Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom u varkensvlees zou moeten vermijden

Laatste gedachten over paddestoelvoeding

 1. Varkensvlees is het meest gegeten vlees ter wereld en maakt wereldwijd ongeveer 38 procent uit van de vleesproductie. Het is vooral populair in Oost- en Zuidoost-Azië, Europa, Afrika bezuiden de Sahara, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Oceanië. (1) Als u überhaupt bekend bent met de Bijbel, herinnert u zich waarschijnlijk dat God daarin specifiek zijn volk instrueerde geen varkensvlees en schaaldieren te eten. Veel mensen zijn verrast dit te ontdekken, maar in het Oude Testament waarschuwde God ons dat het varken een onrein dier was. Waarom? Omdat het varken een aaseter is en niet bedoeld voor menselijke consumptie. (Bekijk Leviticus 11.)

 2. Hoe je er ook over denkt, varkens zijn nogal vuile dieren. Ze worden beschouwd als de afval- en afvalverwijderaars van de boerderij en eten vaak letterlijk alles wat ze kunnen vinden. Dit omvat niet alleen insecten, insecten en wat restjes ze ook maar vinden, maar ook hun eigen ontlasting, evenals de dode karkassen van zieke dieren, inclusief hun eigen jongen. Ten minste één boer is uitgegaan om zijn varkens te voeren en is nooit meer teruggekeerd. Op die ochtend in 2012 werd hij letterlijk het varkensontbijt. (2)

 3. Alleen al weten hoe het dieet van een varken is, kan verklaren waarom het vlees van het varken zo vies kan zijn of op zijn minst niet zo smakelijk om te consumeren. En hoewel 'uitgeput' zijn al dan niet een geldige reden is om iets niet te eten, is het van vitaal belang om een ​​beetje meer te weten over varkensvlees voordat je tot je eigen conclusie komt. Laten we het hebben over deze populaire maar toch zeer dubieuze eiwitbron.

Problemen met varkensvlees en waarom u varkensvlees moet vermijden

 1. Deze wormparasiet wordt zeer vaak aangetroffen in varkensvlees. Wanneer de worm, meestal in cysten in de maag, zich opent via maagzuren, worden de larven vrijgegeven in het lichaam van het varken. Deze nieuwe wormen maken hun huizen in de spieren van het varken. Volgende halte? Het onwetende menselijke lichaam dat dit besmette vleesvlees verteert.

 2. Net als wat deze wormen het varken aandoen, kunnen ze ook mensen aandoen. Als je niet gaar of rauw varkensvlees eet dat de parasiet bevat, slik je ook trichinella-larven ingekapseld in een cyste. Je spijsverteringssappen lossen de cyste op, maar dat laat alleen de parasiet in je binnenste los. De larven dringen dan door je dunne darm, waar ze volwassen worden en volwassen worden. Als u zich in deze fase van trichinose bevindt, kunt u buikpijn, diarree, vermoeidheid, misselijkheid en braken ervaren.

 3. Helaas houdt het daar niet op. Ongeveer een week na het eten van het besmette varkensvlees, produceren de volwassen vrouwelijke wormen nu in uw lichaam larven die uw bloedbaan binnendringen en zich uiteindelijk in spieren of ander weefsel nestelen. Zodra deze weefselinvasie optreedt, omvatten symptomen van trichinose:

 4. En hoewel niemand in het bijzonder wormen wil consumeren, is trichinose een ernstige ziekte die u vrijwel alles moet doen om te vermijden. Buiksymptomen kunnen een tot twee dagen na infectie optreden, terwijl extra symptomen meestal twee tot acht weken na infectie beginnen. Volgens Mayo Clinic hangt de ernst van de symptomen meestal af van het aantal larven dat in het besmette vlees wordt geconsumeerd.

 5. De CDC beveelt aan om varkensvlees grondig te koken en het vlees vóór het koken in te vriezen om wormen te doden. Ik weet niet hoe het met je zit, maar ik voel me niet goed in het eten van iets dat ik eerst de wormen moet doden om te eten.

