Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van een Tabouli-dieet?

Voorbeeld maaltijdplan

 1. Tabouli, ook gespeld als tabbouleh of tabouleh, is een populaire salade uit het Midden-Oosten met bulgur, tomaat, lente-ui, munt en peterselie. Meestal worden olijfolie en citroensap toegevoegd als smaakmaker. Tabouli is enorm populair in verschillende landen van het Midden-Oosten, maar wint ook aan populariteit in de westerse keuken als een gezond, vegetarisch voedsel met weinig vet maar toch vezels, mineralen en complexe koolhydraten bevat.

Laag verzadigd vet

 1. De meeste ingrediënten in tabouli zijn vrijwel vetvrij. De bulgur tarwe die als basis voor het gerecht wordt gebruikt, bevat geen cholesterol en bevat minder dan 0,1 procent vet. De kruiden, tomaat en ui die in tabouli aan de bulgur worden toegevoegd, zijn ook bijna vetvrij. De olijfolie die als dressing wordt gebruikt, voegt een relatief kleine hoeveelheid vet aan het gerecht toe, maar het vet in olijfolie is onverzadigd. Van verzadigd vet wordt aangenomen dat het het schadelijkst is voor je algehele gezondheid.

Fiber

 1. De bulgur tarwe die wordt gebruikt om tabouli te maken, is gemaakt van de hele tarwekorrels, met de gestoomde korrels voordat ze worden gekraakt of gesneden door een mes. Volgens de website van de Vegetarische Vereniging betekent dit dat bulgur gemakkelijk kan worden gerehydrateerd door het in vloeistof te laten weken of te koken. Volkoren, inclusief bulgur, zijn een goede bron van voedingsvezels en bevatten ongeveer 2,3 gram vezels per 100 gram tarwe. De koolhydraten in volkoren zijn complexe koolhydraten, waarvan wordt aangenomen dat ze over het algemeen gunstiger zijn voor de gezondheid dan eenvoudige koolhydraten.

Vitaminen en mineralen

 1. De bulgur die wordt gebruikt om taboulisalade te maken, is een natriumarme bron van verschillende mineralen. Volgens de nationale voedingsdatabase van het Amerikaanse ministerie van Landbouw bevat een portie bulgur 18 mg calcium, 1,75 mg ijzer, 58 mg magnesium en 124 mg kalium. Kalium en magnesium zijn belangrijk voor de orgaan-, weefsel- en spierfunctie van uw lichaam en deze mineralen werken ook als elektrolyten. Kalium wordt meestal aangetroffen in vleesproducten, dus tabouli is een mogelijke bron van kalium in de voeding voor vegetariërs. Calcium is essentieel voor uw lichaam om te groeien en gezonde tanden en botten te behouden. Wanneer tabouli wordt bereid met verse tomaten, is het ook een goede bron van vitamine C.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407