Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van rijstmeel?

Moutazijn gebruiken

 1. Rijstmeel is volgens "The New York Times" een basisvoedsel in Zuidoost-Azië, Japan en Zuid-India. Tijdens het maalproces is het malen van bloem een ​​manier om beschadigde of gebroken korrels te gebruiken. De productie van deze bloem kan zowel witte als bruine rijst omvatten - elk werkt goed voor commerciële producten of thuis bakken. Terwijl verschillende soorten rijstmeel internationaal populair zijn, vermeldt Comet Rice, een bedrijf dat gespecialiseerd is in rijstproducten, langkorrelig rijstmeel als de grootste verkoper in de Verenigde Staten.

Glutenvrij

 1. Gluten is een eiwit dat voorkomt in graanproducten zoals tarwe en rogge en het vermijden ervan is een essentieel onderdeel van het beheer van coeliakie. Coeliakie is een spijsverteringsaandoening die een immuunsysteemreactie op gluten veroorzaakt. Onderzoek naar het effect van gluten op mensen met de diagnose autisme is niet consistent; sommige ouders hebben echter uit voorzorg gluten uit de voeding van hun autistische kinderen verwijderd. Rijstmeel is een geschikte en gezonde vervanging voor tarwebloem als je een glutenvrij dieet moet handhaven.

Protein

 1. Rijstmeel is rijk aan eiwitten volgens de website Recept Tips, waarin wordt opgemerkt dat bloem uit bruine rijst een hoger gehalte aan B-vitamines bevat. Het primaire verschil tussen bruine en witte rijst is de schil - tijdens het malen produceert het verwijderen van de schil witte rijst. De schil van bruine rijst blijft echter intact, waardoor het een goede selectie is als het gaat om vezels, vitamines en voedingsstoffen zoals calcium en zink.

Fiber

 1. Voedingsvezels zijn een essentieel onderdeel van elk eetplan. Rijst bevat onoplosbare vezels, de stof die afvalstoffen helpt door de darmen te bewegen. MayoClinic.com meldt dat een vezelrijk dieet het cholesterol verlaagt, de bloedsuikerspiegel verbetert en regelmatige stoelgang bevordert. Bruine rijst bevat meer vezels dan wit vanwege de schil. Het vervangen van bruine rijstbloem door tarwe kan helpen bij gewichtsverlies - een vezelrijk dieet helpt je je voller te voelen en vermindert de honger. Door meer vezel toe te voegen aan uw dagelijkse maaltijdplan met rijstmeel, kunt u uw risico op het ontwikkelen van sommige medische aandoeningen, zoals diverticulaire aandoeningen, darmaandoeningen, diabetes type 2 en hypertensie, verlagen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407