Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van de anthocyanen in bosbessen?

Vezelaanbevelingen

 1. Waarschijnlijk is u vaak verteld dat u uw groenten en fruit moet eten omdat ze goed voor u zijn. Natuurlijk bevatten ze weinig calorieën en zijn ze rijk aan voedingsstoffen, die waardige eigenschappen zijn die zeer gunstig zijn voor uw gezondheid. Vooral blauwe bessen hebben veel aandacht gekregen vanwege hun positieve invloed op de gezondheid. Het geheime wapen in bosbessen en soortgelijke vruchten is de hoeveelheid anthocyanen die ze bevatten.

Anthocyanins gedefinieerd

 1. De term anthocyanine verwijst naar een soort flavonoïde en pigment dat de bosbes een donkerblauwe en paarsachtige kleur geeft. Flavonoïden zijn fytochemicaliën die vooral worden aangetroffen in thee, wijn, fruit, groenten, cacao en olijfolie. Aubergines, pruimen en zwarte bessen zijn voorbeelden van andere groenten en fruit met een hoog anthocyaninegehalte.

Cognitieve functie

 1. Een studie gepubliceerd in het "Journal of Neuroscience" in 1999, uitgevoerd door het Amerikaanse ministerie van Landbouw van het Human Nutrition Research Center on Aging aan Tufts University in Boston, Massachusetts, onderzocht de effecten van anthocyanen op ratten. Uit het onderzoek bleek dat de ratten die anthocyanen kregen minder kans hadden op leeftijdsgerelateerd geheugenverlies en motorische functie. Het verlies van hersenvet is een marker voor hersenveroudering die ook werd omgekeerd toen bosbessenextract werd toegediend aan de ratten, merkt het "Journal of Neuroscience."

Verminderde ontsteking

 1. Een van de belangrijkste activiteiten als anthocyanine het hoge antioxiderende effect is. Per definitie voorkomen antioxidanten dat belangrijke cellen in uw lichaam worden geoxideerd door niet alleen de oxidatieproducten te verwijderen die vrije radicalen worden genoemd, maar ook door zich in plaats daarvan beschikbaar te stellen voor oxidatie. Wanneer u anthocyanine binnenkrijgt, wordt het uitgescheiden in de dunne laag cellen die uw hele cardiovasculaire systeem bekleden en geeft het zijn antioxiderende kracht aan die cellen. Volgens een studie van onderzoeker Mary Ann Lila, die in 2004 werd gepubliceerd in het "Journal of Biomedicine and Biotechnology", kunnen anthocyanen uw cardiovasculaire systeem beschermen tegen oxidatieve stress en ook de afbraak van vet in gevaarlijke stoffen in uw bloed voorkomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407