, gewokte of gekookte noedels zijn een traditioneel onderdeel van veel Chinese, Japanse en Thaise gerechten. De voedingswaarde van deze noedels varieert evenveel als hun textuur en smaak.

Eiernoedels

 1. Een mengsel van eieren en tarwe, eiermie ster in soep zoals kipnoedel of romige gerechten zoals stroganoff van rundvlees. Deze Aziatische noedels zijn het minst gezond met 19 g vet per portie, vanwege het cholesterolrijke eiergehalte, volgens Temple of Thai. Eiernoedels zijn er in verschillende soorten en smaken, waaronder verrijkte, toegevoegde zout en spinaziesmaak. Een 3/4 portie van deze brede, platte noedels heeft 280 calorieën, 58 g koolhydraten en 11 g eiwit met een natriumoverbelasting van 2.760 mg per Thaise tempel.

Rijstnoedels

 1. Vergelijkbaar met de Soba Japanese of de Chow Mein Chinese noedels, rijstnoedels zijn er in een vorm van een stok, vel of vermicelli. Deze noedels vullen Aziatische gerechten aan, zoals pad Thai als stoknoedels of traditionele gewonnen tonnen en loempiavellen in velvorm. Een portie gekookte rijstnoedels van 1/4 kopje levert volgens Heart of Thai een hartige snack zonder vet en cholesterol, met 195 calorieën, 45 g koolhydraten en 3 g eiwit.

Mung Bean Noodles

 1. Voor het koken zien gedroogde mungboonnoedels eruit als een bolletje touw. Mung bean-noedels worden, net als glas, traditioneel gebruikt als vulmiddel, zoals in loempia's. De koolhydraatarme dieter wil misschien uit de buurt blijven van deze noedels, ook wel cellofaannoedels genoemd, omdat deze vezelige jongens 65 g koolhydraten bevatten in een portie van 1 kop per tempel van Thai. Ze bevatten ook 260 calorieën en geen vet, cholesterol of eiwitten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407