Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van het drinken van thee Hot Vs. Koude?

Standpunt Chinese geneeskunde

 1. Thee zit boordevol voedzame stoffen en natuurlijke cafeïne en kan dienen als een voedzaam en gezond alternatief voor koffie, suikersap en frisdranken. Geniet van de milde smaken gewoon of gezoet en bij warme of koude temperaturen. Het drinken van hete thee heeft echter een paar kleine voordelen in vergelijking met koude thee.

Meer antioxidanten

 1. Tijdens het weken van het zetten van thee, trekt het hete water in de theebladen en trekt het hun smaakvolle en voedzame verbindingen in het water. Deze voedingsstoffen bevatten flavanoïden, die natuurlijke verbindingen zijn met antioxiderende eigenschappen. De website van Amazing Green Tea legt uit dat deze antioxidanten in thee behoorlijk reactief zijn, wat betekent dat ze oxideren en snel verdwijnen bij blootstelling aan zuurstof in de lucht. Het drinken van hete thee vers uit de ketel zorgt voor maximale antioxidantinhoud. Als je de thee in een open bak laat staan, zal de zuurstof de antioxidantvoorraad van de thee langzaam afnemen. Omdat antioxidanten extreem gunstig zijn voor het lichaam, is het drinken van hete thee voordeliger dan het drinken van koude thee. Zoals uitgelegd door de Tea Association van de VS, verminderen de antioxidanten in hete thee het risico op hart- en vaatziekten, bevorderen ze een goede botgezondheid, ondersteunen ze het immuunsysteem en verlagen ze het risico op bepaalde vormen van kanker.

Betere smaak

 1. Thee geniet bij warme temperaturen van een sterker aroma en smaak. Naast dit simpele feit, geniet de tong van het menselijk lichaam ook meer van deze warme smaken dan van koude smaken. Zoals uitgelegd op de website van Medical News Today, hebben je smaakpapillen een temperatuurgevoeligheid die wordt geactiveerd wanneer voedsel of dranken in de mond komen. Volgens de website is deze temperatuurtrigger veel gevoeliger voor warme temperaturen dan koude temperaturen. Zodra de temperatuurmeter op de temperatuur reageert, stuurt deze elektrische signalen naar de hersenen met betrekking tot de algehele "smaak" van het voedsel. In vergelijking met koude thee resulteert de consumptie van hete thee in een grotere gevoeligheid voor smaakpapillen en sterkere elektrische signalen naar de hersenen. Terwijl de hersenen deze sterke signalen ontvangen, interpreteert het de hete thee als smaakvol, aangenaam en zoet.

Temperatuuroverwegingen

 1. Hoewel dranktemperaturen de temperatuur van het lichaam niet permanent beïnvloeden, kunnen warme en koude dranken de lichaamstemperatuur tijdelijk verhogen of verlagen. In feite raadt de Medic8-website aan om koele dranken te drinken bij hoge temperaturen en warme dranken bij lage temperaturen om temperatuurgerelateerde gezondheidsproblemen te voorkomen. Bovendien veranderen smaakvoorkeuren over het algemeen met buitentemperaturen. De meeste mensen zijn bijvoorbeeld dol op warme dranken in de winter en gekoelde dranken tijdens de hete zomermaanden. Hoewel het kiezen van je gewenste type thee op basis van temperatuur niet afhankelijk is van wetenschappelijke onderzoeken, biedt het over het algemeen een geweldig gevoel van plezier.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407