Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom u misschien opnieuw Saki rijstwijn drinkt

Vergelijking met andere drankjes

 1. Sake - ook saki - is een traditionele Japanse drank die vaak rijstwijn wordt genoemd. Sake lijkt het meest op Koreaanse rijstwijn of Chinese baijiu. Deze alcoholische drank wordt traditioneel genoten met sushi of andere umami-gearomatiseerde voedingsmiddelen. Net als de meeste andere alcoholische producten, moet het met mate worden geconsumeerd en heeft het beperkte voedingsvoordelen.

Wat is Sake?

 1. Sake is een traditionele Japanse alcoholische drank gemaakt van gefermenteerde rijst. Het ziet er meestal helder, geel getint of licht troebel uit. Misschien vind je het koud, warm, op kamertemperatuur of zelfs sprankelend geserveerd. Smaken variëren van fris en verfrissend tot bloemig en zoet. Deze drank wordt sinds ongeveer 400 na Christus geconsumeerd!

 2. Hoewel sake vaak rijstwijn wordt genoemd, is de productie ervan historisch gezien vergelijkbaar met die van bier of een lichte alcohol. Terwijl Belgische en Nederlandse christelijke monniken bier brouwden in Europa, creëerden boeddhistische monniken sake in Japan.

Hoe wordt Sake gemaakt?

 1. Net als bier wordt sake gemaakt door een gistingsproces met behulp van bacteriën en gist. Meestal wordt sake gemaakt met behulp van een van twee soorten starterculturen: sokujo-moto of yamahai-moto. Deze culturen worden gemengd met rijst, gemoute rijst en water.

 2. Het gistingsproces verschilt op basis van de gekozen startercultuur. De startercultuur kan ook de duur van het totale gistingsproces beïnvloeden. De bacteriën die zich in deze drank verspreiden, dragen bij aan het unieke assortiment smaken en beïnvloeden de kwaliteit en consistentie van het uiteindelijke sake-product.

 3. Zoals met alle alcoholische dranken, is het altijd mogelijk om te eindigen met een kater vanwege het drinken van sake. Gebruik alcoholische dranken altijd met mate.

Voordelen van Sake

 1. De voordelen van sake zijn eigenlijk niet erg goed bestudeerd. De verschillen in belang kunnen aanzienlijk zijn, met de zoetheidsfactor gerangschikt van -15 (erg zoet) tot +15 (erg droog). Als zodanig kan het suikergehalte in belang - of het ontbreken ervan - sterk variëren en zowel de voedingsstoffen als de calorieën in deze drank beïnvloeden.

 2. Over het algemeen wordt sake echter niet als bijzonder voedzaam beschouwd. De drank bevat kleine hoeveelheden eiwitten, evenals bepaalde mineralen, zoals calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en selenium. De calorieën van Sake zijn 134 per 100 gram - wat betekent dat deze drank eigenlijk vooral lege calorieën is.

 3. Ondanks het gebrek aan voedingswaarde is aangetoond dat bepaalde componenten van belang positieve gezondheidseffecten hebben. Deze gunstige effecten zijn meestal te wijten aan de ingrediënten die worden gebruikt om het te maken of aan het gistingsproces zelf.

 4. Met name gist kan u helpen slapen, maar de werkingsmethode is anders dan die van slaappillen. Diëten aangevuld met sake gist verbeteren effectief een hoge kwaliteit, diepe slaap op een veel natuurlijkere manier.

 5. Ook heeft een onderzoek uit 2018 in Free Radical Biology and Medicine aangetoond dat sake peptiden heeft die kunnen helpen ontstekingen te verminderen. Net als andere gefermenteerde voedingsmiddelen en dranken, kan sake helpen bij het verbeteren van aandoeningen zoals inflammatoire darmaandoeningen. Als zodanig heeft sake interessante en unieke voordelen, maar moet qua voedingswaarde niet als bijzonder voordelig worden beschouwd.

 6. De voordelen van sake zijn eigenlijk niet erg goed bestudeerd. De verschillen in belang kunnen aanzienlijk zijn, met de zoetheidsfactor gerangschikt van -15 (erg zoet) tot +15 (erg droog). Als zodanig kan het suikergehalte in belang - of het ontbreken ervan - sterk variëren en zowel de voedingsstoffen als de calorieën in deze drank beïnvloeden.

 7. Over het algemeen wordt sake echter niet als bijzonder voedzaam beschouwd. De drank bevat kleine hoeveelheden eiwitten, evenals bepaalde mineralen, zoals calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en selenium. De calorieën van Sake zijn 134 per 100 gram - wat betekent dat deze drank eigenlijk vooral lege calorieën is.

 8. Ondanks het gebrek aan voedingswaarde is aangetoond dat bepaalde componenten van belang positieve gezondheidseffecten hebben. Deze gunstige effecten zijn meestal te wijten aan de ingrediënten die worden gebruikt om het te maken of aan het gistingsproces zelf.

 9. Met name gist kan u helpen slapen, maar de werkingsmethode is anders dan die van slaappillen. Diëten aangevuld met sake gist verbeteren effectief een hoge kwaliteit, diepe slaap op een veel natuurlijkere manier.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407