Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom dankbaarheid oefenen, zelfs als alles verschrikkelijk is

 1. Voor velen zal het een uitdagende Thanksgiving zijn.

 2. Politieke realiteit en een omgeving van haat en vijandigheid kunnen een vakantie die georganiseerd is rond een gevoel van geluk en dankbaarheid overbodig of zelfs ongepast maken. Het cultiveren van een gevoel van dankbaarheid kan het laatste zijn wat iemand nu wil doen. Maar het is eigenlijk belangrijker dan ooit - althans volgens de wetenschap.

 3. "Dankbaarheid vermindert alle stress, groot en klein," vertelde onderzoeker Robert Emmons, professor psychologie aan de Universiteit van Californië, Davis, aan The Huffington Post.

 4. Dit is vooral belangrijk om in gedachten te houden tijdens tumultueuze periodes zoals deze, omdat het kan helpen de negatieve emoties tegen te gaan die uw emotionele en lichamelijke gezondheid bedreigen.

 5. "Wanneer we wrok ervaren, maken we onszelf steeds jaloers, boos, bitter en geïrriteerd," legde Emmons uit. "We zijn verzwaard in negativiteit, hebben geen toegang tot dankbaarheid en sereniteit."

 6. Dus hoe genereren we een gevoel van dankbaarheid wanneer legitieme zorgen over de toekomst, welzijn of veiligheid blijven bestaan? De kunst is volgens Emmons om jezelf te vangen in een negatieve gedachte en deze om te buigen. Overweeg bijvoorbeeld een stressvolle ideatie die je de laatste tijd in je hoofd hebt gehad. Misschien heeft het iets te maken met: "Het wordt nooit beter". [! 1085 => 1140 = 1!

 7. Met andere woorden, misschien kunt u externe, schrijnende gebeurtenissen niet beheersen, maar u kunt nog steeds positieve psychologie gebruiken om uw eigen interne wateren kalm te houden. En dat kan je helpen sterk te blijven als je later wilt aanpakken wat je later dwarszit.

 8. "Als we anti-dankbare gedachten kunnen kortsluiten, hebben we een goede kans om controle over ons emotionele leven te nemen en een emotionele veerkracht te ontwikkelen die immuun is voor veranderende omstandigheden," zei Emmons.

Hoe dankbaarheid te oefenen

 1. Er zijn eenvoudige manieren om dankbaarheid uit te oefenen tijdens deze omstreden tijd. En u zult dit willen doen: de gezondheidsvoordelen van de praktijk zijn het werk waard. Onderzoek toont aan dat dankbaarheid je bloeddruk kan verlagen, je kan helpen langer te leven en dieper te slapen. Hieronder zijn een paar methoden om u daar te krijgen:

 2. Probeer eens rond de tafel te gaan.

 3. Eerder onderzoek suggereert dat tieners mogelijk niet profiteren van performatieve dankbaarheid, zoals rond de tafel gaan om te zeggen wat je waardeert. Maar experts suggereren dat je nog niet met je ogen naar de round-robin rolt.

 4. "Ik raad ten zeerste aan [!rond de tafel te gaan

 5. Probeer in te schatten dat je het nog een jaar hebt gehaald en dat je inderdaad dankbaar bent om hier te zijn, voegde Kamen eraan toe.

 6. Doe mee aan een dankbaarheidsbevorderende activiteit.

 7. U kunt een lijst noteren van dingen waar u dankbaar voor bent, waarvan onderzoek aantoont dat dit een krachtige manier is om een ​​goed humeur op te roepen, stress te verminderen en welzijn te verbeteren. Niets bedenken? Hier zijn 100 items om te overwegen. Je kunt ook mediteren, bidden of iemand bedanken.

 8. Besluit om dankbaar te zijn.

 9. Een gevoel van dankbaarheid voelen zal altijd een keuze zijn. Zoals auteur Barry Schwartz schreef in het boek The Paradox of Choice, zal je dankbaarheidslijst vaak uit de kleine dingen bestaan. Dit kan de aangename manier zijn waarop het licht door uw slaapkamerraam stroomt of een stuk zwaardvis voor het diner, precies bereid zoals u het lekker vindt. Slechts zo nu en dan komt er iets enorms op je lijst, zoals een baanpromotie of een ongelooflijke eerste date.

 10. Emmons beveelt ook aan om deze drie vragen als een nachtelijke oefening te stellen:

 11. "Ik denk dat het antwoord op deze vragen zonder twijfel ja is," zei hij. We zouden het ermee eens moeten zijn.

 12. Er zijn eenvoudige manieren om dankbaarheid uit te oefenen tijdens deze omstreden tijd. En u zult dit willen doen: de gezondheidsvoordelen van de praktijk zijn het werk waard. Onderzoek toont aan dat dankbaarheid je bloeddruk kan verlagen, je kan helpen langer te leven en dieper te slapen. Hieronder zijn een paar methoden om u daar te krijgen:

 13. Probeer eens rond de tafel te gaan.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407