Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat kunt u eten voor de lunch als u GERD hebt?

Inzicht van experts

 1. Gastro-oesofageale refluxziekte of GERD kan van elke maaltijd een oefening in zelfdeprivatie maken. Wanneer u zich richt op het vermijden van een aanval van brandend maagzuur, is het gemakkelijk om het negatieve te accentueren en te beklagen over de lange lijst met voedsel dat u niet kunt eten. Het is echter mogelijk om dat negatieve denken op zijn kop te zetten. Zie dit als een uitdaging om nieuwe opties voor middagmaaltijden te ontdekken die je misschien niet hebt ontdekt als GERD je niet had gedwongen om buiten de lunchbox te denken.

Soup

 1. Een stevige kom groentesoep kan het middelpunt zijn van een GERD-vriendelijke lunch, zolang je tomaten maar buiten het recept houdt. Tomaten zijn een zeer zuur voedsel en van zuur voedsel is bekend dat het de symptomen van sommige GERD-patiënten verergert, volgens de Campus Health Service van de Universiteit van Arizona.

 2. Kies voor een bouillon van groentebouillon in plaats van variëteiten op basis van kaas of melk en voeg geen vet vlees toe. Houd uw soep zo laag mogelijk in vet om te voorkomen dat maagzuren door uw slokdarm omhoog komen tijdens het vetverteringsproces. Vetten hebben veel tijd nodig om te verteren en daarom verhogen ze het risico op zure reflux. Magere eiwitbronnen, zoals kip en bonen, kunnen van uw soep een vullend hoofdgerecht maken.

Kipfilet

 1. Er kunnen talloze GERD-vriendelijke lunchkeuzes worden gemaakt met geroosterde kipfilet zonder vel. Pop je geroosterde kipfilet op een vetarm broodje en eet het als sandwich. Vermijd kruiden zoals mosterd, salsa en ketchup, die in verband zijn gebracht met brandend maagzuur. Kies ervoor uw kippenpasteitje niet te versieren met uien of tomaten, die beide uw symptomen kunnen verhogen. Sla is een veilige gok, net als de meeste andere groenten.

Geroosterde vis

 1. Vis is een goede keuze voor GERD-patiënten wanneer het niet gefrituurd of vet is. In de meeste gevallen kan een geroosterde visfilet op een bed van rijst een hongerige buik vullen met minimale angst voor gastro-oesofageale represailles. Koudwatervissen zoals meerforel zijn een goede keuze. Volgens het University of Maryland Medical Center levert het eten van omega-3 rijke vissoorten extra gezondheidsvoordelen op voor mensen met zure reflux. Omega-3-vetzuren in vis kunnen de ontsteking die gepaard gaat met GERD helpen verminderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407