Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van cranberrysap voor mannen?

Bescherming tegen zweren

 1. Veenbessen zijn de scherpe neven van de zoetere bosbes. Ze worden gekweekt in Noord-Amerika en Europa, maar de versies gekweekt in de Noordelijke Verenigde Staten en Zuid-Canada zijn groter en sappiger dan de veenbessen die in Europa worden gekweekt. Hoewel veenbessen al lang door vrouwen worden gebruikt, zijn er ook specifieke voordelen voor mannen.

"Goede" cholesterolwaarden verhogen

 1. Het drinken van 8 gram caloriearm cranberrysap verhoogde de bloedspiegels van lipoproteïne met een hoge dichtheid of 'goed' cholesterol, volgens een studie van het 'British Journal of Medicine'. HDL-cholesterol heeft factoren en kenmerken die het hart beschermen. De studie toonde aan dat er een toename van 8,6 procent in HDL-waarden werd gevonden die circuleerden in de bloedstroom toen de mannen in de testgroep 8 gram cranberrysap consumeerden. Toen de mannen een kleine hoeveelheid dronken - 4 ons - was er geen verhoging van de HDL-niveaus.

Urineweginfecties

 1. Cranberrysap kan een gunstig effect hebben op bacteriën zoals E. Coli, die wordt geassocieerd met urineweginfecties. Het cranberrysap voorkomt dat de vrije radicalen het lichaam aanvallen. Dit komt door de aanwezigheid van fytonutriënten en flavonoïden, waarvan ook bekend is dat ze het geheugen verbeteren en het immuunsysteem helpen.

Prostaatkanker voorkomen

 1. Regelmatig cranberrysap drinken kan prostaatkanker helpen voorkomen. Volgens een onderzoek uit 2007 van het "Journal of Nutrition" kan het drinken van cranberrysap de groei van cellen voorkomen die kunnen leiden tot prostaatkanker. De studie haalde een dubbelblind onderzoek aan waarbij werd vastgesteld dat het niveau van h aanzienlijk lager was. pylori-infectie bij diegenen die het sap regelmatig dronken gedurende een periode van twee weken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407