Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is gezonder, Romaine of ijsbergsla?

Een vrucht met vezels

 1. Iedereen is bekend met sla. Van het gebruik in salades tot de aanwezigheid in sandwiches, deze plant is een vaak gezien onderdeel van veel alledaags voedsel. Romaine sla en ijsbergsla zijn twee van de meest voorkomende soorten groenten die in salades worden gebruikt. Ze bieden vergelijkbare voedingsstoffen en omdat beide knapperige bladeren en vergelijkbare toepassingen hebben, kunnen ze moeilijk uit elkaar te houden zijn.

Romaine Vs. Ijsberg

 1. Het verschil tussen romaine en ijsbergsla kan verwarrend zijn, aangezien dit beide caloriearme saladegroenten zijn die in dezelfde soort gerechten worden gebruikt. De eenvoudigste manier om deze twee soorten sla te onderscheiden, is op basis van hun vorm. Romaine sla ziet er langer, groener en bladachtiger uit. Het wordt vaak gebruikt in Caesarsalades, maar je kunt het ook in veel andere gerechten vinden. Romaine sla is ook behoorlijk stevig. Als u een koolhydraatarm dieet volgt en geen brood kunt eten, is Romeinse sla stevig genoeg om als drager voor uw dip of sandwichvulling te fungeren.

 2. Daarentegen is ijsbergsla knapperig en bleek en groeit het in een ronde vorm die op een bal lijkt. Op zichzelf is het bijna smaakloos. Dit maakt het echter een geweldige knapperige saladegroente die de smaak heeft van dressing of andere ingrediënten die in het gerecht worden gebruikt. U vindt ijsbergsla die veel wordt gebruikt in kip- en tonijnsalade of in burrito's en hamburgers. Volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration ligt de portiegrootte voor beide soorten sla tussen 85 en 90 gram.

Voeding ijsbergsla

 1. Er zijn nogal wat verschillende soorten ijsbergsla, zoals equinos, ijskasteel en metalia. Een volle kop kan overal tussen 485 en 800 gram groot zijn, wat betekent dat je ergens tussen de 5 en 10 porties ijsbergsla per kop kunt krijgen. Dit type sla is het populairst in de Verenigde Staten.

 2. Een portie ijsbergsla, gelijk aan 1 kop, heeft slechts 13 calorieën. IJsbergsla is rijk aan:

 3. Elke portie bevat kleine hoeveelheden vezels, eiwitten en voedingsstoffen zoals B-complex-vitamines en vitamine C en E. Lage hoeveelheden (tussen 1 tot 4 procent) van veel mineralen, waaronder calcium, koper, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en zink zijn ook aanwezig in elke portie.

Voeding met Romeinse sla

 1. Voeding met Romeinse sla wordt over het algemeen als beter beschouwd dan ijsbergsla wanneer vergelijkbare portiegroottes worden vergeleken. Elke portie romaine sla bevat 15 calorieën. In termen van vitamines en mineralen bevat het:

 2. Het bevat ook kleine hoeveelheden (tussen 1 en 4 procent) eiwitten, calcium, koper, magnesium, fosfor, verschillende B-complexvitaminen, vitamine E en zink.

 3. Zoals u kunt zien, bevatten ijsbergsla en snijsla vergelijkbare voedingsstoffen, maar snijsla bevat aanzienlijk meer van deze vitamines en mineralen. Als je tussen deze twee soorten kiest op basis van voedingswaarden, is er geen wedstrijd - Romaine is de winnaar. Deze vergelijking is echter minder duidelijk tussen andere soorten sla. Als het gaat om botersla versus romaine, heeft botersla minder vitamine A en vitamine C, maar meer vitamine K, ijzer en mangaan.

 4. Voeding met Romeinse sla wordt over het algemeen als beter beschouwd dan ijsbergsla wanneer vergelijkbare portiegroottes worden vergeleken. Elke portie romaine sla bevat 15 calorieën. In termen van vitamines en mineralen bevat het:

 5. Het bevat ook kleine hoeveelheden (tussen 1 en 4 procent) eiwitten, calcium, koper, magnesium, fosfor, verschillende B-complexvitaminen, vitamine E en zink.

 6. Zoals u kunt zien, bevatten ijsbergsla en snijsla vergelijkbare voedingsstoffen, maar snijsla bevat aanzienlijk meer van deze vitamines en mineralen. Als je tussen deze twee soorten kiest op basis van voedingswaarden, is er geen wedstrijd - Romaine is de winnaar. Deze vergelijking is echter minder duidelijk tussen andere soorten sla. Als het gaat om botersla versus romaine, heeft botersla minder vitamine A en vitamine C, maar meer vitamine K, ijzer en mangaan.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407