Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van het drinken van groen sap?

Donkergroene peulvruchten

 1. Groen sap verbetert uw gezondheid op verschillende manieren. Er zijn verschillende manieren om het sap te bereiden, waaronder meestal vitaminerijke groenten en fruit zoals selderij, spinazie, komkommer, citroen, gember, peterselie en spruitjes. De favoriete versie van Dr. Mehemet Oz, gastheer van de Dr. Oz-show, wordt in een blender bereid. Anderen gebruiken een sapcentrifuge om het drankje te maken.

Fiber

 1. Het recept van het gemengde groene sap van Dr. Oz, ook hoogleraar chirurgie aan het Columbia University College van artsen en chirurgen in New York, zit boordevol vezels. Vezel bevordert de spijsvertering, voorkomt constipatie en helpt u uw gewicht onder controle te houden, omdat het uw dieet extra volume geeft en u een vol gevoel geeft. Oz's drankje combineert de sappen van citroen, limoen, appel, peterselie, gemberwortel, komkommer, selderij en spinazie. Dranken gemaakt in een sapcentrifuge hebben niet het voordeel van vezels.

 2. Je moet 38 gram vezels consumeren als je een man bent van 19 tot 50 jaar en 25 gram vezels als je een vrouw van dezelfde leeftijd bent. Na de leeftijd van 50 jaar hebben mannen 30 gram vezels nodig en vrouwen 21 gram volgens de richtlijnen van de Amerikaanse Dietary Reference Intakes.

Chlorofyl

 1. Groen sap is rijk aan chlorofyl, waardoor greens hun kleur krijgen. Chlorofyl helpt je lichaam te ontgiften. Het kan bijvoorbeeld de absorptie van milieuverontreinigende stoffen zoals dioxine remmen en uw lichaam ook helpen ze sneller uit te scheiden, zegt K. Morita, hoofdauteur van een studie gepubliceerd in "Environmental Health Perspectives."

 2. Chlorofyl verbetert ook het zuurstoftransport in uw lichaam en is een uitstekende voedingsstof voor het in evenwicht brengen van de pH van uw lichaam door de zuurgraad te helpen verminderen. Laaggradige acidose kan bijdragen aan vermoeidheid en andere gezondheidsproblemen, waaronder nierstenen en lagere groeihormoonspiegels, die leiden tot meer lichaamsvet en verlies van spiermassa. Auteur Gillian McKeith bevat wortel, selderij, komkommer, spinazie, venkel, gemberwortel, peterselie en alfalfa spruitjes in haar versie van de drank. Zowel de versies van McKeith als Oz van het groene sap hebben het voordeel van chlorofyl.

Antioxidanten

 1. Groene sappen zijn dranken die rijk zijn aan antioxidanten, merkt Estitta Bushkin en Gary Bushkin op in het tijdschriftartikel "Better Nutrition", "Anti-Aging with Antioxidants." Antioxidanten beschermen uw cellen tegen schade door vrije radicalen, die worden geproduceerd wanneer uw lichaam voedsel afbreekt en wordt veroorzaakt door blootstelling aan omgevingsfactoren zoals tabaksrook. Vrije radicalen kunnen een rol spelen bij ziekten zoals kanker en hartaandoeningen. Beide versies van het sap bieden het voordeel van antioxidanten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407