Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van Sugar Snap Peas

Ga in plaats daarvan voor Gum

 1. Sugar snap peas zijn platte peultjes die groeien tijdens het koele seizoen. Ze zijn knapperig en hebben een zoete smaak, en worden vaak gestoomd of in roerbakgerechten gegeten. Naast de textuur en smaak van sugar snaps is er een rijkdom aan vitamines en andere voedingsstoffen die helpen om de gezondheid van het hart en de botten te verbeteren. Sugar snap erwten zijn ook handig om te kweken en op te slaan, waardoor ze een goedkope en voordelige plantaardige optie zijn.

Vitaminen

 1. Sugar snaps bevatten veel vitamines die voordelen voor het hele lichaam bieden. Ze zijn een bron van vitamine K, die osteocalcine activeert en helpt calcium in de botten te houden. Ze bevatten ook vitamine B6, een andere vitamine die de gezondheid van de botten verbetert door de opbouw van moleculen die osteoporose kunnen veroorzaken, te verminderen. Sugar Snap Peas is een bron van vitamine C, een voedingsstof die DNA-structuren beschermt tegen schade en het immuunsysteem verbetert. Foliumzuur wordt ook gevonden in sugar snaps, wat helpt om de gezondheid van het hart te verbeteren. Lage foliumzuurspiegels kunnen homocysteïne verhogen, wat het risico op hartaandoeningen verhoogt.

Mineralen en andere verbindingen

 1. Sugar snaps zijn een bron van ijzer, een mineraal dat nodig is voor de normale vorming van bloedcellen. Adequate inname van ijzer helpt om aandoeningen zoals bloedarmoede en vermoeidheid te voorkomen. De erwten zijn ook een bron van bètacaroteen, een antioxidant die helpt beschermen tegen de groei van kankercellen.

Dieet- en opslaginformatie

 1. Sugar snaps zijn nuttig voor lijners. De erwten bevatten weinig calorieën en bevatten minder dan 70 calorieën per halve kop. De hoge hoeveelheid vezels maakt ze een vullende snack of bijgerecht. Sugar snap erwten zijn ook gemakkelijk te kweken. Volgens de University of Illinois Extension gedijen ze in koele en gematigde klimaten. Ze gaan twee tot drie dagen mee in de koelkast en kunnen worden ingevroren voor later gebruik.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407