Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van chocolademassage?

Meer paardenbloemgroen consumeren

 1. Na jarenlang ten onrechte de schuld te hebben gegeven voor het veroorzaken van acne, heeft chocolade zichzelf verlost als de nieuwe huidverlosser bij spa's over de hele wereld. Klassieke confectiemerken brengen vaak hun eigen massagecrèmes en behandelingen op de markt naast off-brands met een basis van cacao. Chocolade spa-behandelingen omvatten basismassages met een op cacao gebaseerde crème of olie, warme olie wrijft, chocolade wassen en gezichtsbehandelingen, terwijl commerciële producten cacao opnemen in alles van handcrèmes tot lipgloss.

Firmshuid

 1. Het hoge cafeïnegehalte van chocolade stimuleert uw bloedsomloop, waardoor uw bloed op natuurlijke wijze verjongt en uw huid geneest, meldt Fox News. Antioxidanten geven je huid ook een voller, steviger gevoel en helpen je cellen collageen en elastine op te bouwen. Antioxidanten werken in je huid om schade door vrije radicalen te voorkomen, de boosdoeners die verantwoordelijk zijn voor veroudering van de huid en verlies van elasticiteit, zegt Vanderbilt University.

Hydrateert

 1. De natuurlijke oliën in cacaoboter worden meestal gecombineerd met andere traditionele massageoliën, zoals saffloer- en olijfolie, die in uw huid werken om deze diep vocht te geven. Afgezien van gewoon wrijven op commerciële lotion, geeft een chocolademassage je een power-pack van hydraterende middelen. Chocolademassage overal voor extreem droge huid of op specifieke ruwe plekken, inclusief knieën, ellebogen en zolen, meldt The Herb Companion. De antioxidanten in chocolademassagecrèmes helpen de huid ook om vocht vast te houden lang nadat de massage voorbij is.

Verbetert uw gezondheid

 1. Chocolade kan andere aspecten van uw gezondheid ten goede komen, merkt Fox News op. Donkere chocolade is vooral rijk aan antioxidanten, die je cardiovasculaire systeem kunnen stimuleren. Bovendien zei Dr. Alan Hirsch, neurologisch directeur van de Smell and Taste Treatment and Research Foundation van Chicago, op FoxNews.com dat chocolade je hersenen positief beïnvloedt door gevoelens van euforie te veroorzaken. Zelfs de geur van rijke chocolade kan iemand de mentale en fysieke voordelen geven die normaal worden genoten bij consumptie, zegt Hirsch.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407