Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van rode zeezout?

Voordelen voor bloedarmoede

 1. Zout is het mineraal natriumchloride, het enige gesteente dat regelmatig door mensen wordt geconsumeerd. Zout verbetert de smaak van levensmiddelen en helpt voedselproducten te bewaren. Het meeste keukenzout wordt gewonnen uit ondergrondse zoutafzettingen, gemalen en gemengd met kaliumjodide en dextrose (suiker) om het gemeenschappelijke gejodeerde keukenzout te maken. Zeezout wordt gewonnen uit verdampt zeewater. Rode zeezout is een natuurlijk zeezoutproduct uit Hawaii dat tal van gezonde mineralen bevat.

Minder zout

 1. Veel mensen kijken om gezondheidsredenen naar hun zoutinname; het National Academies Institute of Health beveelt niet meer dan 2.300 mg natrium per dag aan voor volwassenen. Sommige dagelijkse inname van zout is echter noodzakelijk voor een optimale gezondheid. Colorado State University Extension stelt dat we onder ideale omstandigheden niet minder dan 1500 mg natrium per dag moeten consumeren, wat minder is dan 1 theelepel. tafelzout. Zeezout bevat eigenlijk minder zout dan gewoon keukenzout. Terwijl tafelzout bijna 100 procent natriumchloride is, is zeezout ongeveer 81 procent natriumchloride en 19 procent andere sporenelementen, volgens Hawaii Kai Corporation, een ambachtelijke Hawaiiaanse zoutproducent in Kaunakakai, Molokai, Hawaii. Dit betekent dat 1 maat Hawaiiaans rood zeezout bijna een vijfde minder natriumchloride bevat dan een gelijke maat gewoon tafelzout, waardoor het voor mensen met een zoutbewust dieet gemakkelijker wordt om aan hun gezondheidsvereisten te voldoen en toch een snufje smaak toe te voegen zout naar hun favoriete gerechten.

Mineralen traceren

 1. Alaea is het traditionele rode Hawaiiaanse zeezout gemaakt van minimaal verwerkt Pacifisch zeewater gemengd met een vleugje Hawaiiaanse rode klei, volgens de Salt Works, een in Seattle, Washington gevestigde gastronomische zouthandelaar. Natuurlijk verwerkt, ongeraffineerd Hawaiiaans zeezout bevat volgens Hawaii Kai ongeveer 19 procent sporenelementen en elektrolyten, die van nature in de oceaan voorkomen. Deze sporenmineralen zijn volgens het Hawaiiaanse specialiteitzoutbedrijf nodig voor het menselijk lichaam en ze worden versterkt door de toevoeging van Alaea, dat ijzeroxide levert aan Hawaiiaans rood zeezout. Het ijzeroxide in de rode Hawaiiaanse klei verleent de onderscheidende kleur van dit zout, maar verhoogt ook het gezonde mineraalgehalte van rood zeezout door toevoeging van een bron van verteerbaar dieetijzer.

Milieubescherming

 1. De wateren van Molokai Island behoren tot de schoonste ter wereld, volgens de Hawaii Kai Corporation. De toename van de populariteit van rode zeezout heeft geleid tot de heropleving van de traditionele ambacht en handel van zout maken op dit ongerepte Hawaiiaanse eiland. In 2005 erkende de staat Hawaï de oprichting van het Hawaiiaanse zoutmakersgilde, zoals Hawaii Kai meldt. Terwijl sommige rode zeezoutmakers, zoals Hawaiiaans specialiteitzout, traditionele verdampingsmethoden gebruiken, en anderen, zoals Hawaii Kai, zonne- en omgekeerde osmose-technologie gebruiken, bieden ambachtelijke zoutmakers een micro-economisch bedrijfsmodel dat milieuvriendelijk, duurzaam en consistent is met lokale erfgoed en cultuur. Dit draagt ​​bij tot de economische en sociale gezondheid van de gemeenschap en uiteindelijk tot de gezondheid van de mens als een levensvatbare, niet-vervuilende, veilige voedselonderneming.

 2. De wateren van Molokai Island behoren tot de schoonste ter wereld, volgens de Hawaii Kai Corporation. De toename van de populariteit van rode zeezout heeft geleid tot de heropleving van de traditionele ambacht en handel van zout maken op dit ongerepte Hawaiiaanse eiland. In 2005 erkende de staat Hawaï de oprichting van het Hawaiiaanse zoutmakersgilde, zoals Hawaii Kai meldt. Terwijl sommige rode zeezoutmakers, zoals Hawaiiaans specialiteitzout, traditionele verdampingsmethoden gebruiken en anderen, zoals Hawaii Kai, zonne- en omgekeerde osmose-technologie gebruiken, bieden ambachtelijke zoutmakers een micro-economisch bedrijfsmodel dat milieuvriendelijk, duurzaam en consistent is met lokale erfgoed en cultuur. Dit draagt ​​bij tot de economische en sociale gezondheid van de gemeenschap en uiteindelijk tot de gezondheid van de mens als een levensvatbare, niet-vervuilende, veilige voedselonderneming.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407