Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is de gezondste portie vlees in één maaltijd?

Rijkdom aan voedingsstoffen

 1. Rood vlees is misschien niet zo gedemoniseerd in het dieet als koolhydraten zijn geworden, maar u zult nog steeds zien dat experts eisen dat u uw inname verlaagt. Dit kan een uitdaging zijn, vooral als je een koolhydraatarme levensstijl overweegt. Het kan ook verwarrend zijn om erachter te komen wat "bezuinigen" zelfs betekent. Het goede nieuws is dat de waarschuwingen tegen rood vlees oud nieuws zijn, en zolang je de juiste portiegroottes aanhoudt en de frequentie niet overdrijft, kun je genieten van alle soorten vlees als onderdeel van een fitte en gezonde levensstijl.

Aanbevolen dagelijkse vleesinname

 1. Uw aanbevolen dagelijkse inname van gevogelte, vlees en eieren moet acht tot negen porties per week zijn, of gewoon meer dan één portie per dag, volgens de maattabel samengesteld door het American Heart Vereniging. Ten minste twee tot drie porties vlees per week moeten eigenlijk vis zijn, vooral die rijk aan omega-3-vetzuren, zoals zalm. Een portie rundvlees, varkensvlees of vis is ongeveer 3 gram. Een portie kip van 3 ons moet worden geschat zonder de huid of botten, omdat u die niet zult eten. Een portie eieren is een heel ei of twee eiwitten. Bij vlees moet alle zichtbare vet zijn getrimd voordat u het kookt. Kip kan worden gekookt met de schil erop, maar verwijder hem voor het opdienen om uw vet- en calorietelling te beperken.

Soorten vlees om van te genieten

 1. De meeste onderzoeken die suggereren dat met name rood vlees slecht voor je is, zijn eerder dan de jaren negentig gedaan, volgens Dr. Kevin Campbell die schrijft voor U.S. News World Report. Rundvlees is tegenwoordig veel slanker dan in het verleden. Varkensvlees, kalkoen en kip zijn ook goede keuzes, en wildvlees, zoals wild, is ook erg mager. Let bij het kiezen van vis op vetere vis, zoals zalm en sardines, die boordevol hart-gezonde omega-3-vetzuren zitten. Grill, braad of rooster uw vlees om te voorkomen dat u extra vet en calorieën toevoegt, of bak ze in een pan die heel licht is bedekt met een dunne laag olijfolie.

Portiegroottes schatten

 1. Portiecontrole is belangrijk, volgens Duke Diet Fitness Center, omdat je geen manier hebt om je calorie-inname te controleren en te controleren als je gewoon willekeurig voedsel op je bord legt. Geschikte portiegroottes zijn veel kleiner dan wat je meestal in een restaurant krijgt, en die grote porties beïnvloeden hoe je portiegroottes bekijkt wanneer je thuis bent. Het is niet praktisch om maatbekers of een voedselweegschaal bij u te hebben wanneer u uit eten gaat, dus het is een goed idee om te leren hoe u uw portiegroottes kunt bekijken. Dit wordt eenvoudig bereikt door de palm-portiemethode te gebruiken, of, zoals de fitness-experts van Shape suggereren, uw porties te vergelijken met bekende objecten. In het geval van vlees, gevogelte of vis moet één portie ongeveer dezelfde grootte en vorm hebben als een standaard kaartspel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407