Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van citroensap voor kanker

Gezondheidsvoordelen van Tofu

 1. Scherpe, felgele citroenen persen en het sap consumeren dat ze u geven, levert tal van gezondheidsvoordelen op. Bijna elk type etnische keuken gebruikt zijn citroensap als smaakversterker of mals. Hoewel citroensap behoorlijk samentrekkend is, is het ook erg verfrissend, rijk aan vitamine C en bevat het stoffen die kanker kunnen helpen voorkomen.

Vitamine C

 1. Citroenen en hun sap zijn rijke bronnen van vitamine C. Een portie vers citroensap van 50 gram, of iets minder dan 1/4 kopje, levert 23 milligram vitamine C - meer dan 33 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde, of DV. Vitamine C is, net als vitamine A en E, een antioxidant die de immuunsysteemfunctie ondersteunt. Bovendien helpt het uw cellen te beschermen tegen vrije radicalen, die aanzienlijke schade kunnen veroorzaken. Vrije radicalen zijn geladen atomen die worden gevormd wanneer bepaalde moleculen interactie aangaan met zuurstof, volgens het National Cancer Institute. Ze reageren met celmembranen en het DNA in cellen, waardoor hun functie wordt aangetast. Beschadigde cellen zijn de eerste stap die leidt tot de ontwikkeling van kanker. Het kiezen van een dieet met veel antioxidanten, uit fruit en groenten, speelt een rol bij de preventie van kanker.

Limonoids

 1. Citroenen en limoenen bevatten ziektebestrijdende stoffen die limonoïden worden genoemd. Het menselijk lichaam is in staat om gemakkelijk een specifieke, langwerkende limonoïde te absorberen, bekend als limonine, volgens de Amerikaanse Agricultural Research Service. Zowel citroenen als limoenen bevatten bijna evenveel limonine als vitamine C. De resultaten van een cultuuronderzoek uit 2001 samengevat in "Nutrition and Cancer" onthulden dat deze verbinding, in een concentratie van 100 microgram / mililiter, effectief was in het gedeeltelijk remmen van de groei van menselijke eierstokkankercellen en het induceren van de dood van borstkankercellen.

 2. Drie jaar later ontdekten onderzoekers in het "Journal of Agricultural and Food Chemistry" drie nieuwe limonoïden. Twee van deze limonoïden, obacunon en deoxylimonine, verminderden het aantal en de last van geïnduceerde mondholtumoren aanzienlijk met 25 tot 50 procent.

Marinades

 1. Terwijl buiten grillen een populaire, vetarme, hart-gezonde kookmethode is, is het niet zonder enige gezondheidsrisico's. Er zijn twee klassen van kankerverwekkende stoffen, of kankerverwekkende stoffen, die in hoge concentraties worden gevonden in gegrild vlees. Heterocyclische amines of HCA's worden gevormd wanneer vis, gevogelte, rundvlees en varkensvlees op hoge temperaturen worden gekookt. Polycyclische aromatische koolwaterstoffen of PAK's vormen zich op het oppervlak van het vlees door vlammen en rookvlammen, die optreden wanneer het sap van het vlees op de warmtebron druppelt, volgens de website van het Kankerproject.

 2. Er zijn methoden om de vorming van deze verbindingen te minimaliseren. Een van deze methoden is marineren van vlees in marinades die antioxidanten bevatten, vooral kruiden, azijn, olijfolie, specerijen en citrusvruchtensappen, zoals citroen. Volgens Purdue University Animal Sciences helpt dit de vorming van kankerverwekkende stoffen op gegrild vlees te remmen.

 3. Terwijl buiten grillen een populaire, vetarme, hart-gezonde kookmethode is, is het niet zonder enige gezondheidsrisico's. Er zijn twee klassen van kankerverwekkende stoffen, of kankerverwekkende stoffen, die in hoge concentraties worden gevonden in gegrild vlees. Heterocyclische amines of HCA's worden gevormd wanneer vis, gevogelte, rundvlees en varkensvlees op hoge temperaturen worden gekookt. Polycyclische aromatische koolwaterstoffen of PAK's vormen zich op het oppervlak van het vlees door vlammen en rookvlammen, die optreden wanneer het sap van het vlees op de warmtebron druppelt, volgens de website van het Kankerproject.

 4. Er zijn methoden om de vorming van deze verbindingen te minimaliseren. Een van deze methoden is marineren van vlees in marinades die antioxidanten bevatten, vooral kruiden, azijn, olijfolie, specerijen en citrusvruchtensappen, zoals citroen. Volgens Purdue University Animal Sciences helpt dit de vorming van kankerverwekkende stoffen op gegrild vlees te remmen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407