 6. Er is zelfs een theorie dat trichinellose de exacte oorzaak is van de nogal plotselinge dood van Mozart op 35-jarige leeftijd. Een Amerikaanse onderzoeker theoretiseerde dit na het bestuderen van alle documenten die de dagen ervoor, tijdens en na de dood van Mozart hadden opgenomen. Dit onderzoek, gepubliceerd in Archives of Internal Medicine's uitgave van juni 2001, toonde aan dat Mozart veel van de bovengenoemde symptomen leed en dat hij zelf in zijn dagboek de consumptie van varkensvlees slechts 44 dagen voor zijn eigen overlijden had geregistreerd. (8)

 7. Varkens dragen veel virussen en parasieten met zich mee. Of we nu in direct contact met hen komen via boerderijen of door hun vlees te eten, we lopen een groter risico om een ​​van deze pijnlijke, vaak slopende ziekten te krijgen (om nog maar te zwijgen over het feit dat ons lichaam op toxische overbelasting staat).

 8. Elk van deze parasieten en virussen kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen die jaren kunnen duren.

 9. Als al deze zorgen niet genoeg zijn of u denkt dat u ze kunt vermijden door uw varkensvlees echt goed te koken, dan moet u ook weten wat de algemene voorwaarden zijn voor varkensvlees dat wordt geconsumeerd. Vandaag de dag wordt maar liefst 97 procent van de varkens in de Verenigde Staten grootgebracht in fabrieksboerderijen. Dit betekent dat deze varkens nooit een gezond leven leiden van frisse lucht en wijd open weiden.

 10. Als u een varkensvleeseter bent, moet u weten dat het zeer waarschijnlijk (slechts 3 procent onwaarschijnlijk) is dat u het vlees eet van een varken dat al zijn tijd in een drukke warenhuizen zonder frisse lucht of lichaamsbeweging, voedden een vast dieet met schadelijke medicijnen om het varken te laten ademen terwijl producenten varkens sneller en dikker laten groeien. Deze medicijnen veroorzaken vaak dat de varkens kreupel worden door hun eigen overmatige en onnatuurlijke gewichtstoename. (11) Klinken deze als omstandigheden die een gezondheidsbevorderend stuk vlees opleveren? Natuurlijk niet, daarom moet u varkensvlees en ander in de fabriek gekweekt vlees vermijden.

 11. Naar schatting heeft 70 procent van de in de fabriek gekweekte varkens longontsteking als ze naar het slachthuis gaan. Lelijke fabrieks-boerderij omstandigheden van vuil en extreme overbevolking leiden varkens tot een extreme kans op ernstige ziekten. De omstandigheden zijn zo slecht dat de enige manier om deze varkens soms nauwelijks in leven te houden, is door antibiotica verkeerd te gebruiken en te veel te gebruiken. Ik heb veel gesproken over wat dit bij mensen doet. Net als bij mensen ontwikkelen varkens vaker ziekten die resistent zijn tegen antibiotica. Je houdt misschien van de smaak van varkensvlees, maar wil je een varkensvleesproduct consumeren van een varken met een "superbacterie"?

 12. Het verhaal vol bacteriën vol bacteriën gaat verder. Een consumentenrapportenanalyse 2013 van Amerikaanse varkenskoteletten en gemalen varkensvleesmonsters vond een wijdverbreide (69 procent) aanwezigheid van een bacterie genaamd yersinia enterocolitica. Deze bacterie infecteert ongeveer 100.000 Amerikanen per jaar, vooral kinderen, en kan bij mensen koorts, diarree en buikpijn veroorzaken. (12)

 13. Er zijn redenen dat het vlees van het varken meer verzadigd raakt met gifstoffen dan veel van zijn landbouwhuisdieren. De eerste reden heeft te maken met het spijsverteringsstelsel van een varken. Een varken verteert alles wat het eet vrij snel, in maximaal ongeveer vier uur. Aan de andere kant heeft een koe 24 uur nodig om te verteren wat hij heeft gegeten. Tijdens het spijsverteringsproces verwijderen dieren (inclusief mensen) overtollige gifstoffen en andere gegeten componenten van het voedsel die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Omdat het spijsverteringsstelsel van het varken tamelijk basaal werkt, blijven veel van deze gifstoffen in zijn systeem om opgeslagen te worden in zijn meer dan voldoende vetweefsels klaar voor onze consumptie. [! 225 => 1140 = 2!

