Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van groene thee honing

Grotere hoeveelheden energie

 1. Groene thee drinken kan meer dan alleen je dorst lessen. Het kan ook uw gezondheid verbeteren. Groene thee wordt al duizenden jaren in Azië gebruikt als een levensvatbaar gezondheidstonicum. Dit type thee is afkomstig van ongefermenteerde theebladeren en bevat veel antioxidanten. Het is eenvoudig en snel te bereiden en heeft een milde smaak. Als u de voorkeur geeft aan een zoetere thee, is honing een goed alternatief voor suiker, dat ook een gezonde keuze is.

De verkoudheid behandelen

 1. Een warme kop groene thee drinken als u verkouden bent en vermoeid bent, kan uw symptomen verlichten. De stoom van de thee helpt bij het openen van de neusgangen om gemakkelijker ademhalen mogelijk te maken. De Universiteit van Maryland suggereert dat groene thee ook kan helpen de effecten van verkoudheid en griep af te weren. Als je honing aan je thee toevoegt, kun je keelpijn verzachten, een veel voorkomend symptoom van een verkoudheid.

Kanker voorkomen

 1. Laboratoriumtests tonen aan dat bepaalde antioxidanten, polyfenolen genaamd, gevonden in groene thee bepaalde soorten kanker kunnen helpen voorkomen, zoals huid-, prostaat- en darmkanker. Volgens een artikel gepubliceerd in 2005 in het "International Journal of Cancer", hielp een actieve stof in groene thee, bekend als EGCG, de groei van kanker te blokkeren door de bloedstroom naar abnormale cellen te beperken. Onderzoek bij proefdieren toont veelbelovende resultaten. Er zijn echter meer proeven op mensen nodig om de voordelen van groene thee voor kanker volledig te begrijpen.

Gewichtsverlies

 1. Groene thee en groene thee-extract worden zwaar verkocht als hulpmiddel bij het afvallen. De Universiteit van Maryland zegt dat groene thee kan helpen bij gewichtsverlies en onderhoud. Een studie gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition" in 2005 wees uit dat het consumeren van catechine-rijke groene thee lichaamsvet vermindert en LDL of "slechte" cholesterol verlaagt. Ander onderzoek suggereert dat het combineren van groene thee met cafeïne ook je metabolisme kan verhogen, wat het vermogen van je lichaam om vet te verbranden verhoogt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407