Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van Cranberry Concentrate?

Bars met verminderde calorieën

 1. Veenbessen zijn niet alleen een goede bron van voedingsvezels en vitamine C, maar ze bevatten ook een assortiment fytonutriënten, verbindingen die antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen bevatten. Er zijn aanwijzingen dat het opnemen van cranberryconcentraat, dat verkrijgbaar is als sap of als supplement, in uw dieet kan helpen de algehele gezondheid te verbeteren.

Verhoogt de gezondheid van het hart

 1. Veenbessen bevatten stoffen die de gezondheid van het hart kunnen verbeteren, aldus hoofdonderzoeker Kris Kruse Elliott en collega's van de Universiteit van Wisconsin-Madison. Wetenschappers hebben de effecten onderzocht van hele voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, flavonoïden en polyfenolen op varkens die aanleg hebben voor een hoog cholesterol en hartaandoeningen. Aan het einde van de studie, die werd gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Physiological Society in april 2009, merkten wetenschappers op dat proefpersonen die gedurende zes maanden cranberrysappoeder kregen, verbeteringen in de bloedvatfunctie ervoeren, waardoor het risico op zowel hoge cholesterol als hartaandoeningen werd verminderd.

Voorkomt urineweginfecties

 1. Veenbessen worden geassocieerd met het voorkomen van urineweginfecties en onderzoekers van het Worcester Polytechnic Institute in Massachusetts ontdekten het mechanisme achter hoe veenbessen de groei van infecties stoppen. Paola Pinzon Arango en collega's ontdekten dat veenbessen de chemicaliën proanthocyanidinen bevatten, die voorkomen dat bacteriën zoals E.coli zich hechten aan de cellen langs de urinewegen en infecties veroorzaken, het nummer van het "Journal of Medicinal Food" rapport van maart 2009.

Verbetert de tandgezondheid

 1. Dr. Hyun Koo en collega's van het University of Rochester Medical Center onderzochten de effecten van veenbessen op de tandgezondheid. Ze ontdekten dat veenbessen de opbouw van tandplak op tanden verstoren, ook wel glucan genoemd, waardoor bacteriën een veilige plek krijgen om te groeien en gaatjes veroorzaken. Onderzoekers werken aan het isoleren van de verbindingen in veenbessen die verantwoordelijk zijn voor het voorkomen van gaatjes.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407