 14. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie veroorzaakt verwerkt vlees zoals ham, spek en worst kanker. Het International Agency for Research on Cancer classificeert verwerkt vlees eigenlijk als kankerverwekkend, iets dat kanker veroorzaakt. Onderzoekers ontdekten dat het dagelijks eten van 50 gram verwerkt vlees je risico op dikkedarmkanker met 18 procent verhoogt. (4)

 15. Verwerkt vlees wordt beschouwd als voedsel, zoals ham, spek, worst, hotdogs en sommige vleeswaren. Een thema daar opmerken? Dat zijn voornamelijk varkensvleesproducten. Hoeveel bewerkt vlees is 50 gram? Dat is ongeveer vier reepjes spek. Misschien denk je dat je maar twee stukken spek eet. Volgens dit onderzoek zou dat waarschijnlijk neerkomen op een toename van de kans op kanker met 9 procent.

 16. Helaas wordt varkensvlees en verwerkt vlees vaak geconsumeerd door mensen die het keto-dieet volgen, evenals het Atkins-dieet bijvoorbeeld. In plaats daarvan zouden ze gezonder vlees moeten gebruiken, zoals rundvlees, lam, bizon of kip.

 17. De Mexicaanse griep is een ander virus dat de sprong van varken naar mens heeft gemaakt. Griep- of griepvirussen kunnen rechtstreeks worden overgedragen van varkens op mensen, van mensen op varkens en van mensen op mensen. (5) Menselijke infectie met griepvirussen van varkens is het meest waarschijnlijk wanneer mensen fysiek dicht bij besmette varkens staan.

 18. Griepvirusinfecties bij varkens worden nu "variantvirusinfecties bij mensen" genoemd. Ik vraag me af waarom de autoriteiten het woord 'varkens' hebben verwijderd. Schrikte het mensen weg van het eten van varkensvlees? Waarschijnlijk.

 19. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention zijn H1N1 en H3N2 varkensgriepvirussen die "endemisch zijn onder varkenspopulaties in de Verenigde Staten en iets dat de industrie routinematig aanpakt." Uitbraken kunnen het hele jaar door voorkomen. H1N1 is waargenomen in varkenspopulaties sinds minstens 1930, terwijl H3N2 rond 1998 in de Verenigde Staten begon. (6)

 20. Volgens de CDC is niet aangetoond dat varkensgriep overdraagbaar is voor mensen door het eten van correct behandeld en bereid varkensvlees. Goed voorbereid betekent varkensvlees koken tot een interne temperatuur van 160 graden F, waarvan wordt verondersteld dat het alle virussen en andere door voedsel overgedragen ziekteverwekkers doodt. Maar wat als je varkensvlees eet van een varken dat griep had en het niet volgens die temperatuurrichtlijn was gekookt - wat dan? Ik zou zeker niet de dobbelstenen willen gooien en het uitzoeken.

 21. Wist je dat varkens een verscheidenheid aan parasieten in hun lichaam en vlees hebben? Sommige van deze parasieten zijn moeilijk te doden, zelfs tijdens het koken. Dit is de reden dat er zoveel waarschuwingen zijn over het eten van niet gaar varkensvlees. Een van de grootste zorgen bij het eten van varkensvlees is trichinose of trichinellose. Dit is een infectie die mensen krijgen door het eten van onvoldoende gekookt of ongekookt varkensvlees dat de larven van de trichinella-worm bevat. (7) In sommige landen en culturen consumeren ze zelfs varkensvlees rauw.

 22. Varkens zijn primaire dragers van:

Geschiedenis van varkensvlees en culturen die het niet eten

 1. Het varken is een van de oudste vormen van vee wereldwijd. Er wordt gezegd dat het al in 5000 voor Christus gedomesticeerd was. Als het gaat om het begin van varkensvleesconsumptie in de VS, wordt Hernando de Soto "de vader van de Amerikaanse varkensvleesindustrie" genoemd. In 1539 landde de Soto in Florida met 13 varkens op sleeptouw en de consumptie van varkensvlees verspreidde zich en groeide vanaf dat moment in Amerika. Varkens werden voor het eerst commercieel geslacht in Cincinnati, met de bijnaam 'Porkopolis'. (13)

 2. Orthodox-Joodse Kosher-dieetwetten en islamitische Halal-dieetwetten verbieden de consumptie van varkensvlees. Er zijn veel andere religies en culturen die ook varkensvlees vermijden.

