Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van een laag natriumdieet

Vitaminen en mineralen

 1. Een natriumarm dieet kan grote gezondheidsvoordelen hebben. Natrium is noodzakelijk in uw dieet. Te veel natrium kan echter verschillende lichaamssystemen beïnvloeden. Je hart, nieren en in wezen al je lichaamssystemen kunnen gezonder zijn als je een natriumarm dieet volgt. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen van 2010, vastgelegd door MayoClinic.com, beveelt aan dat gezonde volwassenen natrium moeten beperken tot niet meer dan 2.300 mg / dag.

Natrium en uw gezondheid

 1. De American Heart Association stelt dat "natrium een ​​element is dat nodig is voor een goede gezondheid. Te veel zout of teveel water in uw systeem zal echter de balans verstoren." Het volgen van een natriumarm dieet heeft veel voordelen. Het verminderen van uw inname van natrium of zout, helpt de bloeddruk te verlagen en helpt zwelling van de ledematen, zoals uw benen, te voorkomen. Ook kunt u uw risico op hartaandoeningen verlagen door uw zoutinname te beperken. Dr. Norman M. Kaplan van UpToDate.Com suggereert dat bepaalde medicijnen eigenlijk beter werken met een natriumarm dieet. Medicijnen zoals antihypertensiva, die hoge bloeddruk behandelen, werken efficiënter. Er kan ook een verminderd risico zijn om te overlijden aan een beroerte en een verminderd risico op het ontstaan ​​van nierstenen en osteoporose. Andere medicijnen, zoals diuretica of waterpillen, zoals lasix en bumex worden gebruikt om hartfalen te behandelen en kunnen worden beïnvloed door natriuminname. Kaplan stelt dat er een direct verband is tussen natriuminname en hoge bloeddruk. Als u diuretica gebruikt, moet u met uw arts praten over uw dieet. U moet vragen stellen over elk type vochtbeperking en wat uw dagelijkse natriuminname zou moeten zijn.

Natrium verlagen in uw dieet

 1. MayoClinic.com zegt dat je voor een lager natriumdieet meer fruit en groenten moet eten en andere kruiden en specerijen moet gebruiken in plaats van zout als smaakstof. Probeer om voedingsmiddelen met een hoog natriumgehalte in uw dieet te vervangen, voedingsmiddelen te kopen en te bereiden die ingrediënten met een laag natriumgehalte bevatten of die het label 'geen toegevoegd zout' hebben. Probeer op de etiketten van de verpakking te letten op het natriumgehalte in een voedingsproduct. Dr. Kaplan en Barbara Olendzki, RD, verklaren dat veel van het natrium dat u eet afkomstig is van voorverpakte en bewerkte voedingsmiddelen. Ze stellen ook dat een theelepel zout overeenkomt met ongeveer 2300 mg natrium. De National Kidney Foundation op Kidney.org adviseert om zoutvervangers te vermijden omdat ze veel kalium kunnen bevatten. Kalium kan dan uw hart beïnvloeden. Volgens de American Heart Association zou in de Verenigde Staten een besparing van meer dan $ 426 miljard op de uitgaven voor gezondheidszorg en een daling van 25,6 procent in het optreden van hoge bloeddruk onder de bevolking worden gerealiseerd als overtollig natrium uit de voeding van mensen zou worden geëlimineerd .

Laag natriumgehalte kiezen

 1. Natrium is een mineraal dat van nature in uw voedsel voorkomt. Het zit ook in het tafelzout dat u op uw voedsel gebruikt. Hoeveel zout of natrium je eet, is aan jou. U kunt ervoor kiezen om het gebruik van ingeblikt, verwerkt en ingevroren voedsel te beperken. Je kunt in plaats daarvan ervoor kiezen gezonder voedsel te eten, zoals meer vers fruit en groenten, en voedsel te bereiden met andere kruiden. Vraag altijd uw arts of zorgverlener voordat u begint met een natriumarm dieet. Vraag advies aan uw arts over eventuele vragen met betrekking tot het volgen van een natriumarm dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407