Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat maakt ananassap goed voor vrouwen?

Wat denk je?

 1. Ananas is een zoet, scherp fruit gevuld met zeer heilzame voedingsstoffen. Van ananas ondersteboven cake tot ananassap, er zijn veel manieren om dit gezonde fruit te eten. Ananassap is nog voordeliger wanneer u delen van de vrucht verwerkt die anders als niet-eetbaar zouden worden beschouwd, zoals de kern en de schil. Een half kopje vers ananassap bevat meer dan een derde van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C voor vrouwen - zeker een gezonde manier om je dag te beginnen.

 2. Ananassap komt vrouwen ten goede dankzij het rijke vitamine C-gehalte en het enzym bromelaïne. Vitamine C kan de gezondheid van botten en ogen bij vrouwen verbeteren, evenals de gezondheid van hun baby's, terwijl bromelaïne kan helpen bij het oplossen van menstruatiestoornissen en het verminderen van een opgeblazen gevoel en pijn tijdens cycli.

Mineralen en vitaminen in ananas

 1. Dat er zo'n grote verscheidenheid aan voedingsstoffen wordt vervoerd door dit heerlijke fruit, betekent dat er veel voordelen zijn van ananassap voor vrouwen. Voedingsstoffen kunnen echter variëren tussen commerciële producten, vooral die uit concentraat.

 2. Volgens het Handbook of Functional Beverages and Human Health kunnen verschillende factoren de voedingswaarde van ananassap veranderen, inclusief waar de ananassen werden gekweekt, wanneer ze werden geoogst en hoe ze zijn verwerkt .

 3. Het is altijd het beste om vers sap te drinken wanneer mogelijk. In het bijzonder beveelt het handboek het gebruik van rijpe ananas aan voor het maken van sap. Het persen van een hele ananas levert ongeveer 71 tot 76 procent van zijn gewicht, afhankelijk van de sapcentrifuge die je gebruikt. In elke 100 gram verse ananas die je sap, vind je nogal wat vitamines, waaronder vitamine A, C, E en K, evenals verschillende B-complex vitamines.

 4. Ananassap heeft ook verschillende mineralen, waaronder calcium, koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, kalium en zink. Naast deze mineralen en vitamines in ananassap, vind je ook vezels, eiwitten en een protease die bromelaïne wordt genoemd. Bromelaïne is een enzym dat voorkomt in vezelachtige gebieden van de ananas, zoals de stengel, de huid en de kern.

 5. Hoewel ananassap gezond is, gooit u meestal de pulp als u een vruchtensap maakt. Het weggooien van fruitpulp leidt tot verlies van bepaalde voedingsstoffen. Dit is met name het geval voor vezels.

 6. Een vergelijking van rauwe ananas en verschillende sappen toonde aan dat het vezelgehalte ging van een oorspronkelijke hoeveelheid van 1,4 gram voor elke 100 gram tot tussen 0,1 en 0,7 gram, afhankelijk van het sap. Als u op zoek bent naar voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan oplosbare vezels, wilt u misschien heel fruit kiezen boven sappen. Je krijgt altijd meer vitamines en mineralen bij het eten van rauw fruit.

Gezondheidsvoordelen van ananassap

 1. Met zoveel vitaminen en mineralen wordt ananassap absoluut als een gezonde drank voor iedereen beschouwd. De belangrijkste vitamine die je consumeert wanneer je ananassap drinkt, is vitamine C. Van deze vitamine is bekend dat deze een aantal positieve effecten op de gezondheid van vrouwen heeft, waaronder:

 2. Het mangaan in ananassap is ook goed voor de gezondheid van vrouwen. Er gaat niet teveel mangaan verloren in het sapproces - de totale waarde daalt meestal slechts tot ongeveer 0,99 milligram voor elke 100 gram sap.

 3. Mangaan is belangrijk voor botontwikkeling, metabolisme, wondgenezing en andere belangrijke lichaamsfuncties. Het kan botziekten zoals osteoporose bij vrouwen helpen voorkomen, evenals de ontwikkeling van diabetes. Vrouwen moeten minimaal 1,8 gram mangaan per dag consumeren. Dit betekent dat de helft van uw hoeveelheid mangaan in uw voeding gemakkelijk uit ananassap kan komen!

 4. Ananassap bevat ook andere voedingsstoffen die gunstig zijn voor vrouwen. In het bijzonder zijn er echter enkele opmerkelijke voordelen van ananassap voor vrouwen in bromelaïne.

 5. Omdat bromelaïne vooral in delen van de ananas wordt aangetroffen, wilt u misschien niet eten, zoals de kern, het persen van de ananas is een uitstekende manier om dit enzym te extraheren. De voordelen van bromelaïne voor vrouwen zijn het corrigeren van menstruatiestoornissen, het bieden van pijnverlichting tijdens de menstruatiecyclus en het verminderen van een opgeblazen gevoel tijdens de zwangerschap en de menstruatie.

 6. Met zoveel vitaminen en mineralen wordt ananassap absoluut als een gezonde drank voor iedereen beschouwd. De belangrijkste vitamine die je consumeert wanneer je ananassap drinkt, is vitamine C. Van deze vitamine is bekend dat deze een aantal positieve effecten op de gezondheid van vrouwen heeft, waaronder:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407