Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is het beste vervangende ei waarmee u kunt bakken?

Recepten gebakken vis

 1. Een van de belangrijkste verschillen tussen vegan of vegetariër worden of kijken naar een paleo versus veganistisch dieet is of u eieren eet of niet. Als je een van deze mensen bent, weet je al dat sommige aanpassingen gemakkelijker zijn uit te voeren dan andere. "Nee" zeggen tegen in massa geproduceerd mysterieus vlees? Gemakkelijk. Afscheid nemen van je favoriete romige kaas? Niet zo makkelijk.

 2. Maar of je nu een beginner bent of overweegt om Top Chef uit te proberen, er is een deel van het koken in de keuken dat zeker een uitdaging is als je eenmaal vegan bent: proberen een goede vervanger voor eieren te vinden of vervangers.

De zoektocht naar gezonde, veganistische vervangingsmiddelen voor eieren

 1. Mensen die een veganistische levensstijl hebben, houden zich aan een plantaardig dieet en eten veel fruit en groenten, noten en granen. Veganisten eten geen voedsel dat afkomstig is van dieren, zoals vlees, eieren en zuivelproducten. En hoewel er veel voedzame, heerlijke voedingsmiddelen zijn waarvan veganisten kunnen blijven genieten, zijn de implicaties van het niet eten van eieren lastiger dan beslissen wat ze bij de brunch eten.

 2. Dat komt omdat eieren essentieel zijn in bijna elk gebakken product. Van zelfgemaakt brood en wentelteefjes tot brownies en wafels, eieren werken als een krachtig bindmiddel en voegen vocht, vet en structuur toe. Dus wanneer een ei in een recept wordt vermeld, is een vervanging nodig die alle functies uitvoert die een ei in dat specifieke recept uitvoert. Het extra lastige gedeelte? De vereisten veranderen afhankelijk van wat het recept is, dus er is geen one-size-fits-all vervanging beschikbaar.

 3. Een ander probleem met ei-vervangers en vervangingen - of het nu gaat om eieren, namaakvlees of andere veganistische onvriendelijke ingrediënten - is dat ze vaak vol zitten met ongezonde ingrediënten en additieven, bewerkte voedingsmiddelen die gekleed zijn in veganistische verpakking. En tenzij producten specifiek een "niet-GMO" -label hebben, als ze soja, tarwe of maïs bevatten, zijn ze meer dan waarschijnlijk gemaakt met GMO-ingrediënten.

 4. Maar een veganistische levensstijl kiezen betekent niet een leven lang zonder versgebakken broden of taaie koekjes. Hieronder vind je mijn slechtste - en beste - weddenschappen voor veganistische eivervangers.

Blijf uit de buurt van deze vervangende eieren

 1. Silken Tofu

 2. Tofu is een van mijn 10 gezonde voedingsmiddelen die je nooit zou moeten eten. Dat is niet omdat soja inherent slecht voor je is; er zijn veel gezonde variëteiten, zoals gefermenteerde natto en tempeh. Maar het grootste deel van de soja die in winkels wordt verkocht, is genetisch gemodificeerd en wordt niet op dezelfde manier gekweekt als het gewas in Japan, dus het levert niet dezelfde voedingsvoordelen op.

 3. De meeste mensen missen ook de enzymen die nodig zijn om ongefermenteerde soja te verteren. Wie wil er last hebben van gas, indigestie of een opgeblazen gevoel vanwege een verjaardagstaart? Blijf uit de buurt van tofu als het gaat om het gebruik van een eivervanger.

 4. Eikloppers en Better'n Eggs

 5. Deze vervangers van eieren zijn slechts eieren met een deel van de cholesterol en gezonde vetten die eruit zijn gehaald. Sommige bevatten alleen eiwitten, terwijl sommige het hele ei bevatten, maar het zijn nog steeds dierlijke producten en niet-veganistisch. Ze zijn ook, ondanks wat veel websites beweren, niet gezond vanwege de vele kunstmatige ingrediënten en kleuren.

