Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is de voedingswaarde van melk?

Tips

 1. Melk bevat verschillende vitamines en mineralen die essentieel zijn voor de gezondheid. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) stelt dat degenen die melk en zuivelproducten consumeren, gedurende het hele leven een lager risico op lagere botmassa hebben. Naast calcium, dat verantwoordelijk is voor de voordelen van de botmassa, zijn er andere vitamines en mineralen die het lichaam ten goede komen.

Calcium, kalium en mineralen

 1. Calcium houdt de botten sterk en helpt osteoporose (botverlies) te voorkomen, wat vooral belangrijk is voor vrouwen als de menopauze. Volgens het Bureau voor voedingssupplementen van de National Institutes of Health kan een verhoogde calciuminname ook de bloeddruk verlagen en is er een mogelijk verband tussen calciuminname en de preventie van prostaatkanker. Volgens Nutrition Data, een website die voedingswaarde-informatie van de USDA biedt, bevat 1 kopje 2 procent melk 286 mg calcium, wat 29 procent is van de aanbevolen dagelijkse waarde (DV).

 2. Die portie melk bevat ook 366 mg kalium, of 10 procent van de DV. Kalium is een mineraal dat ook helpt de bloeddruk en hartfunctie te reguleren en kan helpen bij de opname van calcium. Magnesium is een ander mineraal dat aanwezig moet zijn voor een goede calciumabsorptie, en 1 kop melk bevat 26,8 mg, of 7 procent van de DV. Andere mineralen in melk zijn fosfor, natrium, ijzer, koper, zink, fluoride en selenium.

Vitaminen

 1. Melk zit ook boordevol vitamines die het lichaam nodig heeft. De B-vitamines zijn beschikbaar in melk, met riboflavine in 0,5 mg per portie van 1 kop, wat 27 procent van de DV is. Andere B-vitamines zijn thiamine, niacine, B6, folaat, B12, pantotheenzuur en choline. Volgens een rapport gepubliceerd door het "Journal of Biological Chemistry," zijn alle B-vitamines nodig voor het juiste metabolisme van voedsel. Er zijn ook sporen van vitamine C en A, en de meeste melk is ook verrijkt met vitamine D. De USDA meldt dat vitamine D nodig is om de niveaus van fosfor en calcium in het lichaam te reguleren, die beide ook in melk zijn. Het is ook nodig voor de juiste opname van calcium.

Eiwitten, koolhydraten en vet

 1. Melk is ook een uitstekende eiwitbron. Eén kopje levert 8,1 g, wat 16 procent van de DV is. Samen met eiwitten levert melk koolhydraten voor energie, maar het kan worden genoten door mensen met een koolhydraatarm dieet, omdat er slechts 12 g koolhydraten in een portie van 1 kopje zijn. Het enige ingrediënt in melk dat de meeste mensen niet willen erkennen is vet. Vet is nodig in kleine hoeveelheden in het lichaam voor een goede werking van cellen, maar tegelijkertijd kan het de niveaus van LDL (slechte) cholesterol verlagen. Om deze reden beveelt de USDA melk aan die minder vet bevat. Als u melkproducten kiest die minder dan 2 procent vet bevatten, zal de vetinname uit melk sterk verminderen. De hoeveelheid vet in de melk hangt af van welk percentage u kiest om te consumeren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407