 3. Christelijke religieuze benamingen die varkensvleesconsumptie verbieden omvatten:

 4. Het vermijden van varkensvlees voor deze groepen is gebaseerd op Leviticus 11, Deuteronomy 14, Jesaja 65 en Jesaja 66.

Beter vlees om te eten

 1. In plaats van "het andere witte vlees", laten we eens kijken naar vlees dat eiwitrijk is en waarvan bekend is dat het gezondheidsbevorderend is. Ik heb het over hoogwaardige eiwitten die niet alleen lekker zijn, maar ook zeer voedzaam.

 2. Grasgevoerde koeien hebben hogere niveaus vitamine A, B, C en E, bètacaroteen en blijken meer ziektevrij te zijn dan hun metgezelgevoerde koeien. Vlees van grasgevoerd vee bevat ook meer mineralen zoals calcium, kalium en magnesium. Grasgevoerd rundvlees heeft ook hoge niveaus van kankerbestrijdende CLA en andere goede vetten zoals omega-3 vetzuren.

 3. Sommigen beschouwen bizonvlees nog gezonder dan grasgevoerd rundvlees. Het is absoluut een uitstekende bron van magere eiwitten met minder calorieën en vet dan rundvlees. Ondanks dat het minder verzadigd vet bevat dan rundvlees, heeft bizonsvlees een rijke smaak.

 4. Lam is het vlees van jonge schapen die over het algemeen een jaar oud of jonger zijn. Door het dier op zo'n jonge leeftijd te slachten, is het marmervetgehalte aanzienlijk lager dan oudere soorten vlees, wat bijdraagt ​​aan de gezondheid van het hart en helpt overgewicht te voorkomen. Rijk aan eiwitten, vitamine B12 en mineralen, het is misschien wel het gezondste rode vlees op de planeet. Zorg ervoor dat u waar mogelijk lokale, biologische, met gras gevoede variëteiten koopt. Graangevoerde dieren zitten vol met genetisch gemodificeerd maïsvoeder, talloze additieven en zijn gewoon het risico niet waard.

 5. Net als bij vlees, wilt u koste wat kost gekweekte vis vermijden. Gekweekte vis bevat hoge concentraties antibiotica, pesticiden en lagere niveaus van gezonde voedingsstoffen. Aan de andere kant bevatten wild gevangen vis geen antibiotica of pesticiden en bevatten ze meer vitale voedingsstoffen. Een goede keuze is in het wild gevangen zalm, die extreem veel hart-gezonde en ontstekingsremmende omega-3-vetzuren bevat, evenals selenium, niacine, vitamine B12, fosfor, magnesium en vitamine B6.

 6. Wat je kiest om te eten is aan jou. Zelf kies ik ervoor om weg te blijven van onrein varkensvlees (en schaaldieren). De hier besproken redenen zijn slechts het topje van de ijsberg als het gaat om het eten van varkens en uw gezondheid.

 7. Als u denkt dat u gewoon kunt kiezen voor een varkensvleesproduct van een "hogere kwaliteit", denk dan nog eens goed na. Laat u niet misleiden door een claim dat er geen hormonen zijn toegevoegd als het gaat om varkensvlees, want hoewel het misschien waar is, zijn hormonen in de VS niet toegestaan ​​voor varkensvleesproductie. Het zijn het varken zelf, de fabrieksboerderij en het veel voorkomende gebruik van medicijnen die enkele van de belangrijkste problemen zijn die "hormoonvrij" niet zullen wegwerken of ontkennen.

 8. Doe je eigen onderzoek, denk goed na over waar de Bijbel ons zoveel jaren geleden voor waarschuwde en neem dan je eigen weloverwogen beslissing over wat je ervoor kiest jezelf en je dierbaren te voeden.

 9. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n enigma, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407