Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van Apple Pectin

Creatief gebruik

 1. Pectine is een type vezel dat in alle celwanden en weefsels van planten voorkomt. Hoewel alles pectine kan bevatten, varieert de hoeveelheid en concentratie van pectine tussen planten. Appels bevatten een bijzonder hoge hoeveelheid pectine, volgens dietaryfiberfood.com, en de sterk geconcentreerde appelpectine levert veel gezondheidsvoordelen op. Appelpectine is verkrijgbaar in de schil en pulp van verse appels of als voedingssupplement.

Levert oplosbare vezels

 1. Oplosbare vezel is een vezel die zich in water kan verspreiden of verspreiden. Als u bijvoorbeeld havermout, een goede bron van oplosbare vezels, te lang in water laat, ziet u een gelachtige substantie in het water. Appelpectine is een rijke bron van oplosbare vezels, die een belangrijke rol spelen bij de preventie en behandeling van ziekten. De American Heart Association meldt dat het toevoegen van oplosbare vezels aan uw dieet uw risico op hartaandoeningen vermindert en uw slechte cholesterolspiegels meer kan verlagen dan alleen een vetarm dieet kan volgen. Oplosbare vezels werken volgens de National Institutes of Health om het cholesterol te verlagen door de hoeveelheid ervan die in de darmen wordt opgenomen te verminderen.

Beschermt tegen het metabool syndroom

 1. Metabool syndroom is een term die wordt gegeven aan een groep risicofactoren die bijdragen aan hartaandoeningen, beroertes en een hoge bloedsuikerspiegel. Risicofactoren, opgesomd door het National Heart, Lung and Blood Institute, zijn hoge bloeddruk, hoge bloedsuiker, hoge triglyceriden, hoog cholesterolgehalte en een grote tailleomtrek. Een studie in het mei 2008 nummer van het "Journal of Agricultural and Food Chemistry" wees uit dat ratten die appelpectine kregen, een verlaging van de bloedsuikerspiegel, totaal cholesterol, triglyceriden en gewicht ervoeren. Een verlaging van een of al deze factoren zal ook bijdragen tot een verlaging van de hoge bloeddruk. Onderzoekers noemen het verschil in het cholesterolprofiel van de pectinegroepen "opmerkelijk" en suggereren dat appelpectine op een dag kan worden beschouwd als een behandeling voor het metabool syndroom.

Verbetert de darmomgeving

 1. Een gezond darmkanaal bevat zowel goede als slechte bacteriën, waarbij de optimale situatie de goede bacteriën ver overtreft. De taak van darmbacteriën is om ons te helpen voedsel te verteren, voedingsstoffen op te nemen en virussen en slechte bacteriën in toom te houden. Het nummer van 19 maart 2010 van "Anaerobe" meldt dat het verhogen van de inname van appels de darmomgeving verbetert en dat het vooral de appelpectine is die het werk helpt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407