Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde van gevulde groene olijven

Pas op voor zout

 1. Olijven zijn populair, vooral in de Middellandse Zee. Italië staat bekend om zijn gevulde olijven, maar veel andere landen - waaronder Griekenland, Malta, Portugal en Spanje - hebben ook hun eigen variaties van gevulde olijven gemaakt. De voeding van gevulde groene olijven verandert op basis van het type olijf en het soort vulling dat wordt gebruikt, evenals de methode die wordt gebruikt om ze te genezen.

 2. Ze worden echter over het algemeen als een smakelijke en gezonde snack beschouwd en u kunt het volgende verwachten van een portie gevulde groene olijven:

Soorten gevulde groene olijven

 1. Olijven, met name groene olijven, zijn een traditioneel onderdeel van veel mediterrane keukens. In de loop van de tijd zijn ze onderdeel geworden van veel keukens over de hele wereld, met name in Noord- en Zuid-Amerikaanse gerechten.

 2. Tegenwoordig zijn gevulde groene olijven een populair voedsel dat over de hele wereld wordt verkocht. Een van de meest voorkomende soorten gevulde olijf is de dikke, sappige Castelvetrano-olijf, gevuld met pimiento - een rode peperpasta. Dit is het type olijf dat je waarschijnlijk zult vinden in een vuile martini- of tonijnsalade.

 3. Andere soorten gevulde olijven zijn ook populair. In de supermarkt vind je groene olijven gevuld met ansjovis, roomkaas, knoflook, jalapeno-pepers en tonijn. Als u in een restaurant bent, kunt u zelfs een gepaneerde, gefrituurde, met worst gevulde groene olijf tegenkomen. Dit gerecht staat bekend als olijfolie Ascolana en is een Italiaanse delicatesse.

Vulling met gevulde olijven

 1. Zoals u zich kunt voorstellen, is er een ongelooflijk voedingsverschil tussen een ansjovis-gevulde olijf en een olijf-Ascolana. De voeding van de meest populaire gevulde olijven - meestal gemaakt van Castelvetrano, Manzanilla of Queen olijven - is vrij gelijkaardig, ongeacht het verschil in olijventype of vulling. Gevulde olijven bevatten meestal ongeveer 20 tot 25 calorieën, 2 gram vet en 200 milligram natrium per portie.

 2. Ongeacht of u een ansjovis-gevulde olijf of een met jalapeno gevulde olijf eet, er is zo'n kleine hoeveelheid vulling dat de meeste voedingsstoffen uit de olijf zelf komen. Alleen gefrituurde, gevulde olijven zijn dramatisch verschillend vanuit een voedingsperspectief; deze bevatten 77 calorieën, 4 gram vet en 5 gram koolhydraten en eiwitten.

 3. Ingelegde olijven bevatten weinig vezels en eiwitten. Ze zijn echter rijk aan natrium, net als andere ingemaakte voedingsmiddelen. Ze bevatten ook verschillende vitamines en mineralen, waaronder koper, calcium, ijzer, magnesium, vitamine A en vitamine E.

 4. De portiegrootte van olijven is vrij klein - het is meestal slechts ongeveer vier olijven (14 tot 16 gram). Dat maakt de hoeveelheid van de meeste van deze voedingsstoffen, naast natrium, praktisch te verwaarlozen. Zelfs het natriumgehalte is niet betrouwbaar hetzelfde, omdat de manier waarop olijven worden gefermenteerd hun natriumgehalte kan beïnvloeden.

 5. Waarom worden olijven dan als gezond beschouwd? Ze bevatten ook ontstekingsremmende, antioxiderende en antimicrobiële eigenschappen. Deze eigenschappen verschillen tussen gevulde olijven, evenals het type olijf dat wordt geconsumeerd en het gistingsproces.

 6. Olijven gefermenteerd met olijfextract kunnen bijvoorbeeld meer antioxiderende activiteit hebben dan die gefermenteerd met de standaard commerciële starter. Fermentatie omvat meestal gezonde bacteriën, zoals melkzuurbacteriën. Dit betekent ook dat gefermenteerde olijven in wezen probiotica aan je darm leveren.

 7. Als je graag olijven eet om deze voordelen te consumeren, kun je gevulde olijven gebruiken in verschillende soorten salades of als een pizza-topping, en je kunt ze zelfs in hummus mengen. Probeer altijd een natriumarme versie te zoeken. Als alternatief kun je ook de voedingswaarde van olijven krijgen van een ander type olijfproduct, zoals olijfolie.

 8. Zoals u zich kunt voorstellen, is er een ongelooflijk voedingsverschil tussen een ansjovis-gevulde olijf en een olijf-Ascolana. De voeding van de meest populaire gevulde olijven - meestal gemaakt van Castelvetrano, Manzanilla of Queen olijven - is vrij gelijkaardig, ongeacht het verschil in olijventype of vulling. Gevulde olijven bevatten meestal ongeveer 20 tot 25 calorieën, 2 gram vet en 200 milligram natrium per portie.

 9. Ongeacht of u een met ansjovis gevulde olijf of een met jalapeno gevulde olijf eet, er is zo'n kleine hoeveelheid vulling dat de meeste voedingsstoffen uit de olijf zelf komen. Alleen gefrituurde, gevulde olijven zijn dramatisch verschillend vanuit een voedingsperspectief; deze bevatten 77 calorieën, 4 gram vet en 5 gram koolhydraten en eiwitten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407