Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom een ​​eierwastopping gebruiken voordat u brood bakt?

4. Is een avocado een fruit of groente?

 1. Brood heeft een oneindig aantal variaties. Van licht en schilferig tot rijk en zwaar, bakkers gebruiken een arsenaal aan trucs en technieken om de kwaliteit en textuur van broodproducten te verbeteren. Breng een wasbeurt aan net voordat je het brood bakt om bij te dragen aan het algehele uiterlijk en de smaak van het afgewerkte brood.

 2. Een eierwas is een soort glazuur, dat is gemaakt van een heel ei of slechts een deel van het ei. Professionele bakkers mengen soms andere vloeistoffen, zoals water of zuivelproducten, om de was te maken. Verschillende ingrediënten in de was helpen om verschillende resultaten op het afgewerkte brood te creëren. Plus de eierwas houdt op toppings, zoals noten en zaden. Het specifieke type was dat u moet gebruiken, is afhankelijk van het broodrecept en het gewenste uiterlijk van het afgewerkte brood.

Function

 1. Eierwassingen creëren een duidelijke korst op het brood en houden vocht vast terwijl het brood bakt. Hele eierwassingen zorgen voor een glanzende, goudbruine uitstraling. Wassen gemaakt met alleen de dooier resulteren in een rijke, bruine korst. Het gebruik van alleen het eiwit zorgt voor een glanzende coating. Een eierwas kan ook worden gebruikt als lijm om kruimelig brood bij elkaar te houden. Daarnaast worden eierwassingen soms gebruikt als lijm om zaden, noten of andere additieven aan de broodkorst te bevestigen.

Overwegingen

 1. Verschillende additieven hebben verschillende effecten. Het mengen van boter of olie met de eierwas levert bijvoorbeeld een zachtere korst op met een fluweelachtige textuur. Het gebruik van melk als ingrediënt bevordert bruin worden, vanwege de aminozuren en suikers in zuivelproducten. Personen die gevoelig of allergisch zijn voor eiproducten moeten het gebruik van een eierwas vermijden. Degenen die allergisch zijn voor zuivelproducten, moeten het gebruik van melk of room als additief voor het wassen van eieren vermijden. Eierwassingen zijn prima voor vegetariërs die eieren in hun dieet opnemen, maar veganisten mogen geen wasmiddelen voor eieren of zuivelproducten gebruiken, omdat deze voedingsmiddelen van dieren afgeleide producten zijn.

Alternatieve wasbeurten

 1. Sojamelk en amandelmelk zijn levensvatbare alternatieve glazuren bij het bakken van brood. Melkalternatieven produceren een knapperige, bruine korst maar houden zaden of andere toevoegingen niet gemakkelijk op hun plaats. Om dit te verhelpen, kunnen melkvervangers worden verdikt met een snufje maizena. Voor zoetere broden kan honing die is verdund met water tot een lichte siroop worden gebruikt in plaats van een eierwas. Dit produceert een glanzend bruine korst. Personen met een gevoeligheid of allergie voor honing moeten deze alternatieve wasbeurt vermijden. Water of olie verdikt met een snufje maizena is een ander alternatief voor het traditionele eierglazuur en produceert een milde, goudbruine kleur wanneer gekookt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407