Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen voor de gezondheid van oesterzwammen

Krachtige antioxidant

 1. Oesterzwammen worden al duizenden jaren gebruikt als culinair en medicinaal ingrediënt. De witte champignons lijken op oesters en zijn te vinden in het wild op dode bomen of omgevallen stammen. Ze hebben een rijke geschiedenis in de traditionele Chinese geneeskunde vanaf 3.000 jaar geleden, vooral als een tonicum voor het immuunsysteem, volgens acupuncturist Christopher Hobbs, auteur van "Medicinal Mushrooms."

Antioxiderende effecten

 1. Oesterzwammen bevatten ergothioneine, een unieke antioxidant die exclusief wordt geproduceerd door schimmels, volgens een studie uit 2010 onder leiding van Penn State voedselwetenschapper Joy Dubost. De studie wees uit dat oesterzwammen significante antioxiderende eigenschappen hebben die cellen in het lichaam beschermen. Een 3 oz. portie oesterzwammen bevat 13 milligram ergothioneine, en koken van de champignons vermindert dit niveau niet.

Antibacteriële effecten

 1. Oesterzwammen hebben significante antibacteriële activiteit, volgens een studie uit 1997 gepubliceerd in het "Journal of Agricultural and Food Chemistry." De studie wees uit dat de actieve verbinding benzaldehyde de bacterieniveaus verlaagt. Het kan zich op de paddenstoel vormen als reactie op stress.

Voedingswaarde

 1. Er zitten 42 calorieën in een kopje oesterzwammen, waardoor ze een caloriearme toevoeging zijn aan elke maaltijd. Oesterzwammen bevatten ook veel voedingsstoffen. Volgens een studie gepubliceerd in "Food Chemistry" bevatten oesterzwammen aanzienlijke hoeveelheden zink, ijzer, kalium, calcium, fosfor, vitamine C, foliumzuur, niacine en vitamine B-1 en B-2. De studie concludeerde dat het eten van oesterzwammen als onderdeel van een gezond voedingspatroon bijdraagt ​​aan de aanbevolen voedingsbehoeften.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407