Gebruik in plaats daarvan deze vervangers van eieren

 1. Probeer deze ei-vervangers om gebakken lekkernijen te blijven maken en eten. Merk op dat sommige van deze beter zullen werken in bepaalde soorten recepten dan andere, en sommige zullen een grotere voedingswaarde hebben dan andere.

 2. Naast het geven van een nootachtige smaak aan recepten, omvatten de voordelen van lijnzaad ook de omega-3-vetzuren - u zou het echter niet willen gebruiken in een recept voor chocoladeschilferkoekjes. Ondertussen werken recepten zoals engelentaart en schuimgebakjes waarschijnlijk niet goed met een vervangingsmiddel voor eieren.

 3. Experimenteer met verschillende soorten vervangers en uw favoriete recepten om de beste resultaten te bereiken.

 4. Appelmoes Ideaal voor: cakes, muffins, snel brood 1 ei: 1/4 kopje appelmoes

 5. Zorg ervoor dat u ongezoete, niet gearomatiseerde biologische appelmoes gebruikt. Het fungeert als een bindmiddel en houdt cakes en muffins vochtig.

 6. Zuiveringszout en azijn Ideaal voor: cakes, muffins, snel brood 1 ei: 1 theelepel bakpoeder gemengd met 1 eetlepel witte azijn en 1 eetlepel water

 7. Deze combinatie kan het beste worden gebruikt wanneer u lekkernijen, zoals cakes, donzig wilt houden. Het is het beste in recepten waar meer dan één ei wordt vermeld.

 8. Bananen- of fruitpuree Ideaal voor: cakes, muffins, snel brood 1 ei: 1/4 kopje geprakte banaan of ander gepureerd fruit

 9. Bananen en fruit voegen veel vocht toe aan gebakken producten. Afhankelijk van hoe rijp de banaan is of het soort fruitpuree dat wordt gebruikt, kunnen ze ook extra zoetheid toevoegen, dus misschien wilt u de suikerniveaus dienovereenkomstig aanpassen. Een favoriet bij fruitpuree is pompoen, die vooral heerlijk smaakt in op herfst geïnspireerde recepten.

 10. Chiazaden en lijnzaad Ideaal voor: cakes, muffins, snel brood, gistbrood, koekjes, brownies 1 ei: 1 eetlepel gemalen chiazaad (na het malen) en 3 eetlepels water

 11. Gebruik chiazaad of vlas als vervanging voor uw ei en krijg een extra voedingsboost om op te starten. Maal chia / lijnzaad in een koffiemolen, meng met water en laat het ongeveer 15 minuten in de koelkast staan. Je zult eindigen met een ei-vervanger die verrassend veel lijkt op een ei in textuur.

 12. Omdat vlas een licht nootachtige smaak toevoegt, is het geweldig in volkoren brood, muffins en pannenkoeken; met voorzichtigheid gebruiken in cakes.

 13. Eiervervanger Ener-G Ideaal voor: cakes, muffins, snel brood, koekjes, brownies, gistbrood 1 ei: zie doosinstructies

 14. Deze vervanger van eieren, verkrijgbaar in supermarkten, is gemaakt van aardappel- en tapiocazetmeel. Het is vrij van eieren, gluten, tarwe, caseïne, zuivel, yeas, soja, boomnoten of pinda's, dus het is een geweldig alternatief voor degenen die niet vegan zijn maar toch last hebben van voedselallergieën. Het is echter een verwerkt product, dus gebruik dit alleen als u denkt dat een ander eiersubstituut het niet zou snijden.

 15. Hoewel het smaakloos hoort te zijn, kan Ener-G een licht metaalachtige of kalkachtige smaak aan gebakken goederen geven. Het is het beste in koekjes of gebak waar er een behoorlijke hoeveelheid andere ingrediënten zijn die de smaak kunnen "maskeren" en waarbij luchtigheid geen factor is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407