Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom gekiemd graanbrood gezonder is dan gewoon brood

Natuurlijke Detox-recepten

 1. [!Hieronder staat mijn transcriptie van mijn video over gekiemde korrels, samen met aanvullende informatie over het onderwerp.

 2. In de video van vandaag ga ik de vraag beantwoorden: zijn gekiemde granen gezond?

 3. Mijn antwoord is soms en met mate. Dit is wat ik daarmee bedoel. Er zijn drie redenen waarom gekiemde granen en gekiemd graanbrood beter zijn dan gewone granen, en drie problemen met reguliere granen vandaag.

3 voordelen van gekiemd graanbrood

 1. Nummer één, laten we zeggen, zoiets als een volkorenbrood met een Ezechiël-brood of een zuurdesembrood, het probleem met gewoon brood is vandaag dat het fytinezuur bevat. Nu staat fytinezuur bekend als een mineraalblokker of enzymremmer en het bindt zich aan mineralen. Dus, als je tarwebrood eet, zou het kunnen zeggen: "bevat vijf gram magnesium en 10 gram calcium", maar de waarheid is dat de meeste van deze vitamines zijn samengebonden in fytinezuur, dus ze zitten samen vast - en wanneer je dat tarwebrood consumeert, kan je lichaam het niet verteren.

 2. In feite heeft een onderzoek van de Weston A. Price Foundation bewezen dat ongeveer 80 procent van het ijzer en magnesium dat je in volle granen krijgt of zou hebben gekregen, t verteer alles als u gewoon brood eet dat niet is gekiemd. Je kunt dus denken: "Hé, ik krijg al deze voordelen van volle granen." Dat ben je echt niet, want het zit vast in fytinezuur.

 3. Fytinezuur, ook bekend als fytaten, komt voor in de meeste noten en zaden, ze worden gevonden in granen en ze worden ook gevonden in bonen. De manier waarop je fytinezuur elimineert, is door de korrels te weken en ze vervolgens te laten ontspruiten. Weken doodt fytinezuur, dat de voedingsstoffen in wezen ontgrendelt tot waar je nu ijzer, zink, magnesium, fosfor en al deze voedingsstoffen die je in volle granen aantreft, kunt opnemen. Dat is een van de belangrijkste voordelen van het consumeren van gekiemde granen in plaats van alleen gewone granen.

 4. Het tweede dat u wilt overwegen waarom gekiemde granen misschien beter zijn, is omdat gluten en eiwitten beter verteerbaar worden. We weten allemaal en hebben gehoord dat een glutenvrij dieet beter voor u is. Gluten is dat plakkerige eiwit dat voorkomt in tarwe en dat darmontsteking kan veroorzaken en na verloop van tijd echt kan leiden tot problemen als het lekkende darmsyndroom. Dus je wilt echt gluten uit je dieet halen.

 5. Het goede nieuws over gekiemde korrels is dat nadat u de korrels hebt geweekt en gekiemd, dit helpt de gluten te predigesteren. Het wordt gemakkelijker af te breken en te verteren.

 6. Dat betekent niet dat het nog steeds niet moeilijk is voor uw systeem in vergelijking met andere eiwitten, maar het is absoluut een belangrijke verbetering, het consumeren van gekiemde granen over gewone granen - en een zuurdesemproces is eigenlijk de beste.

 7. En last but not least, het probleem met zowel gekiemde korrels als gewone korrels is dat gewone korrels zeer veel koolhydraten bevatten, vooral een soort koolhydraat genaamd amylopectine, die de bloedsuikerspiegel echt kan beïnvloeden - - plus, het maakt volle granen tot een van die beruchte metabolismestervensvoeding. Het kan uw risico op diabetes en andere gezondheidsproblemen verhogen. Dat is een probleem met granen, en het is ook een probleem met gekiemde granen.

 8. Gekiemde granen, omdat ze gemakkelijker te verteren zijn en meestal meer vezels en hele voedingsmiddelen bevatten, is gekiemd graanbrood een betere optie - maar tegelijkertijd is het nog steeds niet perfect.

 9. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat wanneer zaden worden gekiemd, hun vezelgehalte toeneemt en meer beschikbaar komt. Rapporten laten zien dat kiemen de concentraties ruwe celstof verhoogt, de vezel die de celwanden van planten vormt. Wanneer we de ruwe vezels van de plant consumeren, kan de vezel niet echt worden opgenomen in ons spijsverteringskanaal en daarom helpt het afval en gifstoffen uit de darm te duwen en de stoelgang te reguleren.

Hoe ontsproten graanbrood te consumeren

 1. Hier is mijn aanbeveling voor granen: als u worstelt met een auto-immuunziekte of een ernstig gezondheidsprobleem, verwijder de granen dan een tijdje totdat uw lichaam geneest. Zodra je lichaam is genezen en je spijsverteringsstelsel is hersteld, kun je op dat moment gekiemd graanbrood of zuurdesembrood toevoegen. Maar consumeer het slechts enkele keren per week of maximaal één keer per dag.

 2. U wilt die graanproducten, zelfs gekiemde graanbrood, absoluut niet te veel consumeren. Echt, in plaats van granen te doen, is het echt een goede zaak om ze te vervangen door meer fruit en groenten, gezonde vetten, sandwichvervangers en gekiemde noten en zaden.

 3. Nogmaals, mijn laatste antwoord: "Zijn gekiemde granen gezond, of is Ezechiël brood of ander gekiemd graanbrood gezonder?" - ze zijn gezonder. Ik beschouw ze nog steeds niet als een genezend voedsel of het beste voedsel, maar ze zijn absoluut gezonder dan gewone granen, en met mate of in kleine hoeveelheden kunnen ze deel uitmaken van een gezond dieet.

 4. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407