Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van een ui per dag voor gewichtsverlies

Tips en ideeën

 1. Het oude gezegde over een appel per dag kan ook van toepassing zijn op de ui. Beide stukken product zijn rijk aan vezels, voedingsstoffen en een antioxidant genaamd quercetine, die allemaal kunnen bijdragen aan gewichtsverlies. Uien zijn ook gemakkelijk toe te voegen aan een verscheidenheid aan gerechten, wat het voordeel oplevert van caloriearm aroma.

Calorieverbranding

 1. Uien zijn een goede bron van het antioxidantquercetine. Quercetin kan helpen het energieverbruik, of calorieverbranding, in uw lichaam te verhogen, terwijl het ook de ontsteking vermindert, zegt Laura K. Stewart, hoofdauteur voor een studie uit 2008 gepubliceerd in het tijdschrift "Metabolism." Meer rigoureus onderzoek is echter nodig voordat definitieve conclusies kunnen worden getrokken. Een probleem met veel quercetine-onderzoeken is onnauwkeurige informatie over de hoeveelheid verbinding die daadwerkelijk wordt verstrekt, wat leidt tot onzekerheid over de effectieve dosis quercetine die nodig is om resultaten te krijgen, merkt Stewart op. Bovendien kan je lichaam zich aanpassen aan het vroege effect van de antioxidant op het energieverbruik, waardoor het voordeel na verloop van tijd afneemt, zegt Stewart. Deze antioxidant is ook te vinden in appels, thee, citrusvruchten en rode wijn, volgens het University of Maryland Medical Center.

Krijg smaak, geen calorieën

 1. Koken met uien is een goede manier om smaak aan uw voedsel toe te voegen zonder veel extra calorieën toe te voegen, zoals vetten en oliën meestal doen, beveelt Fred A. Stutman, auteur van "100 Gewicht- Verliestips die echt werken. " Het combineren van ui met knoflook is een bijzonder smakelijke manier om dit te bereiken. Het verhogen van het volume van een gerecht met caloriearm voedsel, zoals door uien toe te voegen, helpt je ook om je voller te voelen met minder calorieën, volgens de Mayo Clinic. Een middelgrote ui heeft 44 calorieën, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

Voordelen van de vezel

 1. Het toevoegen van uien aan een gerecht kan u helpen meer vezels te krijgen, volgens het Reader's Digest-boek 'Vecht terug met voedsel'. Vezel is het onderdeel van plantaardig voedsel dat u niet kunt verteren. Het eten van vezels helpt je langer vol te blijven, wat helpt je gewicht onder controle te houden. Het helpt ook uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden, wat volgens de Mayo Clinic uw risico op diabetes type 2 kan helpen verminderen. Een middelgrote ui heeft volgens de USDA 1,9 g vezels. Het quercetine in uien kan ook helpen om uw "goede" lipoproteïne cholesterolgehalte met een hoge dichtheid te verhogen, wat de algehele gezondheid bevordert, zegt de Ierse voedingsdeskundige Anne Collins.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407