Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn bittere amandelen hun voordelen

Wat zijn bittere amandelen hun voordelen

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 04 april 2019

 2. Amandelen in uw normale dieet, u mist een gezonde en heerlijke snack die een aantal verrassende gezondheidsvoordelen kan bieden. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn bittere amandelen?

 1. Bittere amandelen zijn de zaden van bepaalde bomen die behoren tot Prunus dulcis, namelijk die in het Midden-Oosten en Azië groeien. Deze zaden worden vaak geclassificeerd als noten, maar ze zijn geen echte noten en zijn eigenlijk een vorm van een steenvrucht, waarbij het zaad is ingesloten in een buitenste schil en een harde schaal. Hoewel er verschillende soorten amandelen zijn, behoren bittere amandelen tot de twee meest voorkomende, samen met zoete amandelen. Bittere amandelen zijn meestal nuttiger in bakoliën en in culinaire bereidingen, versus het gewone snackvoedsel dat zoete amandelen vaak vertegenwoordigen.

 2. Interessant genoeg bevatten rauwe bittere amandelen bepaalde toxines die dodelijk kunnen zijn voor mensen, zelfs in kleine doses. Als u 7-10 bittere amandelen eet die niet zijn verwerkt (verwarmd, gekookt, gebakken, enz.), Verbruikt u een giftig niveau van blauwzuur. Om deze reden is de ruwe vorm van bittere amandelen verboden in bepaalde landen, waaronder de Verenigde Staten. Zodra een bittere amandel is behandeld, wordt het blauwzuur echter verwijderd of geneutraliseerd, waardoor deze amandelen veilig kunnen worden gebruikt in culinaire toepassingen.

Verschil tussen zoete amandelen bittere amandelen

 1. De meeste mensen zijn bekend met zoete amandelen, omdat dit de amandelen zijn die je in de meeste desserts en notenmixen aantreft. Zoete amandelen komen veel vaker voor omdat niet-zoete amandelen alleen worden geproduceerd in die bomen die een recessief gen hebben. Dat ene gen produceert de bittere smaak. Zoete amandelen worden nog steeds vaak geroosterd of gebakken, vergelijkbaar met bittere amandelen, maar dit is niet nodig om te beschermen tegen cyanide-toxiciteit. Bittere amandelen kunnen meer dan 40 keer het blauwzuur bevatten dat niet-zoete amandelen bezitten.

Bittere amandeltoepassingen

 1. Wanneer mensen denken aan het gebruik van amandelen, denken ze meestal aan zoete amandelen, maar een bittere amandel heeft ook een aantal toepassingen. Nadat je deze amandelen op verschillende manieren hebt verhit, kun je de etherische oliën uit deze noten extraheren, wat een zeer goede bakolie is, omdat het de neiging heeft een sterkere amandelsmaak te hebben dan zoete amandelen.

 2. Medicinaal gezien werden bittere amandel en de extracten ervan gebruikt voor de behandeling van spasmen, ademnood, ontsteking en gelokaliseerde pijn, zowel lokaal als intern geconsumeerd. In het verleden werd onbewerkte bittere amandel gebruikt voor bepaalde gezondheidsproblemen, maar vanwege het hoge risico op toxiciteit wordt dit niet langer aanbevolen.

 3. Amandelen van de bittere variëteit worden ook gebruikt bij de productie van bepaalde cosmetische producten, zoals zeep, conditioners en lotions. Dit type amandel heeft de voorkeur vanwege de geur en de hoge concentratie actieve ingrediënten die kunnen helpen ontstekingen te verminderen en de huid te verfraaien.

 4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 5. Wanneer mensen denken aan het gebruik van amandelen, denken ze meestal aan zoete amandelen, maar een bittere amandel heeft ook een aantal toepassingen. Nadat je deze amandelen op verschillende manieren hebt verhit, kun je de etherische oliën uit deze noten extraheren, wat een zeer goede bakolie is, omdat het de neiging heeft een sterkere amandelsmaak te hebben dan zoete amandelen.

 6. Medicinaal gezien werden bittere amandel en de extracten ervan gebruikt voor de behandeling van spasmen, ademnood, ontsteking en gelokaliseerde pijn, zowel lokaal als intern geconsumeerd. In het verleden werd onbewerkte bittere amandel gebruikt voor bepaalde gezondheidsproblemen, maar vanwege het hoge risico op toxiciteit wordt dit niet langer aanbevolen.

 7. Amandelen van de bittere variëteit worden ook gebruikt bij de productie van bepaalde cosmetische producten, zoals zeep, conditioners en lotions. Dit type amandel heeft de voorkeur vanwege de geur en de hoge concentratie actieve ingrediënten die kunnen helpen ontstekingen te verminderen en de huid te verfraaien.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407