Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat u moet weten over diabetes en bonen

Onderste regel

 1. Bonen zijn een superfood voor diabetes. De American Diabetes Association raadt mensen met diabetes aan om elke week gedroogde bonen of bonen zonder natrium aan verschillende maaltijden toe te voegen. Ze hebben een lage glycemische index en kunnen helpen de bloedsuikerspiegel beter te beheersen dan veel andere zetmeelrijke voedingsmiddelen.

 2. Bonen bevatten ook eiwitten en vezels, waardoor ze een gezonde twee-voor-één voedingscomponent voor elke maaltijd zijn. Met zoveel soorten bonen beschikbaar, is er vast een die bij uw palet past. Lees hier meer over het begrijpen van de glycemische index.

Voordelen van bonen

 1. Denk er bij het plannen van uw maaltijden aan dat 1/3 kop gekookte bonen wordt beschouwd als één zetmeel diabetische uitwisseling. Eén diabetische bonenuitwisseling levert ongeveer 80 calorieën en ongeveer 15 gram koolhydraten.

 2. Als u de bonen gebruikt als vervanging voor dierlijke eiwitten, is de portiegrootte of diabetesuitwisseling 1/2 kop. Zorg voor elk half kopje bonen voor een zeer magere eiwituitwisseling en een zetmeeluitwisseling.

 3. De voedingswaarde-informatie voor bonen varieert enigszins van bonen tot bonen. Hier is de voedingswaarde-informatie, elk 1/3 kopje, voor sommige bonen die je misschien wilt proberen:

 4. Bonen zijn een goed alternatief voor vlees vanwege hun hoge eiwitgehalte. In tegenstelling tot vlees hebben bonen geen verzadigd vet en voldoende vezels, waardoor ze een gezonde uitwisseling vormen.

 5. Bij het bekijken van uitwisselingslijsten worden bonen meestal gegroepeerd met zetmeel zoals brood en aardappelen. Maar onthoud dat bonen vaak veel meer eiwitten en vezels bevatten dan andere zetmeelrijke voedingsmiddelen.

 6. Bonen bieden ook een significante oplosbare vezel, die gezonde darmbacteriën voedt en resulteert in verbeterde darmgezondheid en verminderde insulineresistentie in dierstudies. Meer onderzoek is nodig bij mensen, maar de huidige bevindingen zijn veelbelovend.

Aanbevelingen

 1. Naast dat ze voedzaam en vetvrij zijn, zijn bonen ook veelzijdig. Ze kunnen een geweldig bijgerecht zijn, of je kunt ze toevoegen aan salades, soepen, stoofschotels, volkoren rijst of een willekeurig aantal andere voedingsmiddelen.

 2. Het bijhouden van portiegroottes kan een beetje lastig zijn wanneer bonen worden gecombineerd met ander voedsel, maar schat het zo goed mogelijk.

 3. Als bijgerechten of onderdelen van uw hoofdgerecht kunnen bonen overal verschijnen. Zwarte bonen kunnen wat vezels en andere voedingsstoffen toevoegen aan kippentaco's op een volkoren tortilla. Chili met rode bruine bonen (of zwarte bonen, garbanzo-bonen of een combinatie van bonen) is een handig gerecht omdat je meestal terecht komt met gemakkelijk op te warmen restjes.

 4. Bonen kunnen een beetje saai zijn, maar wees voorzichtig met het toevoegen van teveel zout of het koken van gebakken bonen met varkensvleesvet. Het hebben van diabetes verhoogt het risico op hartproblemen. Verminder de gezondheidsvoordelen van bonen niet door overmatig zout of zout voedsel toe te voegen. Te veel natrium kan de bloeddruk verhogen. Experimenteer in plaats daarvan met andere kruiden, zoals komijn, knoflook en salie.

 5. Bonen zijn niet alleen een gezonde aanvulling op uw dieet, ze zijn ook gemakkelijk te bewaren en goedkoop. Ingeblikte bonen kunnen lang meegaan, waardoor ze een prima voorraadkast zijn voor een gemakkelijk te gebruiken, laag-glycemisch ingrediënt.

Raadpleeg een expert

 1. Raadpleeg een diëtist of een gecertificeerde diabetesopleider (CDE) voor meer informatie over hoe bonen en ander gezond voedsel een vast onderdeel van uw dieet kunnen zijn. Om gecertificeerd te worden, moet een diëtist uitgebreid zijn opgeleid in de preventie en het beheer van diabetes door middel van een dieet. Veel diëtisten hebben die certificering. Vraag uw zorgverlener om de diensten van een CDE voor te schrijven.

 2. Uw provinciale uitbreidingsservice kan mogelijk ook nuttige informatie geven over de planning van diabetische maaltijden. Als u diabetes hebt, kunt u overwegen lid te worden van een steungroep of een andere lokale organisatie waar u informatie kunt krijgen en tips kunt krijgen over voeding en levensstijl.

 3. Het komt erop neer dat bonen een vast onderdeel van uw dieet moeten zijn, vooral als u diabetes hebt. Een studie in JAMA wees uit dat het eten van meer bonen, linzen en andere peulvruchten mensen met diabetes type 2 hielp een betere glykemische controle te krijgen en hun risico op hartaandoeningen te verlagen.

 4. Raadpleeg een diëtist of een gecertificeerde diabetesopleider (CDE) voor meer informatie over hoe bonen en ander gezond voedsel een vast onderdeel van uw dieet kunnen zijn. Om gecertificeerd te worden, moet een diëtist uitgebreid zijn opgeleid in de preventie en het beheer van diabetes door middel van een dieet. Veel diëtisten hebben die certificering. Vraag uw zorgverlener om de diensten van een CDE voor te schrijven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407